Lawn Care Forum banner
1 - 7 of 11 Posts

fastline

· Registered
252 Posts
Discussion starter · #1 ·
Rozmawiałem w tym tygodniu z dwoma facetami, którzy szukają miejsca do zrzucania profesjonalnych ścinków trawnika. Jestem właścicielem nieruchomości rolnej i mam przestrzeń i strefę, aby na to pozwolić, ale muszę lepiej zrozumieć szczegóły tego. Wydawałoby się, że zrzucanie ich gdziekolwiek nie byłoby wielkim problemem, chyba że istnieje obawa o zapach? Czy posiadanie wysypiska jest naprawdę problemem? Czy ktoś może powiedzieć, jak się ich pozbywają i jak mogą wyglądać te opłaty? Nie mam nic przeciwko temu, ale jeśli to tylko 20 dolarów tygodniowo, prawdopodobnie nie będzie to warte zachodu. Faceci, z którymi rozmawiałem, powiedzieli, że są upoważnieni tylko do zrzucania na "miejskie wysypisko" i płacą od tony.

A jeśli w to wejdziemy, prawdopodobnie byłbym otwarty na inne odpady organiczne. Z pewnością nie chcę "wysypiska" na swoim miejscu, ale z pewnością mogę zmodyfikować te stosy i stworzyć wierzchnią warstwę gleby. Rozważam również produkty drzewne z firm drzewnych i mogę dodatkowo rozdrabniać ten materiał.

Prawdopodobnie musisz porozmawiać z odpowiednim wydziałem w urzędzie powiatowym, który regulowałby takie kwestie. Jeśli przyjmujesz tylko czyste zielone odpady i kompostujesz je, podejrzewam, że zostałoby to uznane za legalną działalność rolniczą. Potencjalne zapachy z rozkładającej się roślinności mogą stanowić problem dla Ciebie i/lub sąsiadów, ale mogą istnieć przepisy chroniące gospodarstwa rolne, które chroniłyby Cię przed roszczeniami z powodu uciążliwości zapachowych.

Jeśli przyjmowałbyś tylko skoszoną trawę, nie rozłożyłaby się ona tak dobrze, jak w przypadku zmieszania z wiórami drzewnymi.

Rozważ ryzyko przyjmowania chorych drzew i czy mogłoby to rozprzestrzeniać choroby roślin na Ciebie lub osoby, które kupiły od Ciebie kompost. Rozważ również inne szkodniki, które mogłyby się w ten sposób rozprzestrzeniać.

Jaki byłby lokalny rynek na kompostowane zielone odpady? Czy ktoś jeszcze sprzedaje kompost, jeśli tak, to ile pobierają, czy jest niezaspokojony popyt? Jaki sprzęt musiałbyś kupić lub wynająć, aby przyspieszyć rozkład materiału? Ile "wysypisko miejskie" pobiera za przyjmowanie zielonych odpadów? Jeśli mógłbyś pobierać 1/2 do 2/3 tej kwoty, ile dochodu mógłbyś zobaczyć? Czy Twoje obecne ubezpieczenie obejmowałoby te działania?

Całkiem niezłe oszustwo.
Krajobrazy płacą ci, abyś dał ci materiały, których użyjesz do wytworzenia innych materiałów, za które ponownie ci zapłacą.
WSPANIALE!

Mamy miejsce w Pittsburghu (być może inne lokalizacje), które przyjmuje organiczne odpady z podwórka. Pobierają opłatę według objętości - nie według wagi.
Przyczepa lub skrzynia ładunkowa pełna materiału to stała cena.
Jeśli zmieszasz rodzaj gruzu, cena wzrasta.
Mają stosy do zrzucania liści, trawy, ścinków drzew/krzewów itp.

Myślę, że materiał jest wywożony na miejsce, aby został przetworzony na ściółkę/itp., a następnie sprowadzony z powrotem do sprzedaży (luzem).

Nie mam pod ręką cennika, ale myślę, że to było około 8-9 dolarów za zrzucenie mojej przyczepy 5x8 z gałęziami.
Różne ceny za różne gruzy.
Cieszę się, że ściółkuję i rzadko muszę tam jeździć, żeby zrzucić trawę. Zawsze się zdarza, że po umyciu ciężarówki muszę jechać w to zakurzone/błotniste/śmierdzące miejsce. LOL
Biorą też rzeczy ze zoo, więc pachnie jak odchody słoni.
:laugh:

Ciekawa rozmowa. Niedawno zacząłem dodawać skoszoną trawę do obornika, który dostaję od sąsiadów. Wcześniej miałem tylko obornik. Przerzucam go przez rok, a następnie sprzedaję jako ziemię. Czy trawa i liście rozłożą się wystarczająco, aby w przyszłym roku stać się glebą?

Rozmawiałem w tym tygodniu z dwoma facetami, którzy szukają miejsca do składowania swoich profesjonalnych odpadów z trawników. Jestem właścicielem nieruchomości rolnej i mam przestrzeń i plan zagospodarowania przestrzennego, aby na to pozwolić, ale muszę lepiej zrozumieć szczegóły tego. Wydaje się, że nie byłoby problemu z wyrzucaniem ich w dowolnym miejscu, chyba że istnieje obawa o zapach? Czy posiadanie wysypiska jest naprawdę problemem? Czy ktoś może powiedzieć, jak się ich pozbywają i jak mogą wyglądać te opłaty? Nie mam nic przeciwko temu, ale jeśli to tylko 20 dolarów tygodniowo, prawdopodobnie nie będzie to warte zachodu. Faceci, z którymi rozmawiałem, powiedzieli, że są upoważnieni tylko do składowania na "miejskim wysypisku" i płacą od tony.

A jeśli w to wejdziemy, prawdopodobnie byłbym otwarty na inne odpady organiczne. Z pewnością nie chcę "wysypiska" u siebie, ale z pewnością mogę poprawić te stosy i stworzyć wierzchnią warstwę gleby. Rozważam również produkty drzewne z firm drzewnych i mogę dodatkowo rozdrabniać ten materiał.
Stało się to prawdziwym problemem w mojej okolicy. W dolinie znajdowała się oczyszczalnia ścieków, która odbierała odpady z ogrodu i mieszała je z odpadami stałymi, aby wytworzyć kompost ogrodowy, który sprzedawali. Jednak w zeszłym roku ogłosili, że zamykają kompostownię. Stało się tak, ponieważ dwa sąsiednie miasta stwierdziły, że będą pozywać ich, aby to zatrzymać ze względu na zapach. Wiem, że są gospodarstwa mleczarskie, które sprzedają kompost. Jest trochę śmierdzący, ale jeden powiedział mi, że zarabia na tym więcej pieniędzy niż na nabiale... Uważam to za wątpliwe. A ponieważ byli tam pierwsi, trudno jest pozwać ich za uciążliwy zapach. Zazwyczaj dzieje się tak, że ziemia staje się po prostu zbyt cenna, a rolnicy sprzedają ją deweloperom i wyprowadzają się dalej.

W każdym razie byłby to z pewnością sposób na wytworzenie własnego nawozu organicznego dla swojej ziemi rolnej. Produkty organiczne i owoce z pewnością sprzedają się po wyższej cenie. Czy potrzebujesz pozwolenia na wytworzenie własnego nawozu? Trochę w to wątpię. Może jeśli zmienisz to w inny biznes i sprzedasz, będziesz musiał uzyskać jakieś pozwolenie lub licencję. Wydaje się to o wiele lepszą opcją niż wypełnianie naszych wysypisk tymi rzeczami.

Zdecydowanie musisz sprawdzić przepisy stanowe i lokalne. W naszym stanie CT i wielu innych każdy aspekt składowania, gromadzenia, przetwarzania i przechowywania odpadów z posesji jest regulowany. Nadchodzą regulacje dotyczące tego, co stan nazywa „zgłaszającymi”. Będzie to dotyczyło wykonawców lub małych miejsc, które tworzą i pozwalają na gromadzenie odpadów z posesji. Obecnie nie ma dla nich żadnych poważnych ograniczeń, ale gdy zaczniesz przyjmować czyjeś rzeczy, znajdziesz się w innej, bardziej regulowanej kategorii. Ponadto, jeśli znajdujesz się w lokalizacji rolniczej, czy Twój stan ogranicza gromadzenie obornika? Może to otworzyć drzwi do większej liczby problemów, niż warte jest kilka jardów kompostu. Ponadto, jaka jest wartość ziemi, którą na to przeznaczysz? Czy można z nią zrobić coś bardziej produktywnego?

Prowadzimy zarejestrowaną witrynę na terenie przemysłowym i jestem pewien, że wiele osób myśli, że robią mi przysługę i przepłacają za zrzucanie gałęzi i kłód. To tylko kolejna operacja biznesowa i staramy się być tak uczciwi, jak to możliwe. Spróbuj pozbyć się zmielonej ściółki, zwłaszcza po kilku huraganach. Jest jej tak dużo, że prawie trzeba zapłacić za jej utylizację, zanim się zapali. Tak, sprzedajemy mnóstwo ściółki i pracujemy nad jej koloryzacją, ale pomyśl o tym, co jest zrzucane każdego dnia. Jeśli ma dużo liści lub brudu, nie można jej łatwo pokolorować. Najpierw trzeba ją przesiać, aby uzyskać dobry produkt.

Trawa i liście się nie palą, ale to inne pozwolenie, jeśli chcesz je rozdrabniać i przetwarzać. Wymaga to dużo miejsca, a spływ wód burzowych może stanowić problem. Gleba i wypełnienie nie stanowią takiego problemu, ale nie można po prostu dodawać świeżych liści i trawy do pryzm gleby. Jak wspomnieli inni, rozkład może zająć około roku.

Do OP, będziesz miał wysypisko w momencie, gdy pozwolisz innym na dostęp i rozładunek. Będziesz potrzebował sprzętu i czasu na zarządzanie pryzmami, a następnie, miejmy nadzieję, jeśli dobrze sobie poradzisz, możesz być w stanie sprzedać niektóre produkty z recyklingu. Moim zdaniem należy traktować operacje przychodzące i przetwarzające jako jedno równanie, a sprzedaż oddzielnie. To znaczy, nie oczekuj, że sprzedaż uzasadni i zapłaci za wysypywanie. Spraw, aby każdy dział był samodzielnym centrum zysku, w przeciwnym razie zaczniesz również tracić pieniądze, nie wiedząc o tym. Wiele trzeba włożyć w zarządzanie pryzmami i ludźmi (klientami). Kilku znajomych robiących małą pryzmę, prawdopodobnie w porządku. Więcej niż to, wtedy naprawdę się nad tym zastanów.

1 - 7 of 11 Posts