Walker not working right!

Discussion in 'Mechanic and Repair' started by bligh61, Oct 12, 2006.

  1. bligh61

    bligh61 LawnSite Member
    Posts: 239

    My 20hp walker ghs is not vacuming up the leaves like it usually does. New blower housing, all new belts, clean screen. Any ideas, like worn down blades, They are about an inch and a half thick. All else is runing good. Thanks
  2. khouse

    khouse LawnSite Bronze Member
    Posts: 1,465

    it sounds like you put it back together wrong. just recheck everything.
    was it not picking up the leaves befor you worked on it.
  3. SLR

    SLR LawnSite Gold Member
    Posts: 3,218

    almost sounds like the wheel that sucks things is put on backwards
  4. fixer67

    fixer67 LawnSite Silver Member
    Posts: 2,100

    First make sure you do not have a "rat's nest" in the chute or blower. Then make sure the blower is in fact turning. You say you put on new belts well make sure they are not slipping. Did you put the set screws and key way back in the blower when you transfered the pulley from the old blower box to the new one? Make sure the tension spring on the belt for the blower is OK because they can come off or break. Make sure the ilder arm for the blower box belt is not stuck or the belt will slip. Check the catch screen. Run the mower with the catcher door up just to see if it is picking up any thing. If the leaves are wet you may have to change deck height to get a better air flow. Make sure the left is on the left and the right blade is on the right. They will not cut or pick up any thing if they are switched. Good luck
  5. tomo

    tomo LawnSite Senior Member
    Posts: 660

    hello, funny u should say that ,currently the micro v belt does not appear to be tensioned enough 4 the blower[ sticking tensioner arm, not smooth ] Was not like this after i did the conversion to micro v belt. In comparison the original v belt system could stall the motor . thanks tomo:waving:

Share This Page