Motor starts then shuts off

Discussion in 'Mechanic and Repair' started by RICHIE K, Jun 6, 2007.

  1. RICHIE K

    RICHIE K LawnSite Senior Member
    Posts: 647

    I have an EXMarc 36 in. metro, 12.5 Kawasaki motor. I go to start the motor, it runs, then shuts off. I changed the fuel filter, cleaned out the carborator, blew out the fuel lines and I have spark. The motor will not stay running. It runs for like 3 seconds then shuts off completely. Any ideas on how to fix the problem?
     
  2. mkroher

    mkroher LawnSite Senior Member
    Posts: 539

    Obviously it's fuel related. Have a shop clean the carb.
     
  3. stephenslawncare

    stephenslawncare LawnSite Member
    from Midwest
    Posts: 81

    that happened to me once, I forgot to open the fuel switch after cleaning the fuel filter. My fuel shutoff switch is under the gas tank. try that???
     
  4. David Hartzog

    David Hartzog Banned
    Posts: 532

    relay switch 100%
     
  5. fixer67

    fixer67 LawnSite Silver Member
    Posts: 2,104

    I have seen this on engines with electric start and fuel solenoids. The key switch would open the solenoid and start the engine but when the key switch was released back to the run position the power to the fuel solenoid would not be there. Bad key switch . Check for power at the fuel solenoid if this engine has one.
     
  6. RICHIE K

    RICHIE K LawnSite Senior Member
    Posts: 647

    Forgot to say its a pull start
     
  7. Restrorob

    Restrorob LawnSite Fanatic
    Posts: 11,024

    Post the spec. numbers off the white bar code label on the engine block near the dipstick tube.
     
  8. RICHIE K

    RICHIE K LawnSite Senior Member
    Posts: 647

    I fixed it YAHHHHHH the needel valuve was stuck
     

Share This Page