Lawn Care Forum banner

Cena za kruszenie betonu???

5.8K views 11 replies 10 participants last post by  wanabe  
#1 ·
Zastanawiam się, ile bierzecie za kruszenie i usuwanie betonu? Używam Bobcata S250 z różnymi młotami. Biorę 2 dolary za stopę kwadratową za kruszenie i usunięcie. Nie jestem pewien, czy to średnia stawka, czy też jestem za tani. Wiem, że w mojej okolicy jest gość, który bierze około 5 dolarów za stopę kwadratową i wydaje się być zajęty. Proszę o opinie.

#3 ·
Widzę wiele problemów z tą metodą wyceny za stopę kwadratową. Jaka jest Twoja cena, jeśli jest to płyta o powierzchni 200 stóp kwadratowych i grubości 4 cale? Ok, a co jeśli ma 8 cali grubości? Nie ma mowy, żeby Twoje koszty były takie same na obu tych płytach. Oblicz, ile tak naprawdę kosztuje Cię prowadzenie działalności, a następnie wyceniaj za zadanie.

#4 ·
Tutaj na Florydzie zawsze słyszałem, że 1 $ za stopę kwadratową za standardowy podjazd lub chodnik o grubości 4 cali. Właśnie wyceniłem tę cenę na 1800 stóp kwadratowych. Jeśli dostanę tę pracę, dam ci znać, czy można na tym zarobić.

#7 ·
Wy jesteście POMIELECI!

Opłata za stopę kwadratową????

Biorę 105 $ za godzinę, stawka ryczałtowa, bez żadnych "jeśli" i "ale" lub "wtf?" dla ZX27 (koparka 3 tony) i młota 500 funtów.

Płyta 10x10, o grubości 4", zajmuje mi mniej niż 5 minut, aby ją rozbić.

#8 ·
Zaoferowałem tego lata usunięcie patio i części chodnika na podwórku. Było wyżej niż podłoga w piwnicy i woda dostawała się pod drzwi. Wiedziałem, że będzie to udręka, więc zaoferowałem wysoką cenę, ale i tak się zgodzili. Usunąłem część chodnika, a potem było tylko gorzej...

To coś miało w środku 14 cali grubości. Najwyraźniej ten, kto to włożył, pomyślał: "Po co wyrównywać podłoże, skoro beton i tak je wyrówna."

Nadal poszło mi dobrze, ale nie tak dobrze, jak miałem nadzieję... ale z drugiej strony, jak mówiłem, od pierwszego spojrzenia miało ten klimat "PITA", więc upewniłem się, że w wycenie było dużo zapasu.

#9 ·
Zaoferowałem tego lata rozebranie patio i części chodnika na podwórku. Było wyżej niż podłoga piwnicy i woda dostawała się pod drzwi. Wiedziałem, że będzie to uciążliwe, więc zaoferowałem wysoką cenę, ale i tak mi pozwolili. Wyciągnąłem część chodnika, a potem było tylko gorzej...

To coś miało 14" grubości pośrodku. Najwyraźniej ten, kto to włożył, pomyślał: "po co wyrównywać podłoże, skoro beton wszystko wyrówna".

Nadal poszło mi dobrze, ale nie tak dobrze, jak miałem nadzieję... z drugiej strony, jak powiedziałem, od pierwszego wejrzenia miało ten klimat "PITA", więc upewniłem się, że w wycenie jest dużo zapasu.
Myślę, że wyrównanie piaskiem byłoby tańsze niż wylewanie betonu o grubości 14 cali :dizzy:

Musi być zaskoczeniem, kiedy w to dłubiesz i nie pęka łatwo :laugh:

#10 ·
Śliniłbym się, gdybym mógł dostać 2 dolary za stopę kwadratową... albo chciałbym się zastrzelić... Jak już powiedziano więcej niż raz... to zależy od tego, jak jest grube, czy ma zbrojenie... itp. Pobieram 0,75 dolara za 4 cale dla moich 2 głównych ludzi od betonu, wszyscy inni płacą 1 dolara za stopę. Używam po prostu wideł do palet, żeby to rozbić i przenieść do mojej ciężarówki. Wszyscy biorą beton za darmo, a jedno miejsce płaci mi 1 dolara za tonę. Wszystko poza tą "normą" jest więcej.

#11 ·
Wychodzę, aby dokończyć wyrywanie i przygotowanie pracy. 2200 stóp kwadratowych. Człowieku, chciałbym, żeby udało mi się dostać 5,00 $ za stopę kwadratową, ponieważ jest to 1,50,00 $, ale wysypisko jest blisko i jest za darmo. Jestem zadowolony z pieniędzy.

#12 ·
2 dolary to moja cena początkowa i obowiązuje dla betonu o grubości 4 cali. Zawsze umieszczam w ofercie notatkę, że jeśli zostanie znalezione zbrojenie, drut lub inne wzmocnienia, lub beton będzie grubszy niż 4 cale, cena wzrośnie.