Lawn Care Forum banner

Dixie Chopper?

10K views 28 replies 16 participants last post by  davey03  
#1 ·
Cześć, niedawno zobaczyłem reklamę kosiarek dixie chopper i zastanawiałem się, jakie są, więc wziąłem broszurę. Ich topowy model, xcaliber, mówi, że może kosić do 9,2 akrów na godzinę. Zastanawiam się tylko, jak do tego doszli, nie mając zawieszenia ani amortyzowanego siedzenia?

#2 ·
Kosiarki Dixie Chopper Excalibers mogą osiągać prędkość do 15 mil na godzinę i kosić z tą prędkością, zachowując jednocześnie wysoką jakość cięcia. Chociaż kosiarki Dixie nie mają pełnego zawieszenia jak Ferris ZTR, mają widelce sprężynowe na przednich kołach skrętnych i amortyzowany fotel (opcjonalnie). Większe opony, które Dixie ma standardowo w Excalibers, zapewniają doskonałą amortyzację jazdy, w rzeczywistości działają jak zawieszenie dla tyłu maszyny ze względu na niskie ciśnienie w nich. Tak więc połączenie widelców sprężynowych, amortyzowanego fotela i opon zapewnia dość płynną jazdę. Nie oczekuj, że będziesz w stanie osiągnąć maksymalną prędkość w najtrudniejszym terenie, ale na typowej murawie te prędkości są w pełni osiągalne.

#3 ·
Cóż, mój zły chłopiec też może jechać 15 mil na godzinę i nie ma mowy, żebyś mógł skosić swój przeciętny trawnik z prędkością 15 mil na godzinę i nadal dobrze wyglądać.

#4 ·
Mam kilka właściwości, dzięki którym mogę osiągnąć pełną prędkość na mojej kosiarce Dixie Chopper i nadal uzyskać świetne cięcie. Oczywiście nie byłbyś w stanie kosić z pełną prędkością na małych posesjach lub takich z wieloma przeszkodami. Ale kiedy masz otwarte trawniki lub bardzo duże konta, wtedy prędkość jest miła, naprawdę oszczędza czas.

#5 ·
Mam kilka nieruchomości, na których mogę osiągnąć pełną prędkość na mojej kosiarce dixie chopper i nadal uzyskać doskonałe cięcie. Oczywiście nie byłbyś w stanie kosić z pełną prędkością na małych nieruchomościach lub takich z wieloma przeszkodami. Ale kiedy masz otwarte trawniki lub bardzo duże konta, wtedy prędkość jest miła, naprawdę oszczędza czas.
Skąd wiesz, że jedziesz 15 mil na godzinę podczas koszenia z pełną prędkością?

#7 ·
Ich lista 9,2 akrów na godzinę to teoretyczne maksimum oparte na prędkości i rozmiarze pokładu, tj. 15 mph/72" pokładu. AOS BadBoy, Super Z Hustlera itp. mają podobne prędkości maksymalne 15 mph. Możesz kosić z taką prędkością, jeśli powierzchnia jest stosunkowo gładka i nadal mieć dobrej jakości cięcie. Może nie tak idealne, jak ktoś koszący z prędkością 10 mph, ale wydajność jest lepsza. I to jest przycinanie, a nie koszenie ciężkiej/mokrej trawy, gdzie trzeba zwolnić, aby pokład mógł wyrzucać trawę. Używając BadBoy i używając Hustler Super Z, prędkość jest naprawdę dobra, a wszystko inne wydaje się zajmować wieczność. Podoba mi się specyfikacja Dixie Chopper i jest to dobra maszyna, po prostu nie mamy ich w Australii.

#8 ·
Mogę kosić z prędkością 15 mil na godzinę z silnikiem Diesla AOS na płaskiej lub nawet pół-nierównej murawie, boiska sportowe są gotowe w połowie czasu lub krócej. Tak, oczywiście, kiedy wjedziesz w naprawdę gęstą trawę, musisz trochę cofnąć drążki. Ale przez 90% czasu możesz kosić z prędkością powyżej 10 mil na godzinę do 15 mil na godzinę. Tylko najgłębsze koleiny lub dziury spowolnią cię, powiedziałbym, że największym problemem szybkiego koszenia nie jest jakość cięcia, bardziej, MUSISZ zwracać uwagę przez cały czas, możesz zjeść jakieś owady lub wciągnąć je do nosa przy tych większych prędkościach. Stwierdziłem, że masz bardzo mało czasu na zatrzymanie się, jeśli zamierzasz coś przejechać, i wydawało mi się, że zawsze gubiłem kapelusze, dopóki nie użyłem paska pod brodą, który jest dołączony. Szybka prędkość jazdy pomaga przy podwójnym koszeniu, jeśli jest to konieczne, dlatego polecam ZTR 15 mil na godzinę. Więc tak, możesz z łatwością kosić z prędkością powyżej 12 mil na godzinę do 15 mil na godzinę przez cały dzień, jeśli warunki są dobre, nie muszą być nawet idealne.

#9 ·
Byłem w piątek u dealera DC i miał jednego z pokładem 74" i 35 yanmar 3 cyl. diesel. To coś było bestią! Właściciel powiedział, że sprzedał dwa w piątek, a jeden był dla właściciela domu. Były tylko 15 tys.:dizzy:

#10 ·
Po raz pierwszy zetknąłem się z kosiarkami Dixie Chopper w zeszłym roku, kiedy dealer zaczął je sprzedawać w moim mieście. Słyszę, jak wiele osób krytykuje Dixie Chopper i mówi, że nie są tak dobre jak większe marki, takie jak Exmark, Toro, Scag itp. Większość osób, które mówią, że Dixie nie potrafi dobrze kosić lub nie jest zbyt niezawodną maszyną, opiera swoje opinie tylko na starszych modelach. Latem ubiegłego roku przetestowałem zupełnie nową 66-calową Excaliber i byłem pod wrażeniem cięcia, jakie zostawiła przy maksymalnej prędkości (24 km/h). Udało mi się osiągnąć maksymalną prędkość na kilku trawnikach i zauważyłem bardzo niewielką różnicę między tym cięciem a przejazdem z mniejszą prędkością. Kosiarka nie miała nawet widelców sprężynowych ani amortyzowanego siedzenia, a utrzymanie prędkości i precyzji było łatwe. Oczywiście, jak wspomniano wcześniej, w przypadku dużego wzrostu nie będzie można jechać z maksymalną prędkością, ale w przypadku cotygodniowych prac konserwacyjnych osiągnięcie maksymalnej prędkości jest łatwe.

#11 ·
Używam kosiarek Dixie Choppers i uwielbiam je, cięcie jest świetne, a prędkość również. Nie widziałem jeszcze innej kosiarki (ztr), która miałaby silnik benzynowy o mocy 40 KM na pokładzie 74". Dopiero zacząłem używać noży Dixie Chopper X-blades i są niesamowite.

#12 · (Edited)
Używam kosiarek Dixie Choppers i uwielbiam je, cięcie jest świetne, a prędkość również jest świetna. Nie widziałem jeszcze innej kosiarki (ztr), która miałaby silnik benzynowy o mocy 40 KM na pokładzie 74". Właśnie zacząłem używać ostrzy Dixie Chopper X-blades i są niesamowite.
Koleś, 40-konny palnik gazowy:dizzy::laugh: ile paliwa to coś pije?:waving:poszedłem do dealera Dixie Chopper, żeby dostać ostrza X-blades, zapytał, skąd mam mój DC, powiedziałem, że idą na pokład BB AOS diesel 72", on na to co??:confused:Nie mogę używać ostrzy DC X-blades, silnik Diesla Cat o mocy 35 KM ma wystarczający moment obrotowy, aby obrócić dolne ostrze obok nacięcia w górnym ostrzu X. Miałem to nierówne cięcie w zeszły czwartek, a kiedy sprawdziłem dolne ostrze X, przesunęło się pod górne ostrze i było zgięte w dół. Więc po prostu ułożyłem moje pojedyncze, działa świetnie.Ostrza DC X-blades na dole zdjęcia, górne ostrze DC X, z Gatorami zastępującymi standardowe dolne ostrze DC. Górne podwójne, 3 i 1 Gators na górze, Fusion standard lift/extended cut na dole działa świetnie.
Image

#13 ·
Stary 40-konny palnik gazowy:dizzy::laugh: ile paliwa to coś pije:waving: Poszedłem do dealera Dixie Chopper, żeby dostać ostrza X, zapytał skąd mam mój DC, powiedziałem, że idą na pokład BB AOS diesel 72", on na to co??:confused: Nie mogę używać ostrzy DC X, silnik Diesla Cat 35 KM ma wystarczający moment obrotowy, aby obrócić dolne ostrze za wcięcie w górnym ostrzu X. Miałem to nierówne cięcie w zeszły czwartek, a kiedy sprawdziłem dolne ostrze X, przesunęło się pod górne ostrze i było zgięte w dół. Więc po prostu ułożyłem moje pojedyncze, działa świetnie. Ostrza DC X na dole zdjęcia górne ostrze DC X, z Gatorami zastępującymi dolne ostrze DC. Górne podwójne, 3 i 1 Gator na górze, Fusion standardowy podnośnik/rozszerzone cięcie na dole działa niesamowicie.
Image
Pewnie w coś uderzyłeś, dlatego dolne ostrze x weszło pod górne. Zrobiłem to samo, nie trzeba wiele, żeby je zmodyfikować. Te ostrza są bardzo słabe i drogie. Prawie gwarantuję, że to nie moment obrotowy to zrobił. Najpierw poślizgnąłbyś się na pasku. Mój 72-calowy turbodiesel o mocy 50 KM nigdy tego nie zrobił z powodu mocy i nie ma kosiarki diesla z większym momentem obrotowym lub mocą. Uruchamiam konfigurację, której teraz używasz, jest o wiele tańsza, a ostrza są mocniejsze. Uruchomiłem 3-calowe hi-lifty podwójnie, wyrzuca trawę 4 przejścia dalej (72-calowe przejścia).

#14 ·
Odpowiedź na pierwsze pytanie brzmi: to! Jeśli masz bardzo suchą suchą kondycję, możesz uzyskać 9,2 akrów na godzinę! Normalne warunki NIE! Mokre warunki zdecydowanie NIE! Jeśli masz do koszenia wzgórza, odpowiedź brzmi absolutnie NIE!

Jeśli skończysz z 74", weź co najmniej Kohla lub diesla! NIE decyduj się na generac, bardzo słaby w mocy w tej maszynie!

Jazda jest przyzwoita, nic specjalnego!

Cięcie to kwestia opinii!

Mogę długo rozmawiać o DC, ponieważ używam ich od prawie 20 lat.

John DiMartino
Ja również posiadam silnik diesla o mocy 50 KM, który w rzeczywistości ma 41,4 KM! Spójrz na pokrywę zaworów! Kolejny chwyt marketingowy, którego użyło DC!

#17 ·
Jest na excaliburze! Jest bardzo dobry na klasykach lub innych markach!
Dixie wykonał świetną robotę, składając podwozie i silnik i nigdy nie robiąc i nie testując... po prostu wszystko poskładać i mieć nadzieję, że dobrze działa, niech konsument się tym zajmie. Nie widziałem jeszcze excalibura (w tym mojego), w którym nie trzeba było regulować regulatora. Tylko jadąc moim po drodze bez ostrzy, obroty spadłyby do 3300. Z ostrzami spadłyby do 2900 obr./min. Mój teraz będzie działał cały dzień na 3600. Ogromna różnica w jakości cięcia i teraz działa jak bestia. Gdybym tylko mógł dostać lepszy wybór kosiarek z silnikiem generac.

#18 ·
Właściwie to zgadzam się z tobą, moje 33on excalibury są naprawdę do bani! Podkręciłem gov, ale one po prostu ciężko ciągną silnik! Kohler ciągnie o wiele lepiej! Generac w klasycznym modelu ciągnie dobrze i miałem przyjemność uruchomić Woods i Bobcat 72" z generac i miał doskonałą moc! Coś jest nie tak z maszynami excalibur!

#20 ·
Lubię kosiarki Dixie Chopper i tak naprawdę kupiłbym jedną tej wiosny, ale nie mogłem przegapić okazji na mój 997. Pieniądze to pieniądze!

#22 ·
wrebelmacine, czy jesteś pewien, że regulator jest prawidłowo ustawiony? Zrobili to w fabryce z moim silnikiem pracującym na pełnych obrotach. Użyli go do szkolenia niektórych techników fabrycznych. Cięcie na moim excalibur jest przyzwoite, nic wielkiego, ale ten silnik już nigdy się nie dławi.

#23 ·
Wybrałbym prawie każdą markę komercyjnej kosiarki wysokiej jakości zamiast kosiarki Dixie Chopper. Są drogie i bardzo przeciętne (nie wspominając o braku stylu). Ponadto chciałbym zobaczyć, jak ktoś kosi 9,2 akra na godzinę, zwłaszcza bez zawieszenia! Ta liczba nigdy nie została przetestowana; używana tylko w teorii. Zrobili tylko matematykę. Nigdy nie wzięli pod uwagę wzgórz, jakości cięcia i nierówności. Na twoim miejscu wybrałbym BB. Dostałem mój 28-konny silnik wysokoprężny CAT za 10 tys. i jedyną kosiarką, która może się równać z jazdą, jakością cięcia i prędkością, jest Ferris.

#25 ·
Jedynym sposobem na uzyskanie dobrej jakości cięcia, gdy jest mokro, jest utrzymywanie czystego pokładu. Mój BB radzi sobie lepiej niż myślałem. Nadal uważam, że Scag, Toro i Exmark mają najlepsze cięcie na rynku, ale też za to liczą, a do tego nie mają zawieszenia. Nie sądzę, żebym mógł teraz bez niego żyć, kiedy wracam do prowadzenia mojego Bobcata, jestem rzucany po siedzeniu. Nie mogę tego znieść teraz, kiedy przyzwyczaiłem się do kosiarki z zawieszeniem. Moim zdaniem nie kupiłbym DC, ponieważ ich ulotka, którą rozdają, jest pełna tych bzdur o tym, jak robią najlepszą kosiarkę na rynku i że jeśli dostaniesz pokład 74" (wiesz, jak wyglądałby Twój przeciętny trawnik z pokładem tej wielkości???) możesz skosić 9,2 akrów na godzinę....

#26 · (Edited)
Wieczna dyskusja - nie można ciąć szybko... : )))) (Pamiętasz? -10 mph - za szybko - nie można uzyskać przyzwoitego cięcia przy 10 mph! niż -12 mph ... och... nie można przy 12 tylko przy 10...! teraz to samo z 15...: ))))))

Cóż, można - jak szybko - zależy od warunków
Im większą prędkość możesz mieć - tym więcej masz opcji (ciąć i nie tylko ciąć - aby wykonać zadanie)
Używaj tych opcji lub nie - dla mnie działa to dobrze i warto, - ale każdy może zdecydować, co działa dla niego lepiej