Lawn Care Forum banner
121 - 140 of 191 Posts
Na początku mojej kariery odwiedziłem i zwiedziłem zakłady Medalist America Seed w Post Falls w stanie Idaho. Trzy dni z tymi ludźmi zmienią sposób myślenia o nasionach trawy i o tym, co wchodzi w rozwój najlepszej genetyki. Cały czas podejmuję się zakładania nowych trawników. Architekci krajobrazu otrzymują fortunę za zakładanie skomplikowanych krajobrazów, nawadniania, a następnie sadzą najbardziej nędzne nasiona, aby zaoszczędzić kilka dolarów. Klient oczekuje, że będzie ładnie i nigdy nie będzie ładnie dłużej niż kilka miesięcy wiosną. W pewnym momencie obwiną gościa od nawozów, gdy będą niezadowoleni. Biedny gość od nawozów albo nie będzie wiedział, albo będzie musiał im powiedzieć, że to zła mieszanka nasion. Mówię im to delikatnie i usprawiedliwiam architekta krajobrazu: „większość architektów krajobrazu nie wie tyle, co ja”. Ogromna zmora moja...........

Na początku mojej kariery odwiedziłem i zwiedziłem zakłady Medalist America Seed w Post Falls w stanie Idaho. Trzy dni z tymi ludźmi zmienią sposób, w jaki myślisz o nasionach trawy i o tym, co wchodzi w skład rozwoju najlepszej genetyki. Cały czas podejmuję się nowych budów trawników. Architekci krajobrazu otrzymują fortunę za zakładanie skomplikowanych krajobrazów, nawadniania, a następnie sadzą najbardziej nędzne nasiona, aby zaoszczędzić kilka dolarów. Klient oczekuje, że będzie ładnie i nigdy nie będzie ładnie dłużej niż kilka miesięcy wiosną. W pewnym momencie obwiną gościa od nawozów, gdy będą niezadowoleni. Biedny gość od nawozów albo nie będzie wiedział, albo będzie musiał im powiedzieć, że to zła mieszanka nasion. Mówię im to delikatnie i usprawiedliwiam architekta krajobrazu: „większość architektów krajobrazu nie wie tyle, co ja”. Ogromna zmora moja...........
Kciuk w góręKciuk w górę
Wściekłość włączonaKciuk w górę

Discussion starter · #123 ·
Uważam, że utrzymywanie wysokiej gęstości zmniejsza szerokość każdego TTTF. Czasami można zobaczyć bardziej dominujące skupiska wzrostu TTTF i w tych obszarach uzyskuje się szersze liście.
To bardzo interesująca i skłaniająca do myślenia obserwacja i chociaż nie mam powodu, by wątpić w twoją obserwację i być może nawet widziałem ją wcześniej wspomnianą przez kogoś w tym wątku, nie sądzę, żebym kiedykolwiek widział to wspomniane w jakichkolwiek publikacjach naukowych lub zawodowych.

Będę uważnie obserwował własne eksperymenty, aby sprawdzić, czy mogę dokonać tej samej obserwacji.

Nie pamiętam, gdzie to również czytałem, ale czytałem to, gdy omawiano sposób wzrostu TTTF. Większość moich trawników będzie miała pewne obszary, w których poszczególne rośliny będą wykazywać dominację i tam liście pokażą się jako kostrzewa trzcinowa. W gęstym skupisku TTTF i KGB można dostrzec niektóre liście TTTF, ale różnica w szerokości między nimi a KBG jest pomijalna. Trawniki TTTF/KGB będą bez wątpienia bardziej wyraziste niż trawnik z roślinami o drobnej do średniej fakturze. Idealnie wybór KGB powinien pasować do TTTF pod względem faktury i agresywnego wzrostu. Drobno listna, bardziej karłowata KGB nie jest dobrym wyborem.

Zima była tu dość sucha. Podobnie jak w większości kraju, w ostatnim miesiącu odnotowaliśmy również bardzo niskie temperatury. Jak dotąd, przez całą zimę wygląda na to, że KBG zachował swój kolor nieco lepiej niż kostrzewa.

Discussion starter · #128 ·
Zima była tu dość sucha. Podobnie jak w większości kraju, w ostatnim miesiącu odnotowaliśmy również bardzo niskie temperatury. Jak dotąd wygląda na to, że KBG zachował swój kolor nieco lepiej niż kostrzewa.
View attachment 355103
To interesujące, dziękuję za zamieszczenie zdjęcia. Jakie rodzaje traw znajdują się na trawniku otaczającym obszar testowy?

To interesujące, dzięki za zamieszczenie zdjęcia. Jakiego rodzaju trawy znajdują się na trawniku otaczającym obszar testowy?
Cóż, kiedy przeprowadziłem się tutaj około 2 lata temu, w około 90% składał się z chwastów, a następnie trochę kostrzewy, zgaduję K-31, zmieszanej. Co jesień dosiewałem ją TTTF. To część podwórka, która jest z dala od domu i poza zasięgiem wzroku, więc nie spędzam na niej dużo czasu. Po lewej stronie działki wszystko jest zarośnięte i mam stos do spalania.

Discussion starter · #131 ·
Zrobiłem dziś kilka zdjęć i pomyślałem, że dam każdemu, kto jest jeszcze zainteresowany, po tym wszystkim, aktualizację mojego eksperymentu z szerokością ostrza. Minęło już 189 dni od rozpoczęcia eksperymentu 10 października 2017 roku i przez całą zimę kosiłem trawę. Stare, martwe źdźbła nie są przygniatane przez deszcz i zjadane przez drobnoustroje, jak to bywa naturalnie na trawniku.

Image

Dodałem kilka doniczek PR do eksperymentu, 32 dni po pozostałych, tak dla zabawy. PR jest po lewej stronie. Od lewej do prawej to PR, Bewitched KB, TTTF, Midnight KBG. Mówią, że PR potrzebuje pełnego słońca i myślę, że dlatego jest tak dużo jaśniejsze niż reszta. Nie dostaje wystarczająco dużo światła, nawet pod lampą warsztatową. Ta trawa PR staje się znacznie ciemniejsza niż zwykła kostrzewa łąkowa, gdy rośnie na moim trawniku.

Image

Jak widać na zdjęciu z bliska, TTTF ma znacznie szersze źdźbła niż Midnight KBG rosnąca obok. Zdjęcie z bliska jest trochę zwodnicze, ponieważ gdybym miał trawnik, który w 90% składałby się z TTTF, nadal nie miałbym nic przeciwko zwiększonej szerokości TTTF. Gdyby trawnik nie składał się głównie z TTTF, myślę, że szersze źdźbła byłyby bardzo zauważalne na trawniku. Będziemy musieli poczekać i zobaczyć, czy z czasem stanie się jeszcze szerszy. TTTF rosnąca na moim trawniku jest znacznie szersza niż te.

Fajnie jest móc zobaczyć charakterystyczne żyłki na TTTF i złożone unerwienie źdźbeł KBG.

Bardzo dobrze, Kerb. Ciekawie jest zobaczyć różnicę w szerokości ostrza. Midnight wygląda bardzo dobrze. Sadzenie mieszanki to prawdopodobnie właściwy sposób. Nie chcesz kęp kostrzewy przeplatanych w trawie z gatunku wiechlinowatych. Bewitched również wygląda dobrze.

Discussion starter · #135 · (Edited)
Dzięki za aktualizację! Jak dotąd wszystko wygląda świetnie. Bardzo interesuje mnie ten Twój test. Widzę, że Twój TTTF jest również nieco gęstszy. Prosimy o bieżące informacje w miarę upływu pór roku. Myślę, że TTTF się poszerzy, ale ciekawe będzie, o ile się poszerzy.

Przejrzałem ten wątek, aby przypomnieć sobie, jakich odmian używałeś i jakie były Twoje początkowe powody prowadzenia tego eksperymentu.

Powiedziałeś, że chcesz zobaczyć, jak te trawy poradzą sobie z brakiem nawadniania. Jak z pewnością wiesz, KBG szybko wykorzysta uśpienie, aby przetrwać suszę, a TTTF będzie się opierać uśpieniu, ale ostatecznie również wykorzysta uśpienie. Różnica polega na tym, że KBG powinno być w stanie przetrwać dłuższą uśpienie. Bardzo interesujące będzie ponowne porównanie gęstości darni jesienią, po powrocie deszczów i wyjściu traw z uśpienia.

To świetna sprawa, nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć, jak to się potoczy.

Pamiętaj jednak o tym. (Uniwersytet Nebraska-Lincoln radzi, że podawanie uśpionemu trawnikowi z kostrzewy co najmniej 1/2 cala wody co dwa tygodnie utrzyma go przy życiu (choć nie zielonym).)

Wyciąłem to z artykułu internetowego, nie był to świetny artykuł, ale był to pierwszy, który obejrzałem i zawierał potrzebne mi informacje. https://www.gardenguides.com/117240-water-kentucky-bluegrass.html

Czy planowałeś w ogóle używać jakiejkolwiek dodatkowej wody, czy zamierzasz zdać się na naturę?

W większości przypadków pozwalam naturze się tym zająć, ale jeśli mamy super gorące/suche lato, planuję podlewać je około 1/2 cala co tydzień lub dwa, żeby nie umarło.

I tak, TTTF wyszedł bardzo gęsty w porównaniu do KBG. Siałem ręcznie, więc istnieje szansa, że nie było równo, ale myślałem, że dobrze mi poszło z wyrównaniem.

Zeszła jesień była u nas dość sucha w porównaniu do normy i prawdopodobnie nie podlewałem wystarczająco, więc to może być powód, dla którego KBG nie wykiełkował tak dobrze.

Witamy w dyskusji americanlawn i dziękujemy za cenny wkład. Całkowicie zgadzam się z tym, że trawnik tttf może wyglądać tak samo dobrze jak trawnik kbg. Pamiętajcie o "Lawn Care Nut", miał trawnik tttf, który wyglądał o wiele lepiej niż 90% trawników kbg, które widzę tutaj.

To, co wciąż słyszę i czytam, to to, że tttf jest tak samo drobno ulistniony jak kbg. Może ludzie po prostu stają się niedbali w języku, ale to, co mówią, może nie być faktycznie poprawne.

Jako naukowiec jestem trochę pedantem jeśli chodzi o fakty. Lubię mierzyć rzeczy i lubię odkrywać, co jest prawdziwe. Moim celem w tym eksperymencie jest po prostu dowiedzenie się, czy tttf jest tak samo drobno ulistniony jak kbg.
Przepraszam, że tylko się wtrącam, ale wylądowałem tutaj z powodu wyszukiwania w Google.

Jestem właścicielem domu, który zaczął dbać o swój trawnik 2 lata temu... moje podwórko było pełne chwastów i tym podobnych. Po przeczytaniu wielu rzeczy pomyślałem o poddaniu się dosiewowi zamiast renowacji, aby sprawdzić, czy mogę uniknąć kłopotów z renowacją. Najpierw zacząłem dbać o koktajl nasion, używając najpierw 2,4D ... a następnie trochę Tryclopyr.

Nie użyłem nasion ze sklepu detalicznego po przeczytaniu, jak złe były... Nie poszedłem też do najlepiej ocenianych nasion z NTEP... Szukając online, natknąłem się na Ultra Black Beauty od Johnathana Greena, chwalącego się cechami tak dobrymi jak KBG i tym, jak ich TTTF został ulepszony itp... Będąc nowicjuszem, nie wiedziałem wiele... więc tak naprawdę nie mogłem tego powiedzieć.

Używają około 80% TTTF, 10% PRG i 10% KBG ... po ponownym zasiewie byłem w siódmym niebie... wyglądało pięknie.

Szybko do przodu 1 rok do zeszłej jesieni i po zbadaniu jeszcze więcej dowiedziałem się, że KBG i najlepsze elitarne odmiany to lepsze podejście... Więc pomyślałem o wprowadzeniu lepszych odmian... zwłaszcza na działce mojego podwórka, gdzie znajdowała się płyta betonowa, otrzymała tylko te odmiany. Użyłem:

PrimeTime z Burlingham Seeds TTTF - Hemi, Turbo, HotRod i kilka innych TTTF, których nie pamiętam

Kupiłem również Midnight II KBG.

Teraz jest lato i szczerze mówiąc, jestem rozczarowany. Sekcje, które najbardziej kocham z mojego trawnika, są w rzeczywistości od Johnathana Greena - ich odmiany znajdują się w środku pakietu wyników NTEP i czasami nawet się nie pojawiają...

Mój ogród z przodu ma w większości tylko Johnathana Greena, a liście są tak cienkie, ale super wyprostowane. Na przykład, powiedziałbym, że moje liście Midnight KBG są 3 razy szersze niż cokolwiek w Black Beauty Johnathana Greena.

Moje sekcje black beauty wyglądają i czują się jak sztuczna trawa, jak dywan... super grube i wyprostowane i są również ciemnozielone.

PrimeTime i Midnight z drugiej strony, wszystkie mają grube liście, co jest trochę rozczarowujące, spodziewałem się cieńszych liści. Może to ja jestem nowicjuszem, czy liście midnight powinny być szersze?
Chciałbym mieć korzyści z KBG ze względu na możliwości rozprzestrzeniania się, ponieważ mam psy.

Mogę zrobić kilka zdjęć jutro, aby pokazać różnicę w szerokości ścinków... Chciałbym mieć najlepsze odmiany z cienkimi liśćmi, zarówno TTTF, jak i mieszankę KBG w jakiś sposób.

Przepraszam za ścianę tekstu...

Och i przy okazji, mój TTTF nie może mieć cienkich liści, ponieważ jest "nowy" ... to zostało ponownie zasiane około 2 lata temu, więc zgaduję, że dojrzało wystarczająco. W porównaniu do nowszego KBG Midnight i Primetime, black beauty wyróżnia się moim zdaniem o wiele ładniej.

Zauważyłem coś na trawniku TTTF, nad którym wczoraj pracowałem. Kiedy zacząłem nad nim pracować, miał wyraźny niedobór azotu i około dwa tygodnie temu otrzymał połowę dawki nawozu o spowolnionym uwalnianiu w proporcji 2-0-1. Wróciłem w tym tygodniu, aby zobaczyć dużo nowego wzrostu (i stary wzrost naprawdę ładnie się zazielenił).

Zakładam, że ze względu na wcześniejszy niedobór azotu, nowy wzrost był szczególnie zauważalny. W każdym razie, cały nowy wzrost był bardzo drobny, cienkolistny, bardzo porównywalny do KBG. Nic dziwnego, kiedy się nad tym zastanowisz, ale nigdy tak naprawdę o tym nie myślałem. Bez wątpienia nowe liście poszerzą się w miarę dojrzewania, ale w tej chwili wygląda to prawie jak zupełnie nowy dosiew, ładne zielone, gęste, drobne liście przeplatane ze starym wzrostem.

Etap dojrzałości liści i procent nowego w stosunku do starego wzrostu mogą wyjaśniać niektóre różnice w fakturze po różnych stronach debaty na temat stanowiska TTTF w porównaniu z innymi rodzajami traw.

Przepraszam, że się wtrącam, ale wylądowałem tutaj z powodu wyszukiwania w Google.

Jestem właścicielem domu, który zaczął dbać o swój trawnik 2 lata temu... mój ogród był pełen chwastów i tym podobnych. Po przeczytaniu wielu rzeczy pomyślałem o przeprowadzeniu dosiewu zamiast renowacji, aby zobaczyć, czy uda mi się uniknąć kłopotów związanych z renowacją. Najpierw zacząłem dbać o mieszankę nasion, używając najpierw 2,4D... a następnie trochę Tryclopyr.

Nie używałem nasion ze sklepu detalicznego po przeczytaniu, jak złe były... Nie poszedłem też do najlepiej ocenianych nasion z NTEP... Szukając w Internecie, natknąłem się na Ultra Black Beauty od Johnathana Greena, chwalącego się cechami tak dobrymi jak KBG i jak ich TTTF został ulepszony itp... Jako nowicjusz nie wiedziałem wiele... więc tak naprawdę nie mogłem nic powiedzieć.

Używają około 80% TTTF, 10% PRG i 10% KBG... po ponownym zasiewie byłem w siódmym niebie... wyglądało pięknie.

Szybko do przodu 1 rok do zeszłej jesieni i po zbadaniu jeszcze więcej dowiedziałem się, że KBG i najlepsze elitarne odmiany to lepsze podejście... Więc pomyślałem o wprowadzeniu lepszych odmian... zwłaszcza na fragmencie mojego podwórka, gdzie znajdowała się płyta betonowa, otrzymał tylko te odmiany. Użyłem:

PrimeTime z Burlingham Seeds TTTF - Hemi, Turbo, HotRod i kilka innych TTTF, których nie pamiętam

Kupiłem też Midnight II KBG.

Teraz jest lato i szczerze mówiąc, jestem rozczarowany. Sekcje, które najbardziej kocham na moim trawniku, to tak naprawdę Johnathan Green - ich odmiany znajdują się w środku ocen NTEP, a czasem nawet się nie pojawiają...

Mój przedni ogród ma w większości tylko Johnathan Green, a źdźbła są tak cienkie, ale super wyprostowane. Na przykład, moje źdźbła Midnight KBG, powiedziałbym, że są 3 razy szersze niż cokolwiek w Black Beauty Johnathana Greena.

Moje sekcje black beauty wyglądają i w dotyku przypominają sztuczną trawę, jak dywan... super grube i wyprostowane, a także ciemnozielone.

PrimeTime i Midnight z drugiej strony mają grube źdźbła, co jest trochę rozczarowujące, spodziewałem się cieńszych źdźbeł. Może to ja jestem nowicjuszem, czy źdźbła midnight powinny być szersze? Chciałbym mieć korzyści z KBG ze względu na możliwości rozprzestrzeniania się, ponieważ mam psy.

Mogę jutro zrobić kilka zdjęć, aby pokazać różnicę w szerokości ścinków... Chciałbym mieć najlepsze odmiany z cienkimi źdźbłami, zarówno TTTF, jak i mieszankę KBG w jakiejś formie.

A tak przy okazji, mój TTTF nie może mieć cienkich źdźbeł, ponieważ jest "nowy"... to zostało ponownie zasiane około 2 lata temu, więc zgaduję, że wystarczająco dojrzało. W porównaniu do nowszego KBG Midnight i Primetime, black beauty wyróżnia się moim zdaniem o wiele piękniej.
Czasami najlepsze elitarne odmiany wymagają bardziej starannego zarządzania, aby naprawdę dobrze wyglądać, w zależności od gleby i warunków uprawy. Rozumiem twoje rozczarowanie w tym sensie, że jeśli właściciel domu chce trawnika, który nie wymaga robienia "czegoś" w harmonogramie około raz lub dwa razy w miesiącu, może nie spełniać swojego elitarnego rodowodu. Mówi się, że wiele najlepszych elitarnych odmian rozwija się przy minimalnym zarządzaniu, ale to nie jest moje doświadczenie.

Źdźbła TTTF stają się szersze (czasami znacznie szersze), jeśli trawnik nie jest bardzo, bardzo gęsty. Może to przyczyniać się do tego, co widzisz na ziemi, gdzie jesteś. Innymi słowy, mniej "elitarne" odmiany (które z pewnością też nie są żadnymi nieudacznikami) mogą po prostu radzić sobie lepiej, a tym samym żyć gęściej w twojej lokalizacji w ramach twoich praktyk zarządzania. Znalazłeś odpowiednie nasiona dla swoich okoliczności - trzymaj się tego. Kciuki w górę

Discussion starter · #140 ·
Przepraszam, że się wtrącam, ale trafiłem tu przez wyszukiwanie w Google.

Jestem właścicielem domu, który zaczął dbać o swój trawnik 2 lata temu... mój ogród był pełen chwastów i tym podobnych. Po przeczytaniu wielu rzeczy pomyślałem o wykonaniu dosiewki zamiast renowacji, aby sprawdzić, czy mogę uniknąć kłopotów związanych z renowacją. Zacząłem najpierw dbać o mieszankę nasion, używając najpierw 2,4D... a następnie trochę Tryclopyr.

Nie używałem nasion ze sklepu detalicznego po przeczytaniu, jak złe były... Nie poszedłem też do najlepiej ocenianych nasion z NTEP... Szukając online, natknąłem się na Ultra Black Beauty od Johnathana Greena, chwalącego się cechami tak dobrymi jak KBG i tym, jak ich TTTF został ulepszony itp... Jako nowicjusz nie wiedziałem za dużo... więc tak naprawdę nie mogłem nic powiedzieć.

Używają około 80% TTTF, 10% PRG i 10% KBG... po ponownym zasiewie byłem w siódmym niebie... wyglądało pięknie.

Przewińmy 1 rok do jesieni ubiegłego roku i po przeprowadzeniu jeszcze większej liczby badań dowiedziałem się, że KBG i najlepsze elitarne odmiany to lepsze podejście... Więc pomyślałem o wprowadzeniu lepszych odmian... zwłaszcza na fragmencie mojego podwórka, gdzie znajdowała się płyta betonowa, otrzymał tylko te odmiany. Użyłem:

PrimeTime od Burlingham Seeds TTTF - Hemi, Turbo, HotRod i kilka innych TTTF, których nie pamiętam

Kupiłem również Midnight II KBG.

Teraz jest lato i szczerze mówiąc, jestem rozczarowany. Sekcje, które najbardziej kocham w mojej murawie, są w rzeczywistości od Johnathana Greena - ich odmiany znajdują się w środku stawki wyników NTEP, a czasem nawet się nie pojawiają...

Mój ogród z przodu ma w większości tylko Johnathana Greena, a źdźbła są tak cienkie, ale super wyprostowane. Na przykład moje źdźbła Midnight KBG, powiedziałbym, że są 3 razy szersze niż cokolwiek w Black Beauty Johnathana Greena.

Moje sekcje Black Beauty wyglądają i w dotyku przypominają sztuczną trawę, jak dywan... super grube i wyprostowane, a także ciemnozielone.

PrimeTime i Midnight z drugiej strony mają grube źdźbła, co jest trochę rozczarowujące, spodziewałem się cieńszych źdźbeł. Może to ja jestem nowicjuszem, czy Midnight ma mieć szersze źdźbła? Chciałbym mieć korzyści z KBG ze względu na możliwości rozprzestrzeniania się, ponieważ mam psy.

Mogę zrobić kilka zdjęć jutro, aby pokazać różnicę w szerokości ścinków... Chciałbym mieć najlepsze odmiany z cienkimi źdźbłami, zarówno TTTF, jak i mieszankę KBG w jakiś sposób.

Och, i przy okazji, mój TTTF nie może mieć cienkich źdźbeł, ponieważ jest "nowy"... to zostało ponownie zasiane około 2 lata temu, więc zgaduję, że wystarczająco dojrzało. W porównaniu z nowszymi KBG Midnight i Primetime, Black Beauty wyróżnia się moim zdaniem o wiele piękniej.
Witamy na stronie i w dyskusji grasstuga. Nie sądzę, żebyś wspomniał, czy zmieszałeś Midnight z odmianami TTTF, czy posadziłeś je oddzielnie. Jeśli zmieszałeś je z TTTF, myślę, że trudno będzie znaleźć Midnight na murawie. KBG nie konkuruje zbyt dobrze z TTTF, więc możesz widzieć tylko odmiany TTTF. KBG również nie radzi sobie zbyt dobrze przy dosiewaniu ze względu na konkurencję i powolne tempo zakładania KBG.

Zdjęcia są zawsze mile widziane na tej stronie i byłbym bardzo zainteresowany zobaczeniem szerokiego KBG.

121 - 140 of 191 Posts