Zero Turn Sprayer Problems

Discussion in 'Pesticide & Herbicide Application' started by AmGreen, Jun 4, 2008.

  1. AmGreen

    AmGreen LawnSite Senior Member
    Posts: 319

    Okay so here's the deal:

    Spray rig on zero turn. Used on bermuda to kill crabgrass using MSMA at 1oz/1000 with 83 degree temps. 5 days after app there are "yellow" tire marks all in the turf. WTF happened?:cry:
     
  2. hmartin

    hmartin LawnSite Senior Member
    Posts: 590

    Do you have the boom in the front?
     
  3. jbturf

    jbturf LawnSite Bronze Member
    Posts: 1,440

    was the turf perhaps in drought stress, or have some
    disease activity? b4 hand
     
  4. RigglePLC

    RigglePLC LawnSite Fanatic
    Posts: 12,345

    This is probably the mysterious condition or damage called (sometimes) "Heat tracks". Common problem when grass is wilted from moisture stress, and a mower, golf cart or ride-on is run over it. Exact cause is not known. It will be in the sunny areas usually--seldom in the shade. I suspect it has nothing to do with the chemical used. There are some great pictures on here from last year. I can't find them at the moment.
     
  5. gregory

    gregory LawnSite Bronze Member
    Posts: 1,071

    i had the same problem with my z jr...i sprayed dismiss at 8oz per A and you can see the tire tracks i just thought since the boom is in the frt the tires picked up the chemical not a big deal for me b/c its my yard.....
     
  6. LIBERTYLANDSCAPING

    LIBERTYLANDSCAPING LawnSite Bronze Member
    from Indiana
    Posts: 1,283

Share This Page