Which way to set up year round contracts? Plan A Assuming once a week during the growing season, the early and late months every other week 28 mowing per year Anything else they want (like hedges trimmed 3 times a year) Total price divide by 12 = monthly price Simple Example house 28 times $40 = 1120 /12 = $93.33 per month Plan B Heres what a LCO does in my home town: He goes to the lawn 50 times during the year. 2 weeks off for christmas 50 (mowings and pick up sticks and mulches leaves in the fall ) Anything else they want (like hedges trimmed 3 times a year) Total price divide by 12 = monthly price Example He charges less for the $40 house, he only charges $35 and he mulches leaves and picks up trash and sticks in the off months he said a lot of times nothing in the winter months. But he shows up every week no matter what, to give the appearance 50 times $35= $1750 / 12 = $145.83 per month which one???