Lawn Care Forum banner

Echo PB9010T Wydajność na mokrych liściach?

4.4K views 28 replies 7 participants last post by  NewVision  
#1 ·
Czy ktoś tutaj może mi powiedzieć, jak Echo PB9010T radzi sobie z mokrymi liśćmi? Na YouTube są filmy, ale tak naprawdę nie mogę im ufać, ponieważ niektóre z nich promują produkty.

#7 ·
Mam 8010 i 800. 800 ma niewielką przewagę przy szorowaniu. 8010 popycha liście dalej i z większą siłą moje nieruchomości
Mam 8010 i 800. 800 ma niewielką przewagę przy szorowaniu. 8010 popycha liście dalej i z większą siłą
Wszystkie moje obecne nieruchomości mają powierzchnię 1/4 akra lub mniejszą, ale niektóre mają dużo drzew na podwórku, dlatego waham się między tymi dwoma. Mój dealer Echo jest 8 minut drogi, a mój dealer Stihl jest 15 minut drogi.

#15 ·
800X to także mój ulubiony dmuchawa plecakowa, głównie ze względu na to, jak wygodna jest i jak dużą ma moc. Prawie za każdym razem, gdy ją uruchamiam, zawsze robi na mnie wrażenie z tych dwóch powodów. Mimo że na początku byłem trochę sceptyczny z powodu silnika 4-mix, cały mój sceptycyzm zniknął, gdy użyłem jej po raz pierwszy.

I wiem, że liście na północy, gdzie jesteś, to nie żart, sprawiają, że nasze liście wyglądają jak nic. Więc jeśli OP jest na południu, 800X będzie prawie wszystkim, czego potrzebuje.

I zdecydowanie zgadzam się z tobą co do skoncentrowanego przepływu 800X, prawie nigdy nie muszę wracać nad obszar, ponieważ liście rozrzuciły się z powrotem, 800 po prostu strzela nimi tam, gdzie chcesz. Mimo że ustawiłem swój na krótszą rurę, kierunek powietrza nigdy nie był problemem. I pomaga to, że krótka rura jest naprawdę łatwa do przenoszenia, za każdym razem, gdy widzę masywną rurę w 9010, myślę, że musi być PITA, aby przesunąć rurę w porównaniu do 800X.

Jeśli chodzi o teraz, nie mogę wymyślić lepszej, bardziej wszechstronnej dmuchawy niż 800X.
Widziałem takie komentarze wielokrotnie przez lata. Dlaczego ludzie myślą, że drzewa na południu produkują mniej liści niż drzewa na północy?

#16 ·
Widziałem takie komentarze wiele razy na przestrzeni lat. Dlaczego ludzie myślą, że drzewa na południu produkują mniej liści niż drzewa na północy?
Tak po prostu jest. Drzewa tutaj są narażone na znacznie zimniejsze temperatury i więcej drzew tutaj traci więcej liści szybciej. Plus, po zamieszkaniu na południu przez jakiś czas, muszę powiedzieć, że to nie tylko ilość drzew tutaj (których zdecydowanie wydaje się być o wiele więcej ogólnie), ale rodzaje drzew, które zrzucają liście. To trochę jak północna trawa kontra południowa trawa. Oba obszary mają trawę, ale to jej rodzaj robi różnicę. To, i mamy tylko krótkie okno, w którym spadają i w którym mamy szansę je posprzątać, zanim spadnie śnieg.

#20 ·
Zatem to, co naprawdę macie na myśli, to to, że drzewa zrzucają liście w krótszym okresie, a nie to, że drzewa produkują więcej liści, co jest sformułowane w oświadczeniach, które czytałem.
Nie tylko to, że zrzucają liście krócej, ale ponieważ są na północy, są ubijane przez deszcz, lód i inne rzeczy, których my tu na dole nie mamy.