New member seeking honest input on the john deee z910

Discussion in 'Lawn Mowing' started by 485DEERE, Oct 23, 2011.

  1. 485DEERE

    485DEERE LawnSite Member
    from INDIANA
    Posts: 13

    Hello, i am new here,but definately not the industry. Just curious if anyone here has owned/run the jd z910, and what you think of it. I just ordered one to replace my second problematic x540 in as many seasons. I realize it is only 22hp, but it will only be mowing 1.5acres of fairly level yards. I opted for the 54" deck, so it would have the wider tires. We currently run a 4720 and 2 deere wam's to mow a couple of large esates w/grass runways on them. I just bought this z910 for my home property. Any positive input would be greatly appreciated.
     
  2. Jimslawncareservice

    Jimslawncareservice LawnSite Platinum Member
    from mn
    Posts: 4,134

    Normally people ask this before they buy. Well anyway I have a z950. No problems does great on hills. Does great in wet or dry grass, talk or short, weedy or pure lush grass. Only problem is with the kawi. Mine uses oil and they don't know why. I have a 1xx hours on it. I bought it early-mid summer.
    Posted via Mobile Device
     
  3. mowerbrad

    mowerbrad LawnSite Fanatic
    Posts: 6,273

    The only issue you may have with the Z910 is related to power. From what I hear, they do run quite well even with the 22hp engine. My Z925 has 27hp with the 54" MOD deck, that has more than enough power for side discharging and mulching. So I would assume that 22hp should do well just side discharging and you shouldn't have too many problems with the power...I'd assume only on hills or when cutting heavy growth.

    From the sounds of it, the Z910 will do well on your property. I think you'll like it.
     
  4. 485DEERE

    485DEERE LawnSite Member
    from INDIANA
    Posts: 13

    i would be checking valve guides/seals, kawi has had issue in the past. thanks to all who replied, anyone else have input?
     
  5. Jimslawncareservice

    Jimslawncareservice LawnSite Platinum Member
    from mn
    Posts: 4,134

    Since its under warranty I'm letting deere handle it
    Posted via Mobile Device
     
  6. LawnCareNoobie

    LawnCareNoobie LawnSite Senior Member
    Posts: 434

    Yep, my 925a's Kawasaki is using up oil too.

    Do you ever get white smoke when starting up the mower? I see it now and then. I have warranty still as well, so it's definitely going to get taken care of.
     
  7. LawnCareNoobie

    LawnCareNoobie LawnSite Senior Member
    Posts: 434

    Should be a great mower for your property. I haven't had any issues with my mower (925a). I love it.

    Just curious, what were the problems with the x540 that you were experiencing?
     
  8. Jimslawncareservice

    Jimslawncareservice LawnSite Platinum Member
    from mn
    Posts: 4,134

    Yes I see that smoke too. It smells like burnt Bacon
    Posted via Mobile Device
     
  9. ramcat

    ramcat LawnSite Member
    Posts: 212

    our z950 smokes just a little on a cold start but if it only smokes on a cold start i would not worry about it. it smells bad and probably isn't ideal but at least in my situation it barely uses oil and we have almost 1100 hours on ours. no problems except a few deck belts.
     
  10. 485DEERE

    485DEERE LawnSite Member
    from INDIANA
    Posts: 13

    they are great tractors except for one thing. the last 2 i owned, 2 in 2 years that is,i could not keep pto clutch bearings,or idler arm bearings in them. every 35-40hrs i had to replace them.
     

Share This Page