Killswitch said:
N N N N N......wow.
Nadal twierdzę, że trawa, przynajmniej tutaj w Michigan, potrzebuje tylko około 2 funtów N rocznie i trzeba pamiętać, że wraz z nadejściem kosiarek mulczujących i tym podobnych, dużo N wraca obecnie do trawnika, zamiast być pakowane i usuwane.
Killswitch,
Czy masz jakieś dane na temat azotu powracającego do trawnika poprzez mulczowanie? Byłbym ciekaw, ile N jest faktycznie użyteczne dla gleby i pozostałej murawy. Wiem, że roślina to głównie woda, która paruje, ale nie widziałem badań nad tym, ile N jest użyteczne.
Słyszałem różne twierdzenia i nie mam żadnych danych, ale jest to logiczne, że pewna ilość wróci ostatecznie do gleby.
Uważałbym to za minimalne w najlepszym wypadku, zwłaszcza że mamy ludzi stosujących granulowany 46-0-0 jesienią po zastosowaniu prawdopodobnie sześciu 1 funta na 1000 aplikacji N w sezonie wegetacyjnym.
Czy jesteście na piaszczystej glebie, która wypłukuje jak szalona, czy co?
Nie jestem przeciwny nowym metodom, chociaż jestem ze starej szkoły, ale do tej pory nikt nie pokazał mi żadnych wiarygodnych danych, że należy bombardować trawnik azotem w listopadzie.
Jestem pewien, że mamy tu do czynienia z mieszanką słabo wyszkolonych aplikatorów / różnych stref klimatycznych i osobistych opinii.
Szczerze mówiąc... Myślę, że późnojesienne karmienia to w zasadzie olej węża... bardzo podobny do jesiennego oleju ogrodniczego na drzewach.
Ta branża musi odejść od rutyn Chemlawn... pobierać więcej za wizyty wysokiej jakości i robić ich mniej. To nie jest biznes typu fast food, jak chcą, i niektórzy z was to robią.
Kilka razy w tygodniu, kiedy pracuję dla innych LCO i TCO, wracam do domu, czując się winnym oszukiwania ludzi za pomocą aplikacji z olejem węża.
Nie wiem, jak niektórzy z tych ludzi śpią w nocy.