Lawn Care Forum banner

Silnik Kohler Courage Pro?

29K views 23 replies 13 participants last post by  hal  
#1 ·
Czy ktoś może mi powiedzieć coś o tym silniku? Czy jest to jakość komercyjna? Jestem pewien, że nie jest tak dobry jak Kohler Command Pro, ale czy wytrzyma 1500 godzin i czy jest wystarczająco mocny?
Patrzę na 60-calowy BadBoy z Tractor Supply... 27 KM Kohler Courage, stalowy pokład o grubości 7 i sprzedają go za 4999$
Podwójna zintegrowana przekładnia hydrostatyczna to system napędowy (Nic o tym nie wiem... czy jest tak dobry jak systemy napędowe w innych kosiarkach komercyjnych?)
Czy powinienem po prostu zdecydować się na znanego Toro, Exmarka lub Hustlera.... (popularne w mojej okolicy)
Dzięki
Allen

#2 ·
Odwaga=śmieci. Trzymaj się z daleka od tego.

#3 ·
"Pro" w Courage Pro to marketingowy bełkot. To gówniany silnik na równi z gównianymi silnikami Briggs. Jedynym przyzwoitym silnikiem Briggs jest Vanguard, a jedynym przyzwoitym Kohlerem jest seria Command.

Kaw, Honda, Command i Generac to najlepsze opcje.

#4 ·
Mam ten silnik w moim Troy Bilt, w ogóle go nie polecam. To świetnie działający silnik, ale nie można go używać na zboczach i wzniesieniach. Olej bardzo łatwo dostaje się do tłumika, a kiedy to się dzieje, wygląda to jak pociąg towarowy, gdy koszę. Kohler Command jest lepszy.

#5 ·
Dzięki wam wszystkim....Na pewno trzymam się z daleka od tego silnika... Ta strona była bardzo pomocna w takich sprawach

#6 ·
Nie mieliśmy jeszcze problemu z tym silnikiem, dużo odwagi 25 KM, ale brak 27 KM, dość dziwne, myślę, że to zupełnie inny projekt. Za 4999 $ jesteś około 1800 $ niżej niż porównywalny exmark, freedom z scag, Hustler, Gravely 2760, nie jestem pewien co do toro, ale widziałem tę samą kosiarkę, silnik i cenę bardzo podobną do Exmarka. Wszystkie te kosiarki mają pokład 7-calowy, przekładnię 2800, kohler courage23,25,27/briggs26/i myślę, że hustler oferuje 19 KM kawasaki (nie jestem wielkim fanem). Wszystkie kosztują od 6500 do 7000 $, w zależności od wyboru silnika. Czasami dostajesz sprzedaż, ale możesz być pewien, że i tak patrzysz na cenę 6500 $. Uwielbiam ZT badboy (za tę cenę). Chcę, żeby ludzie robili zakupy, wybierali... powiedzmy exmark z kohler courage 60" (myślę, że to tracer) za prawie 7000 $, a następnie idź do dealera Bad Boy i zobacz, co mają do zaoferowania za 7000 $. Dostajesz 30 KM kohler command, podwójne parkery z 9-kwartowym zbiornikiem, pokład 1/4", jeśli masz dealera, który trochę potarguje, możesz dostać za to 31 KM kawasaki. Dealer Exmarka jest tuż obok nas i powinieneś zobaczyć miny ludzi, kiedy pokazuję im naszą kosiarkę po tym, jak właśnie przyszli od drugiego... to bezcenne... Nie mamy tu dealera toro, ale słyszałem, że mają te same opcje silników i ceny. Oto dobry przykład toro/bb/ferris. W końcu namówiłem jednego z ostatnich LCO w okolicy na BB AOS 27 KM lc kawasaki za 8895 $. Pomogłem mu sprzedać jego diesla cat ferris i jest wielkim fanem toro. Byłem trochę zaniepokojony, ponieważ jedyny toro, na którym kiedykolwiek kosiłem, to 2500 $ w home depot... Odebrał dostawę w czwartek i dał mi wczoraj pełną recenzję. Ma 7-osobową załogę i ma tu najwyższej klasy serwis. Powiedział, że wszyscy walczą o kosiarkę. Toro teraz sprawiają wrażenie żółwi, a on mówi, że czują się o wiele taniej, a aos kosi tyle samo trawy, co 72" 33 KM cat diesel i jest tak samo wygodny z czystszym cięciem. Jego toro mają silniki chłodzone powietrzem kawasaki i powiedział, że płaci blisko 10000 $ za sztukę, za ferris zapłacił 18000 $. Dla mnie wyglądają i czują się jak BB Pups, które sprzedawane są za 6195 do 7000 $. Cała jego załoga i on są przekonani, że przechodzą na szczeniaki, kiedy zaczynają wycofywać toro. Krwawię na pomarańczowo i powiem z doświadczenia, jako pierwsze koszenie z tymi, doświadczającymi przytłaczającej obsługi klienta, a teraz poprzez własną sprzedaż jako dealer powiem, że nie należy bać się kupować Bad Boy, ponieważ jest tańszy (lub po prostu oferuje o wiele więcej kosiarki za twoją kosiarkę), robią coś niesamowitego ze swoimi cenami, a jeśli wszyscy inni nie pójdą w ich ślady z systemami zawieszenia, standardowymi siedzeniami michigan, standardowym siłownikiem elektrycznym za 1200 $ za 2000 do 7000 $ taniej niż oferowane teraz, nie powinno być sprzedawana żadna inna marka, dopóki tego nie zrobią. Coś, co chciałbyś zmienić w Bad Boy, przekaż im swoją opinię, jeśli ma to sens, robią to, naprawdę nas słuchają dla odmiany. Przepraszam za długi post, po prostu dzielę się tym, co wiem, ponieważ będziesz miał yahoos, którzy będą próbowali wyperswadować ci zrobienie tu dobrego interesu, nie tylko dlatego, że to bad boy, również jeśli lub kiedy inna marka pójdzie w ich ślady i wyróżni się w ten sposób, będę ich wspierał tak samo.

#7 ·
Och, silnik Kohler Courage Pro jest oceniany na 2000 godzin. Przy odpowiedniej konserwacji spodziewałbym się nie mniej niż 1500, ale kiedy ludzie pytają tutaj, obniżam oczekiwania do około 1200 do 1300, ponieważ większość ludzi nie wymienia filtrów powietrza, filtrów paliwa, regularnie wymienia oleju, reguluje zawory, po prostu prosta konserwacja, która powinna być wykonywana. Osobiście oceniam standardowe maszyny chłodzone powietrzem na 2000 godzin na 1200, 3000 ciężkich chłodzonych powietrzem na 2200, 4000 lc heavy na 3300 i 6000 diesel lc na 4500. W tej chwili są to średnie oczekiwane długości życia w komercyjnych zerowych obrotach.

#9 ·
Wewnętrznie oba silniki są prawie identyczne. Mają ten sam otwór, skok, stopień sprężania itp... Oba mają limit kąta działania 25 stopni.

Jedyną zauważalną różnicą wewnętrzną jest to, że Command Pro używa popychaczy hydraulicznych, które nie wymagają okresowej regulacji. Silnik Courage używa popychacza stałego, który wymaga regulacji.

Zewnętrznie różnice występują i tak naprawdę nie ma ich zbyt wiele. Używają różnych filtrów powietrza i z bardzo dziwnego powodu określają wymianę filtra paliwa po 100 godzinach w Courage w porównaniu do wymiany po 200 godzinach w Command Pro. Oba używają tego samego filtra paliwa.

Oba używają różnych gaźników w zależności od zastosowania. Command Pro jest dostępny z gaźnikiem 2-bbl i pompą przyspieszenia w niektórych modelach.

Regulatory wydają się identyczne.

Oba używają tego samego oleju. Command Pro określa 1,7 do 1,9 kwarty. Courage to 2,0 kwarty. (Uwaga: muszę użyć dwóch kwart w moim Command Pro 28 EFI)

W Command Pro znajdują się 2 korki spustowe skrzyni korbowej, a w Courage tylko 1. To wyraźnie wskazywałoby na inną dolną obudowę (duh) i powód, dla którego Courage określa więcej oleju.

Oba są dostępne z chłodnicą oleju silnikowego montowaną na obudowie wentylatora. Command Pro jest dostępny z chłodnicą montowaną na bloku, ale nigdy nie widziałem takiej w użyciu i nigdy nie słyszałem o nikim, kto by ją miał.

Oba są dostępne z Oil Sentry.

Oba używają tych samych świec zapłonowych.

Naprawdę nie brzmi to tak, jakby istniała duża różnica między tymi dwoma silnikami.

#10 ·
W pełni się zgadzam. Dobrze powiedziane.

#12 ·
Scag Freedom Z nie jest tak drogi, jak podano w poście. Zapłaciłem 5199 $ za swój z 52-calowym silnikiem 26 KM briggs els.
sslopok
Jak na razie podoba Ci się połączenie Freedom-Z/26 ELS? Ludzie tutaj krytykują 26 ELS, ale jak na razie wydaje się być przyzwoitym, żwawym silnikiem (20 godzin) w mojej 48-calowej Tiger Cub. Jedynym problemem, jaki naprawdę mogę do tej pory powiedzieć, jest to, że korek spustowy oleju w silniku jest prawdziwym utrapieniem, aby dostać się do mojego Cub, jest naprawdę w złym miejscu.....

W jakich warunkach/rodzaju trawy kosisz i jak silnik radzi sobie z Twoim 52-calowym pokładem?

#13 ·
Mam silnik Kohler Courage 20 w mojej kosiarce Toro. Jest w porządku do pracy na płaskim terenie, ale komercyjnie ssie. Czy naprawdę myślisz, że silnik z plastikiem na górze jest przeznaczony do ciężkiej pracy?

#16 ·
sacgmanjosh
Mam na swoim koncie 50 godzin i uwielbiam to. Briggs 26 els nigdy się nie zaciął ani nie zająknął. Wydaje się też, że nie pochłania za dużo benzyny. Jestem jak dotąd pod wrażeniem. Mam nadzieję, że za kilka lat będę czuł to samo. Mój korek spustowy oleju jest w bardzo łatwym miejscu. Najlepsza lokalizacja/łatwość użytkowania, jaką kiedykolwiek widziałem. Kupuję północne trawy, takie jak Kentucky Blue. Tnie niesamowicie i robi paski tak dobrze lub lepiej niż wiele innych kosiarek w okolicy.
sslopok

#17 ·
Kohler Command Pro to dobre silniki, pracują cały dzień i są końmi roboczymi.

To samo dotyczy silników Kawasaki... żaden z nich nie ma plastiku.

Czy naprawdę uważasz, że silnik z plastikiem na górze jest przeznaczony do ciężkiej pracy?
Miałem 3 Kohlery przez lata. Mój 12,5 miał metalowe osłony. Mój 25 Command miał plastikowe osłony, podobnie jak mój 28 EFI Command Pro. Miałem też 3 Kawasaki. Mój 12,5 miał metalowe osłony. Moje 13 i 15 mają plastikowe osłony.

#18 ·
Miałem 3 Kohlery na przestrzeni lat. Mój 12,5 miał metalowe osłony. Mój 25 Command miał plastikowe osłony, podobnie jak mój 28 EFI Command Pro. Miałem też 3 Kawasaki. Mój 12,5 miał metalowe osłony. Moje 13 i 15 mają plastikowe osłony.
Poprawiam się.

Wszystkie moje kawasaki mają metalowe osłony, podobnie jak moje toalety.

#19 ·
Zt z silnikiem 26 KM Briggs jest w sprzedaży za 4495 $, wiele osób podąża w tym kierunku, ponieważ jest tańszy. Jedynym problemem, jaki zauważyliśmy w tym silniku, jest to, że zaraz po wyjęciu z pudełka, w ciągu pierwszych 5 godzin, mieliśmy kilka przypadków z uszkodzonymi wałami korbowymi (wysłano nowy silnik, jak dotąd brak problemów z nowymi).

#20 ·
zt z silnikiem 26 KM Briggs jest w sprzedaży za 4495 $, wiele osób podąża w tym kierunku, ponieważ jest tańszy. Jedynym problemem, jaki zauważyliśmy w tym silniku, jest to, że zaraz po wyjęciu z pudełka, w ciągu pierwszych 5 godzin, mieliśmy kilka z uszkodzonymi wałami korbowymi (wysłano nowy silnik, jak dotąd brak problemów z nowymi).
Jak trudno byłoby zademonstrować maszynę, retro?

48" cięcie
Silnik LC lub AC Kawasaki lub Kohler
Ręczne podnoszenie pokładu
Zawieszenie lub nie, nie obchodzi mnie to

#21 ·
sacgmanjosh
Mam na nim 50 godzin i uwielbiam go. Briggs 26 els nigdy się nie zaciął ani nie zająknął. Wydaje się też, że nie pochłania za dużo benzyny. Jestem pod wrażeniem jak dotąd. Mam nadzieję, że za kilka lat będę czuł to samo. Mój korek spustowy oleju jest w naprawdę łatwym miejscu. Najlepsza lokalizacja/łatwość użytkowania, jaką kiedykolwiek widziałem. Mam północne trawy, takie jak Kentucky Blue. Koszenie jest niesamowite i pasy tak dobre lub lepsze niż wiele innych kosiarek w okolicy.
sslopok
Słodko. Jestem przyzwyczajony do Kohler Command 16 single (świetny silnik) w kosiarce Craftsman, więc oczywiście znacznie większy Tiger Cub i silnik będą ssać znacznie więcej benzyny, ale nie jest tak źle.

Tak, przypuszczam, że mój problem z umiejscowieniem korka spustowego oleju tak naprawdę nie jest wadą silnika - to gdzie reszta zderzaka/ramy Tiger Cub jest w stosunku do tego korka. To tak, jakby po prostu wcisnęli silnik na cub bez większego zastanowienia nad łatwością dostępu do korka spustowego i filtra. Jedną z fajnych cech jest rurka spustowa oleju, która spuszcza olej po otwarciu korka.

Założę się, że Freedom Z został zaprojektowany wokół tego silnika, a zatem rama została zaprojektowana w taki sposób, aby dostęp do korka był znacznie łatwiejszy. Z tego, co słyszałem, Scag dopiero niedawno zaczął używać 26ELS w Tiger Cubs/Cats......

#22 ·
Jak trudno byłoby zademonstrować maszynę retro?

Cięcie 48"
Silnik LC lub AC Kawasaki lub Kohler
Ręczne podnoszenie pokładu
Zawieszenie lub nie, nie obchodzi mnie to
Wcale nie trudno, mam 52" lc kawasaki zawieszenie, 60" 31hp kawasaki zawieszenie, 35hp cat 72" zawieszenie, 60" lc 26hp kawa zawieszenie, 27hp kohler zt 50", lub 28hp 60" cat zawieszenie, które można zademonstrować. Jedyną ofertą 48" BB jest seria Pup (bez zawieszenia). Możesz dostać 23hp vanguard lub 30hp kohler command na tej kosiarce. Mam 5 lub 6 klientów blisko sklepu, którzy pozwoliliby ci użyć ich 30hp kohler 48" do demonstracji z niewielkim wyprzedzeniem. Ta jednostka kosztuje 6495 $ z kohlerem (to nasz ulubiony), lub 6195 $ z 23hp vanguard. Wszystkie BB mają elektryczny podnośnik siłownika na pokładzie. Możesz dodać pomoc nożną za niewielką dopłatą. Mam tylko pomoc nożną w 28hp cat i 60" 31hp kawa, które możesz sprawdzić. Zadzwoń do mnie, a możemy to zorganizować (580) 317-7672 komórka. Mamy teraz trochę mało jednostek z powodu nieoczekiwanego pośpiechu w ciągu ostatnich kilku dni, ale zamierzam odebrać ładunek we wtorek lub środę.

#23 ·
Mam Kubotę z silnikiem Kohler Courage Pro o mocy 21 KM. Ten silnik pracuje jak maszyna do szycia. Mówię każdemu, kto kupuje kosiarkę do trawy: Płacisz za jakość! Uważam, że jakość produktu zależy od firmy i jej pracowników. Jeśli chcesz wysokiej jakości kosiarkę do trawy, kup Kubotę.

#24 ·
Mam Kubotę z silnikiem Kohler Courage Pro o mocy 21 KM. Ten silnik pracuje jak maszyna do szycia. Mówię każdemu, kto kupuje kosiarkę do trawy. Dostajesz to, za co płacisz! Uważam, że jakość produktu zależy od firmy i jej pracowników. Jeśli chcesz wysokiej jakości kosiarkę do trawy, kup Kubotę.
14-letni wątek.......