Mower drags in rear while loading

Discussion in 'Lawn Mowing' started by Hookset, Jan 21, 2002.

  1. Hookset

    Hookset LawnSite Member
    Posts: 128

    My lazer z 60" drags in the rear when loading and hangs the deck on the ramp. I have a 4' ramp and I'm thinking about extending it by a foot. Which gives me a 5 foot ramp. Any body had this problem.
     
  2. mdb landscaping

    mdb landscaping LawnSite Silver Member
    Posts: 2,205

    do you have the deck all the way raised?
     
  3. TLS

    TLS LawnSite Fanatic
    Posts: 7,940

    I have the same complaint about the Lazer line. MY "wheelie bars" scrape a bit when UN-loading fast! The deck shouldn't though. I just wish Exmark would eliminate these low hanging supports, and maybe just 45 degree them so we could back up to, and hop a curb! My Dixie did not have either of these problems. (See, there is at least ONE thing a Dixie does better than a Lazer!)
     
  4. Hookset

    Hookset LawnSite Member
    Posts: 128

    The deck is all the way up. I use the foot assist to get an extra inch. That seems to help but the fram drags the ground in the rear.
     
  5. keifer

    keifer LawnSite Senior Member
    Posts: 320

    What kind of hitch do you have, can you raise it. I have a jd 240 that the deck would hang i fliped the hitch over.
     
  6. Get a different reciever hitch.

    One that is 2 or 3 inches higher, $25 take care of that prob real quick.

    Also your trailer tounge should be at least 2 or 3 inches higher that the back of the trailer.

    This will change the angle of the gate at the hindge.
     
  7. Hookset

    Hookset LawnSite Member
    Posts: 128

    I moved the hitch all the way up on the bumper which makes the front of the trailer higher and I still have the same problem. Just not as bad.
     
  8. How do you load it.

    Drive on or back on?
     
  9. Hookset

    Hookset LawnSite Member
    Posts: 128

    How will the trailer tow if it exceeds 3 inches in the front?
     
  10. Hookset

    Hookset LawnSite Member
    Posts: 128

    Drive on. Wheels spin backing on. I've got the ultra vac attached.
     

Share This Page