Lawn Care Forum banner

Zestaw do mulczowania pozostawia przyczepę z grudkami po jednej stronie.

9.8K views 17 replies 10 participants last post by  weeze  
#1 ·
Dlaczego? Czy to normalne? Myślę, że to faliste noże do mulczowania. Być może wrócę do standardowych noży podnoszących, które były na nim. Mam wrażenie, że przegrody tak naprawdę niewiele dają, ponieważ noże i tak znajdują się około 1/2 cala poniżej przegród. Właśnie mulczowałem igły sosnowe, trawa miała tylko 1 cal wysokości i nadal zostawiła ślad.

#2 ·
Dlaczego? Czy to normalne? Myślę, że to faliste noże do mulczowania. Być może wrócę do standardowych noży podnoszących, które były w zestawie. Mam wrażenie, że przegrody tak naprawdę niewiele dają, ponieważ noże i tak znajdują się około 1/2'' poniżej przegród. Właśnie mulczowałem igliwie sosnowe, trawa miała tylko 1'' wysokości i nadal zostawiła ślad
To mogą być igły sosnowe bardziej niż cokolwiek innego. Mój zestaw do mulczowania (ze zwykłymi nożami do mulczowania) na 36" radzi sobie znakomicie z liśćmi... nie może być lepiej. Jednak jeden ogród boczny z igłami sosnowymi... kilka przejść i nadal muszę grabić lub dmuchać.
Wysłano za pośrednictwem urządzenia mobilnego

#3 ·
To mogą być igły sosnowe bardziej niż cokolwiek innego. Mój zestaw do mulczowania (ze zwykłymi nożami do mulczowania) na 36-calowej kosiarce doskonale radzi sobie z liśćmi... nie może być lepiej. Jednak jedno podwórko z igłami sosnowymi... kilka przejść i wciąż muszę grabić lub dmuchać.
Co to są zwykłe noże do mulczowania? Ten falisty rodzaj?

#7 ·
Nawet z zestawami do mulczowania większość zanieczyszczeń trafia na prawą stronę z powodu obrotu ostrzy. Igliwie sosnowe nie będzie się mulczować i znikać jak liście czy trawa. Jeśli chcesz, możesz wykonać drugi przejazd w poprzek od pierwszego przejazdu, co w pewnym stopniu pomoże.

#8 ·
Jeśli zostawisz tylko blokadę zsypu, na pewno cały czas będziesz dostawać rząd grudek. Ponowne założenie normalnych ostrzy spowoduje duże turbulencje na pokładzie i sprawi, że QOC ucierpi

#9 · (Edited)
Nawet z zestawami do mulczowania duża część resztek trafia na prawą stronę z powodu obrotu ostrzy. Igliwie sosnowe nie będzie się mulczować i znikać jak liście czy trawa. Jeśli chcesz, możesz zrobić drugi przejazd poprzecznie do pierwszego przejazdu, co w pewnym stopniu pomoże.
Wind-rowing wraz z pakowaniem trawy na pokładzie to dwa najbardziej problematyczne problemy z zestawami do mulczowania do poważnego mulczowania. Istnieją lekarstwa, ale bez poważnej produkcji. Bez widzenia konkretnego pokładu, pierwszą rzeczą, którą bym zrobił, jest odcięcie trochę uniesienia od falistych ostrzy, ponieważ zbyt dużo materiału jest przenoszone przed upadkiem. Jeśli to nie naprawi problemu, włóż deflektor mulczu Toro do każdej komory ostrza, aby wymusić opadanie resztek, możesz to zrobić z tyłu komory tnącej lub eksperymentować z lokalizacjami, ponieważ materiał krąży w kółko, aż znajdzie najmniejszy opór, czyli prawą stronę pokładu, gdzie ostrze pcha do tyłu. Jeśli to nie pomoże, mam rozwiązanie, ale nie opublikuję go w Internecie. Jeśli potrafisz sprawić, by igły sosnowe się nie wiały, zgadnij, co to oznacza dla ogólnej wydajności mulczowania pokładu w grubych warunkach:weightlifter:

#10 ·
Igły sosnowe pozostawiają rzędy wiatru nawet przy bocznym wyrzucie z ostrzami G6. Po prostu trzeba je kilka razy przejechać. Ostatecznie się rozłożą, ale nigdy całkowicie nie pozbędziesz się wszystkich igieł sosnowych. Nie znikają jak liście. (Tak naprawdę liście też nie znikają, tylko są pocięte na mniejsze kawałki)

#12 ·
Kolejna wskazówka: kosić tak, aby prawa strona zawsze była po wewnętrznej stronie (przeciwnie do ruchu wskazówek zegara), ale nie dosłownie w kółko i lekko zachodzić na ostatni rząd. Skończysz z rzędem na środku, ale możesz po nim przejechać i zdmuchnąć go.

Zakładając, że nie ma zbyt grubego nagromadzenia liści/igieł sosnowych. Jeśli jest za grubo, to nie zniknie, trzeba częściej kosić trawnik.

#15 ·
Kolejna wskazówka, kosić tak, aby prawa strona zawsze była po wewnętrznej stronie (w kierunku przeciwnym do ruchu wskazówek zegara), ale nie dosłownie w kółko i lekko zachodzić na ostatni rząd. Skończysz z rzędem pośrodku, ale możesz po nim przejść i zdmuchnąć, aby zniknął.

To wszystko zakładając, że nie jest to zbyt gruba warstwa liści/igieł sosnowych. Jeśli jest za gruba, to nie zniknie, trzeba częściej kosić trawnik.
Chciałem powiedzieć zgodnie z ruchem wskazówek zegara, a nie przeciwnie do ruchu wskazówek zegara.