Rozmawiałem w tym tygodniu z dwoma facetami, którzy szukają miejsca do zrzucania profesjonalnych ścinków trawnika. Jestem właścicielem nieruchomości rolnej i mam przestrzeń i strefę, aby na to pozwolić, ale muszę lepiej zrozumieć szczegóły tego. Wydawałoby się, że zrzucanie ich gdziekolwiek nie byłoby wielkim problemem, chyba że istnieje obawa o zapach? Czy posiadanie wysypiska jest naprawdę problemem? Czy ktoś może powiedzieć, jak się ich pozbywają i jak mogą wyglądać te opłaty? Nie mam nic przeciwko temu, ale jeśli to tylko 20 dolarów tygodniowo, prawdopodobnie nie będzie to warte zachodu. Faceci, z którymi rozmawiałem, powiedzieli, że są upoważnieni tylko do zrzucania na "miejskie wysypisko" i płacą od tony.
A jeśli w to wejdziemy, prawdopodobnie byłbym otwarty na inne odpady organiczne. Z pewnością nie chcę "wysypiska" na swoim miejscu, ale z pewnością mogę zmodyfikować te stosy i stworzyć wierzchnią warstwę gleby. Rozważam również produkty drzewne z firm drzewnych i mogę dodatkowo rozdrabniać ten materiał.
A jeśli w to wejdziemy, prawdopodobnie byłbym otwarty na inne odpady organiczne. Z pewnością nie chcę "wysypiska" na swoim miejscu, ale z pewnością mogę zmodyfikować te stosy i stworzyć wierzchnią warstwę gleby. Rozważam również produkty drzewne z firm drzewnych i mogę dodatkowo rozdrabniać ten materiał.