Lawn Care Forum banner

Kosiarka komercyjna Scag Turf Tiger 61" Zero Turn z silnikiem Kawasaki 23 KM - 3999 $ (Columbus, Ohio)

13K views 11 replies 3 participants last post by  BigJimFish  
#1 ·
Oto niezwykły egzemplarz. To dobrze utrzymana kosiarka zero-turn Scag Turf Tiger, z której nikt nawet nie odłączył licznika godzin, żeby skłamać ci o godzinach. Ma 2250 godzin, co jest dużo. Dlatego ma cenę, o której jesteś tylko w połowie spięty. Wyobraź sobie, że jesteś mną i musisz kupić jeden z tych nowych za 13 999 $! Płacisz za najlepsze maszyny do koszenia, jakie kiedykolwiek zaprojektowano. Wierz mi, miałem chyba wszystko. Turf Tiger jest tym, o co chodzi i, jeśli chodzi o godziny, nie sądzę, żebyś znalazł lepszy niż ten. Nawet umyłem go ręcznie, żebyś mógł zobaczyć, jak jest czysty. To nie była przyjemna praca. Te rzeczy to w zasadzie same zakamarki, a mycie ich to ćwiczenie w uderzaniu kostkami o przypadkowe stalowe występy przez 3 godziny. Proszę bardzo.

Dokładny model to STT61A-23KA i ma numer seryjny 7720236. Dostałem ten w sezonie niskim w 2003 roku. Od tego czasu był obsługiwany wyłącznie przez właściciela (czytaj: dobrze traktowany) przeze mnie w mojej komercyjnej firmie koszenia. Był moją główną kosiarką przez pierwsze kilka lat swojego życia i od tego czasu był zapasową dla kilku innych. Karmiłem go tylko olejem syntetycznym zarówno do silnika, jak i hydro, nie jeżdżę w deszczu i nigdy nie przechowywałem go na zewnątrz. Silnik, jak widać na zdjęciach, to chłodzony cieczą Kawasaki FD671D o mocy 23 KM. Silnik nigdy nie był remontowany i działa dobrze. Te chłodzone cieczą Kawasakis mają doskonałą reputację ze względu na długowieczność i bardzo dobrze dbałem o ten. Dołączam do kosiarki pełną dokumentację konserwacji, ponieważ tak, jestem tak skrupulatny w kwestii moich maszyn. Nikt nie dba o swoje rzeczy lepiej niż ja. Dołączone są również oryginalne instrukcje, karty gwarancyjne, a nawet metka z salonu. Dodatkowo dorzucę kilka części konserwacyjnych, takich jak świece zapłonowe, filtry powietrza i tym podobne. Na koniec otrzymasz oryginalny zsyp wylotowy, a także ten sterowany przez operatora na zdjęciach. Jeśli zastanawiasz się, co stało się z oryginalnym siedzeniem, to faktycznie używałem go jako krzesła biurowego przez cały ten czas. Nie wygląda najlepiej, więc dołączyłem to na zdjęciach, ponieważ jest w znacznie lepszym stanie. Natychmiast wymieniam wszystkie siedzenia we wszystkich moich nowych kosiarkach na siedzenia z zawieszeniem milsco, więc większość z nich tak naprawdę nigdy nie jest mocno używana. Ten, który był na tej kosiarce, był pewnym wyjątkiem. Siedzę na jego strzępach i piszę to właśnie teraz.

Jeśli chodzi o wysyłkę, jeśli masz platformę, możesz ją odebrać. W przeciwnym razie dostarczę ją po dokonaniu płatności bezpłatnie na terenie aglomeracji Columbus w stanie Ohio. Jeśli jesteś dalej, mogę dostarczyć ją do reszty Ohio za 70 centów za milę (w jedną stronę) za każdą milę powyżej 25 mil od mojej lokalizacji w Worthington w stanie Ohio.
Image
Image
Image
Image
Image
Image

#2 ·
Oto niezwykły okaz. To dobrze utrzymana kosiarka Scag Turf Tiger zero-turn, od której nikt nawet nie odłączył licznika motogodzin, żeby skłamać ci o godzinach. Ma 2250 godzin, co jest bardzo dużo. Dlatego jest w cenie, o której jesteś tylko w połowie spięty. Wyobraź sobie, że jesteś mną i musisz kupić jeden z tych nowych za 13 999 $! Płacisz za najlepsze maszyny do koszenia, jakie kiedykolwiek zaprojektowano. Wierz mi, miałem chyba wszystko. Turf Tiger jest w tym miejscu i, jeśli chodzi o godziny, nie sądzę, żebyś znalazł lepszy niż ten. Nawet umyłem go ręcznie, żebyś mógł zobaczyć, jak jest czysty. To nie była przyjemna praca. Te rzeczy to w zasadzie same zakamarki i szczeliny, a ich mycie to ćwiczenie polegające na uderzaniu kostkami o przypadkowe stalowe występy przez 3 godziny. Proszę bardzo.

Dokładny model to STT61A-23KA i ma numer seryjny 7720236. Dostałem ten w sezonie niskim w 2003 roku. Od tego czasu był obsługiwany wyłącznie przez właściciela (czytaj: dobrze traktowany) przeze mnie w mojej komercyjnej firmie koszenia. Była to moja główna kosiarka przez pierwsze kilka lat jej eksploatacji i od tego czasu była zapasową dla kilku innych. Karmiłem ją tylko olejem syntetycznym zarówno do silnika, jak i do układów hydraulicznych, nie jeżdżę w deszczu i nigdy nie przechowywałem jej na zewnątrz. Silnik, jak widać na zdjęciach, to chłodzony cieczą Kawasaki FD671D o mocy 23 KM. Silnik nigdy nie był remontowany i działa dobrze. Te chłodzone cieczą Kawasakis mają doskonałą reputację pod względem trwałości i bardzo dobrze dbałem o ten. Dołączam do kosiarki pełną dokumentację konserwacji, ponieważ tak, jestem tak skrupulatny w kwestii moich maszyn. Nikt nie dba o swoje rzeczy lepiej niż ja. Dołączone są również oryginalne instrukcje, karty gwarancyjne, a nawet metka z salonu. Ponadto dorzucę kilka części konserwacyjnych, takich jak świece zapłonowe, filtry powietrza i tym podobne. Na koniec otrzymasz oryginalny zsyp wylotowy, a także ten sterowany przez operatora na zdjęciach. Jeśli zastanawiasz się, co się stało z oryginalnym siedzeniem, to tak naprawdę używałem go jako krzesła biurowego przez cały ten czas. Nie wygląda już tak dobrze, więc dołączyłem to na zdjęciach, ponieważ jest w znacznie lepszym stanie. Natychmiast wymieniam wszystkie siedzenia we wszystkich moich nowych kosiarkach na siedzenia z zawieszeniem milsco, więc większość z nich tak naprawdę nigdy nie jest mocno używana. Ten, który był na tej kosiarce, był pewnym wyjątkiem. Siedzę na jego strzępach i właśnie to piszę.

Jeśli chodzi o wysyłkę, jeśli masz platformę, możesz ją odebrać. W przeciwnym razie dostarczę ją po dokonaniu płatności bezpłatnie na terenie aglomeracji Columbus w stanie Ohio. Jeśli jesteś dalej, mogę dostarczyć ją do reszty Ohio za 70 centów za milę (w jedną stronę) za każdą milę powyżej 25 mil od mojej lokalizacji w Worthington w stanie Ohio. View attachment 348379 View attachment 348380 View attachment 348381 View attachment 348382 View attachment 348383 View attachment 348384
Całkiem nieźle... i podoba mi się ten domowej roboty blokator zsypu.Thumbs Up

#3 · (Edited)
Dzięki, mam te rynny wykonane przez lokalny warsztat metalowy. Projekt jest oparty na tym, który kupiłem prawdopodobnie 7 lub 8 lat temu na e-bayu, który był oferowany przez sprzedawcę kosiarek i wyglądał na zaprojektowany i wykonany przez lokalny warsztat. Wydaje się, że od tego czasu przestali je sprzedawać, ponieważ nie mogę ich już znaleźć. Zmieniłem projekt, aby przesunąć uchwyt z powrotem w kierunku operatora, aby ułatwić użytkowanie i aby nie kolidował z lokalizacją mojego kosza na śmieci. Uważam, że projekt jest najlepszy ze względu na prostotę i skuteczność. Zrobiłem jego wersje dla pokładów Scag Advantage, pokładów Velocity Plus, a nawet dla Exmark Ultracut. Jeśli ktoś jest zainteresowany, mogę wysłać plik z planami (jestem pewien, że mam przynajmniej czytelny zestaw planów Velocity Plus) i można zlecić wykonanie jednego w lokalnym warsztacie.

#5 ·
To jest konstrukcja zsypu w moim najnowszym TTII (nie kosiarce sprzedawanej tutaj), pokazuje względne położenie zsypu i kosza na śmieci. Ponadto ładnie pomalowałem najnowszy egzemplarz zamiast zostawiać go w szarej farbie podkładowej jak w przeszłości, więc jest błyszczący.

View attachment 348414
Zamieść zdjęcie swojego pojemnika na śmieci.....

#6 · (Edited)
Do kosza na śmieci używam dowolnego płaskiego (kopulaste wsysają na autostradzie i śmieci wylatują) kosza ze stali nierdzewnej z plastikowym koszem wewnętrznym. Mocuję je do osłony wrzeciona za pomocą pojedynczej śruby rzymskiej 1/4" przez dno tylko zewnętrznego kosza. Zazwyczaj wzmacniam trochę wokół miejsca, w którym śruba przechodzi przez dno kosza, za pomocą tych stalowych pasków naprawczych, które można dostać w sklepie z narzędziami.

Kluczem jest to, że potrzebujesz pokrywy, aby utrzymać śmieci w środku i kosza w stylu, który ma plastikowy kosz wewnętrzny, aby można było łatwo opróżnić śmieci, pozostawiając kosz przymocowany. Jestem trochę zdziwiony, że nikt nie sprzedaje swojej kosiarki z jednym z nich, ponieważ jest to tak powszechne, że osoby koszące mają kosz na śmieci jakiegokolwiek typu.

Jeśli spojrzysz na stronę wylotową osłony wrzeciona na kosiarce, którą sprzedaję, możesz faktycznie zobaczyć otwór w osłonie na śrubę mocującą kosz na śmieci, a także zużycie farby od okrągłego kosza, który się na niej znajdował. Właściwie właśnie przeniosłem ten kosz do nowej maszyny.

#7 ·
Oto niezwykły okaz. To dobrze utrzymana kosiarka Scag Turf Tiger zero-turn, z której nikt nawet nie odłączył licznika godzin, aby skłamać ci o godzinach. Ma 2250 godzin, co jest dużo. Dlatego ma cenę, przy której jesteś tylko w połowie zaciśnięty. Wyobraź sobie, że byłeś mną i musiałeś kupić jeden z tych nowych za 13 999 $! Płacisz za najlepsze maszyny do koszenia, jakie kiedykolwiek zaprojektowano. Wierz mi, miałem już prawie wszystko. Turf Tiger to jest to i, jeśli chodzi o godziny, nie sądzę, żebyś znalazł lepszy niż ten. Nawet umyłem go ręcznie, żebyś mógł zobaczyć, jak jest czysty. To nie była przyjemna praca. Te rzeczy to w zasadzie same zakamarki i mycie ich to ćwiczenie polegające na uderzaniu kostkami o przypadkowe stalowe występy przez 3 godziny. Proszę bardzo.

Dokładny model to STT61A-23KA i ma SN 7720236. Dostałem ten w sezonie poza sezonem w 2003 roku. Od tego czasu był obsługiwany wyłącznie przez właściciela (czytaj: dobrze traktowany) przeze mnie w mojej komercyjnej działalności koszenia. Była to moja główna kosiarka przez pierwsze kilka lat jej eksploatacji i od tego czasu jest zapasową dla kilku innych. Karmiłem ją tylko olejem syntetycznym zarówno do silnika, jak i do układów hydraulicznych, nie jeżdżę w deszczu i nigdy nie przechowywałem jej na zewnątrz. Silnik, jak widać na zdjęciach, to chłodzony cieczą Kawasaki FD671D o mocy 23 KM. Silnik nigdy nie był remontowany i działa dobrze. Te chłodzone cieczą Kawasaki mają doskonałą reputację pod względem trwałości i bardzo dobrze dbałem o ten. Dołączam do kosiarki pełną dokumentację konserwacji, ponieważ tak, jestem tak skrupulatny w kwestii moich maszyn. Nikt nie dba o swoje rzeczy lepiej niż ja. Dołączone są również oryginalne instrukcje, karty gwarancyjne, a nawet metka z salonu wystawowego. Ponadto dorzucę kilka części konserwacyjnych, takich jak świece zapłonowe, filtry powietrza i tym podobne. Wreszcie dostaniesz oryginalny zsyp wyrzutowy, a także ten sterowany przez operatora na zdjęciach. Jeśli zastanawiasz się, co się stało z oryginalnym siedzeniem, to faktycznie używałem go jako krzesła biurowego przez cały ten czas. Nie wygląda najlepiej, więc dołączyłem to na zdjęciach, ponieważ jest w znacznie lepszym stanie. Natychmiast wymieniam wszystkie siedzenia we wszystkich moich nowych kosiarkach na siedzenia z zawieszeniem Milsco, więc większość z nich tak naprawdę nigdy nie jest mocno używana. Ten, który był na tej kosiarce, był pewnym wyjątkiem. Siedzę na jego strzępach i właśnie to piszę.

Jeśli chodzi o wysyłkę, jeśli masz platformę, możesz ją odebrać. W przeciwnym razie dostarczę ją po dokonaniu płatności bezpłatnie na terenie aglomeracji Columbus w stanie Ohio. Jeśli jesteś dalej, mogę dostarczyć do reszty Ohio za 70 centów za milę (w jedną stronę) za każdą milę powyżej 25 mil od mojej lokalizacji w Worthington w stanie Ohio. View attachment 348379 View attachment 348380 View attachment 348381 View attachment 348382 View attachment 348383 View attachment 348384
Pozwólcie, że zacznę od stwierdzenia, że wasza kosiarka wygląda nieskazitelnie jak na 14-letni sprzęt, który był oczywiście używany (2250 godzin) i był również zadbany. Wiem, że prawdopodobnie pytam o to w złym miejscu, ale ponieważ to jest rodzaj maszyny, o której mówię, zamieszczę to tutaj. Powiedziawszy to, przejdę do sedna.

Jestem tylko HO w Mid MO, który chce kupić kosiarkę i ma problem z podjęciem decyzji, w którą stronę skoczyć. Z jednej strony. Odmawiam zapłacenia 10 tysięcy dolarów, a nawet 5000 dolarów za zrobienie tego, co mogę zapłacić sąsiadowi za 20 dolarów. Z drugiej strony moja żona i ja lubimy kosić i będziemy to robić nadal. Wiem, że potrzebujemy tylko kosiarki do użytku domowego, ponieważ dopóki nie pozwolimy jej wymknąć się spod kontroli, 50-calowy swisher ztr, który mamy, działa dobrze, ale wolno (3 godziny 1 cięcie). Ale mając budżet na piwo z gustem szampana, komercyjna kosiarka wygląda strasznie pożądanie, a nawet resi nie są rozdawane. Podsumowując, czy facet, który nie poświęci ponad 100 godzin rocznie na kosiarkę, powinien bać się podnieść wysokogodzinną, wysokiej jakości kosiarkę 1500+ (zakochałem się w scag tt lub tc) czy też lepiej będzie po prostu kupić nowego resi i założyć, że będzie lepszy niż to, co ma teraz, i nowy do tego.

#8 ·
Pozwólcie, że zacznę od stwierdzenia, że wasza kosiarka wygląda nieskazitelnie jak na 14-letni sprzęt, który był oczywiście używany (2250 godzin) i był również zadbany. Wiem, że prawdopodobnie pytam o to w złym miejscu, ale ponieważ o tego typu maszynie mówię, zamieszczę to tutaj. Powiedziawszy to, przejdę do sedna.

Jestem tylko HO w Mid MO, który chce kupić kosiarkę i ma problem z podjęciem decyzji, w którą stronę skoczyć. Z jednej strony. Odmawiam zapłacenia 10 tysięcy dolarów, a nawet 5 tysięcy dolarów, aby zrobić to, co mogę zapłacić sąsiadowi za 20 dolarów. Z drugiej strony, zarówno moja żona, jak i ja lubimy kosić i będziemy to robić nadal. Wiem, że potrzebujemy tylko kosiarki do użytku domowego, ponieważ dopóki nie pozwolimy, aby wymknęło się to spod kontroli, 50-calowy swisher ztr, który mamy, działa dobrze, ale wolno (3 godziny, 1 cięcie). Ale z budżetem na piwo i smakiem szampana, kosiarka komercyjna wygląda strasznie pożądanie, a nawet resi nie są rozdawane. PODSUMOWUJĄC, czy facet, który nie spędzi ponad 100 godzin rocznie na kosiarce, powinien obawiać się kupna wysokiej jakości kosiarki z przebiegiem 1500+ godzin (zakochałem się w scag tt lub tc), czy też lepiej będzie po prostu kupić nową resi i założyć, że będzie lepsza niż to, co ma teraz, i nowa?
Czy możesz nad nimi popracować? Jeśli tak, to kup używaną. Sprzedałem dwa tiger cub za około 2500 dolarów, a oba miały 2000 godzin.

#9 ·
Dzięki, ciężko pracuję, aby utrzymać mój sprzęt w bardzo dobrym stanie.

Jeśli chodzi o Twoją sytuację, mam kilka komentarzy i opinii. Po pierwsze, jeśli możesz sprawić, by Twój sąsiad skosił trawnik, na którym spędzasz 3 godziny z kosiarką ZTR do użytku domowego (~ 5 mil/h) za 20 $, powinieneś to robić co tydzień. To co najmniej 70 $ za koszenie.

Jeśli chodzi o kosiarkę jezdną do użytku domowego, naprawdę nikt nie powinien jej kupować. Tną strasznie (niska prędkość końcówki ostrza i słaba konstrukcja pokładu), nie mają dużej wartości i mają bardzo krótką żywotność z wysokim wskaźnikiem awaryjności. Zbyt wiele narożników jest odcinanych w konstrukcji i produkcji tych rzeczy, zwłaszcza gdy bierze się pod uwagę złożoność kosiarki hydraulicznej. Kosiarki jezdne to nie tylko silnik przykręcony do ostrza. Jest wiele rzeczy, które mogą zawieść i po prostu tak się dzieje. Często wytrzymują tylko kilkaset godzin, zanim zaczną się problemy. Powiedziałbym, że są przeznaczone do użytku przez 30 godzin rocznie, ale tak naprawdę nie są zaprojektowane z myślą o konkretnej żywotności. Zostały zaprojektowane tak, aby były jak najbardziej błyszczące i niedrogie na wystawie. Mówiąc prosto, większość właścicieli trawników wystarczająco dużych, aby używać kosiarki jezdnej, powinna kupić jakąś klasę maszyny komercyjnej, czy to walkie na poziomie podstawowym, ZTR średniego szczebla, jak Scag Patriot lub Exmark Radius, czy pełną maszynę najwyższego szczebla, jak Turf Tiger.

Jeśli chodzi o używaną kosiarkę, spodziewam się, że mój Turf Tiger prawdopodobnie zostanie sprzedany właścicielowi dużej nieruchomości mieszkalnej. Wiele takich osób rozpoznaje racjonalność kupowania maszyny wysokogodzinnej najwyższego szczebla. Racjonalność polega na tym, że uzyskujesz pełną jakość i prędkość cięcia przy niskich kosztach początkowych, a stosunkowo niskie godziny użytkowania w gospodarstwie domowym oznaczają, że napraw można spodziewać się rzadko, ponieważ komponenty są bardzo trwałe i przeznaczone do znacznie bardziej ciągłego i rygorystycznego użytkowania. Zyskujesz również bardzo wysoką retencję wartości, ponieważ maszyna przeszła już czas ostrej amortyzacji, kiedy była w największym zainteresowaniu komercyjnych noży, dla których awarie, a tym samym przestoje, mogą być zabójcze, ponieważ gromadzą utracone przychody i niezadowolonych klientów w tempie co najmniej 500 $ dziennie.

Jeśli nie chcesz, aby Twój sąsiad wykonał Twój trawnik za tak spektakularnie dobrą ofertę, powinieneś znaleźć jakiś rodzaj komercyjnego sprzętu do koszenia. Jeśli nie jesteś sprytny, możesz wydać około 6000 $ na Patriota lub Radius. Prawdopodobnie nie będziesz musiał dokonywać żadnych napraw w żadnym z nich w ciągu 15 lat użytkowania. Jeśli jesteś trochę bardziej sprytny i nie masz nic przeciwko wyciąganiu części i ich wymianie, poszukaj najczystszego starszego sprzętu komercyjnego, jaki możesz znaleźć. Pamiętaj, że powszechną praktyką jest odłączanie liczników godzin w maszynach komercyjnych. Wygląd znaczy więcej niż liczby, jeśli chodzi o kształt maszyny. Ponadto niektórzy ludzie naprawdę katują rzeczy lub przechowują je na zewnątrz, więc przyjrzyj się każdej maszynie, która Cię interesuje. Upewnij się, że ostrza są wyrównane od czubka do czubka (bez zgiętego pokładu) i że nie masz żadnych pękniętych spawów (uderzanie w krawężniki z pełną prędkością). Starsza maszyna prawdopodobnie będzie oznaczać, że musisz wymieniać pompę hydro, pompę paliwa, koło pasowe napinające, pasek itp. co rok lub dwa, ale Twoja maszyna dobrze utrzyma swoją wartość i będzie spektakularnie ciąć. Będzie również wyglądać na dużą i badass.

Jeśli chodzi o Swishera, nigdy o nich nie słyszałem. Strona internetowa wygląda na to, że próbują wyglądać komercyjnie z bardzo wysokimi cenami i spawanymi ramami i pokładami. Silniki i hydro nie są klasy komercyjnej, koła są bardzo małe (szorstka jazda), a pokład jest zbyt płytki, aby uzyskać dobre cięcie. Wygląda również na to, że ich poprzednia linia produktów jest całkowicie inna niż ich obecna, więc być może są marką, która nie produkuje i zmieniła OEM. Krótko mówiąc, wyglądają jak maszyny mieszkalne, chociaż najnowsza iteracja wydaje się pobierać ceny komercyjne.

Powodzenia.

#10 ·
Dzięki za pomoc, chłopaki, wydawało mi się to oczywiste, żeby znaleźć używaną maszynę z najwyższej półki, ale przeszukując wiele wątków na tym forum, nikt tak naprawdę o tym nie wspomina. A także fakt, że z tego, co słyszałem/czytałem, żywotność wynosi zwykle około 2500 godzin, nawet w przypadku najlepszych komercyjnych urządzeń, więc jeśli facet dostanie taką za około 3000 dolarów i będzie musiał włożyć nowy silnik lub układy hydrauliczne, to jestem w cenie nowego Mavericka, Patriota lub Radius, jak powiedziałeś. Byłem więc po prostu ciekaw, czego się spodziewać w zakresie napraw w maszynach z większą liczbą godzin. Czy pompy hydrauliczne to po prostu elementy do wyrzucenia, czy można je regenerować? Nie boję się przy nich pracować, po prostu nie mam doświadczenia z kosiarkami, myślałem, że większość napraw polegała raczej na wymianie części, a nie na regeneracji. Nie wiedziałem też tak naprawdę, gdzie ich szukać, ponieważ większość dealerów woli sprzedać nową maszynę, a tutaj nie ma wielu używanych kosiarek, lol.

#11 ·
„Żywotność” maszyny jest względna w stosunku do komponentów, od których zaczyna, sposobu jej eksploatacji i konserwacji oraz tego, co chcesz wymienić. 2500 godzin to więcej niż zrobi większość silników chłodzonych powietrzem, znacznie mniej niż silnik chłodzony cieczą i tylko połowa tego, czego można oczekiwać od silnika Diesla. Jeśli chodzi o pompy, rzadko zdarza się, żeby wytrzymały 2500 godzin, większość z nich została do tego czasu co najmniej raz wymieniona. Maszyna, którą wymieniłem, miała nową pompę przy 700 godzinach i jedną przy 1400 godzinach. Silniki kół wytrzymują dłużej, nie jestem nawet pewien jak długo, ponieważ nigdy żaden mi się nie zepsuł.

Jeśli chodzi o układy hydrauliczne, zwykle je wymieniam, zamiast remontować. Właściwie najpierw zabieram je do mojego hydraulika, który analizuje je za 40 dolarów, aby ustalić, czy muszę wyjąć i zregenerować silnik koła, kolejne 40 dolarów (jeśli fragmenty dostały się do przewodu wysokiego ciśnienia).

Większość części kosiarki jest łatwa do wymiany. Przy większej liczbie godzin zaczniesz wymieniać takie rzeczy jak koła pasowe napinacza, pompy paliwa i tym podobne. Paski i opony zostały już wiele razy wymienione przed tym, więc ich stan będzie się różnił w zależności od maszyny. Scag ma wrzeciona smarowane, więc spodziewam się, że będą nadal działać. Nigdy żaden mi się nie zepsuł.

„Żywotność” jest naprawdę najlepiej rozumiana jako średni koszt eksploatacji na rok. Koszt rośnie wraz z wiekiem. Ostatecznie nawet łożyska kół skrętnych i połączenia w pływającym pokładzie będą wymagały wymiany. Nie znam żadnych kosiarek komercyjnych, które eksploatowały swoje maszyny do 4500 godzin. Rozważałem to wiele razy. Być może powinienem to zrobić tym razem, ponieważ wygląda na to, że ta maszyna może nie sprzedać się do przyszłej wiosny, co oznacza, że muszę ją przechowywać przez zimę.

#12 ·
Zima zbliża się wielkimi krokami, więc obniżam cenę do 3750 $. Uważam, że jest to nieco poniżej wartości rynkowej, ale nie chcę przechowywać tej maszyny przez zimę, ponieważ wyrzuciłaby samochód mojej żony z garażu. W związku z tym wystawiam ją w cenie wyprzedażowej. W przypadku, gdy nie sprzeda się w pozostałej części jesieni i będę musiał przechowywać ją przez zimę, sprzedam ją wiosną, zaczynając od ceny 4250 $.

You have insufficient privileges to reply here.