1. Missed the live Ask the Expert event?
    Catch up on the conversation with Ken Hutcheson, President of U.S. Lawns in the Franchising forum plus sign up to receive a FREE eBook on how to grow your landscape business.

    Dismiss Notice

need exmark help fast!

Discussion in 'Mechanic and Repair' started by mowingbtyard, Jun 4, 2009.

  1. mowingbtyard

    mowingbtyard LawnSite Member
    Messages: 32

    I have a new exmark laser with 46" deck. I was mowing some pretty tall grass today and shut mower off. when I went to start again the mower started but the blades wont engage when i pull the pto switch. Any ideas, I need help fast
     
  2. chesterlawn

    chesterlawn LawnSite Senior Member
    Messages: 704

    Did you check the fuse?
     
  3. 4.3mudder

    4.3mudder LawnSite Silver Member
    Messages: 2,227

    Sounds like the fuse
     
  4. JKOOPERS

    JKOOPERS LawnSite Bronze Member
    Messages: 1,259

    if its not your fuse check the battery. this is the main cause for the clutch not engaging.
     
  5. weeble67

    weeble67 LawnSite Senior Member
    Messages: 286

    I know it's ultra basic, but did you check that your blades aren't tied up and that the belt is in place?
     
  6. 4seasonsmgt

    4seasonsmgt LawnSite Member
    Messages: 5

    if all that fails there are 2 plug in switches in the back left hand side. I pulled mine out and greased and never happened again. Check you connections it hopefully is as simple as that.
     

Share This Page