walker 26 efi wont start!!!!!

Discussion in 'Mechanic and Repair' started by Jusmowin, Feb 2, 2013.

  1. piston slapper

    piston slapper LawnSite Platinum Member
    Posts: 4,240

    Are you sure you found all the fuses.?
    Does the fuelpump run when you turn the key on.?
    Did you cycle the key 3 times ..and check the codes.?

    And the most important one...did you check the archives on this site...to see what fixed similar engines with the same problem.???
     
  2. piston slapper

    piston slapper LawnSite Platinum Member
    Posts: 4,240

    Please don't take any advice from this poster....
    He posts useless info on this forum...and will get you to waste a ton of money..

    Click on his name above the post....click on find all posts...read them for yourself...
     
  3. Landrus2

    Landrus2 LawnSite Platinum Member
    Posts: 4,811

    My advice is a good as yours. A new ecu installed at shop that's what I said around 1k. When was the last time you installed one. Be smart and wait for the out come you give all your advice and at end we see how much you know
    He will tell us what he paid to fix right. So let's wait for out come:hammerhead:
     
  4. Jusmowin

    Jusmowin LawnSite Senior Member
    Posts: 727

    Pistonslapper, Yes im pretty sure I found and checked them all. Yes the fuel pump runs when I turn on the key. Yes the little yellow light flashed 4 times and then goes out . What do you think?
     
  5. piston slapper

    piston slapper LawnSite Platinum Member
    Posts: 4,240

    As I was saying....
    He already has you replacing the ECU.....without even checking the grounds or the relays..
    He reading the blink codes is something like CIA codes..????

    No..I'm not fond of this member...but I try to tolerate his antics...
    More importantly...he posted his comments..I didn't...
    Go ahead and read his posts...:laugh::laugh::laugh::laugh:and mine too....:waving:
     
  6. piston slapper

    piston slapper LawnSite Platinum Member
    Posts: 4,240

    Something wrong with the blink codes...the last code is always 61...
    Did you cycle it properly.? Turn key on and off 3 times..leaving it in the on position..
    If. You still get that funky code...disconnect the battery...unplug the. ECU...and plug it back in..reconnect the battery..try it again...
     
  7. Landrus2

    Landrus2 LawnSite Platinum Member
    Posts: 4,811

    That was my advice befor you came on board:waving:
    Do you know you can easily burn your ecu by jump starting this machine see if you can find a shop that have the kohler test equipment for EFI engines...
    If you do end up needing an ECU its probably a kit that converts it to a newer plastic box unit...thats why its so expensive I would think.
     
  8. piston slapper

    piston slapper LawnSite Platinum Member
    Posts: 4,240

    Most of the issues with the EFI systems are poor connections..
    It might take a half hour...but...if you unplug and plug back in every connector you can find...and clean every ground..
    It'll probably be fixed...a bad ground is the usual suspect..
     
  9. piston slapper

    piston slapper LawnSite Platinum Member
    Posts: 4,240

    Did you know that I have been..and still am a Certified Kohler Expert Technician...since 1998..:waving:
     
  10. Jusmowin

    Jusmowin LawnSite Senior Member
    Posts: 727

    Pistonslapper, still came up with that funky code so I undid the battery and ecu, pluged them back in then tried it again and the code came up 4quick blinks followed by 4 long blinks with the light staying on BTW thanks for the help !
     

Share This Page