Shin T-260 vibrating at low to mid rpm

Discussion in 'Mechanic and Repair' started by drains, Jul 24, 2004.

  1. drains

    drains LawnSite Member
    Posts: 177

    My Shin T-260 has developed a vibration at low to mid rpm like something is out of balance. No unusual sounds and it works fine. Any ideas? Just started today. It is 2 years old. Thanks
     
  2. fixer67

    fixer67 LawnSite Silver Member
    Posts: 2,104

    This may sound odd but if it is virbrating at low RPMs take the head off and see if it virbrates at idle. I have seen heads cause this. Also a bad clutch can cause low RPM vibration
     
  3. Oldtimer

    Oldtimer LawnSite Bronze Member
    Posts: 1,454

    What kind of head are you using?

    Oldtimer
     
  4. cariboulou

    cariboulou LawnSite Member
    Posts: 160

    same here about the line head, Ive had a bunch of sand lodge inside the head, when I take off the cover and tap it to clean it out it runs great again. try that first before you examine the shaft to see if it has been bent a little.
     
  5. drains

    drains LawnSite Member
    Posts: 177

    I use a quick load head, not the original shin head that came with it. Been using it a while and theres really nowhere for sand and debris to get into. The shafts not bent so I wonder if maybe the clutch is worn out as fixer67 suggested. I use the square .105 line in it and maybe the heavy line wore it out prematurely? If its just a clutch thats ok, not much dough there, the motor is still strong and starts right up every time. Thanks guys.
     

Share This Page