LX279 "Shudders"

Discussion in 'Mechanic and Repair' started by Lumpulus, Jun 10, 2008.

  1. Lumpulus

    Lumpulus LawnSite Member
    Posts: 3

    Glad I found this place...I have a problem with a piece of equipment that I and others are trying to diagnose...

    JD LX279 Purchased new in 2000
    48 inch Deck Power Flow Rear Bagger.

    No hour meter, but has medium to high hours.

    Has run perfect with regular maintenance until...

    Last year right at the end of the season, it started to "shudder" after using it for more than an hour. It is fine up till then.

    The Shudder feels like it is tranny related, it is 100% not the engine. I generally mow "foot to the floor" at 3 to 3.25" cutting height. when I am at full speed there is no issue...it's only when I let off on the peddle a little to slow down to say, go around a tree, then the pedal starts vibrating on my foot. The only way to "cure" it is to let off then floor it again, but then the mower LEAPS forward, and that is a safety issue.

    Anyone else experience this?
     
  2. Redneckn

    Redneckn LawnSite Senior Member
    Posts: 294

    debris in a pulley. worn belt. screwed up trans worse case...
     
  3. Lumpulus

    Lumpulus LawnSite Member
    Posts: 3

    Ok will start with the Belt first...thanks!
     
  4. Two Seasons

    Two Seasons LawnSite Senior Member
    Posts: 791

    Is your hydro fluid (20W-50) low?
     
  5. Lumpulus

    Lumpulus LawnSite Member
    Posts: 3

    Negative...checked last week during oil change/deck level/new gauge wheel service.
     

Share This Page