Mogę kosić z prędkością 15 mil na godzinę z silnikiem Diesla AOS na płaskiej lub nawet pół-nierównej murawie, boiska sportowe są gotowe w połowie czasu lub krócej. Tak, oczywiście, kiedy wjedziesz w naprawdę gęstą trawę, musisz trochę cofnąć drążki. Ale przez 90% czasu możesz kosić z prędkością powyżej 10 mil na godzinę do 15 mil na godzinę. Tylko najgłębsze koleiny lub dziury spowolnią cię, powiedziałbym, że największym problemem szybkiego koszenia nie jest jakość cięcia, bardziej, MUSISZ zwracać uwagę przez cały czas, możesz zjeść jakieś owady lub wciągnąć je do nosa przy tych większych prędkościach. Stwierdziłem, że masz bardzo mało czasu na zatrzymanie się, jeśli zamierzasz coś przejechać, i wydawało mi się, że zawsze gubiłem kapelusze, dopóki nie użyłem paska pod brodą, który jest dołączony. Szybka prędkość jazdy pomaga przy podwójnym koszeniu, jeśli jest to konieczne, dlatego polecam ZTR 15 mil na godzinę. Więc tak, możesz z łatwością kosić z prędkością powyżej 12 mil na godzinę do 15 mil na godzinę przez cały dzień, jeśli warunki są dobre, nie muszą być nawet idealne.