Rozsiewacz powinien działać dobrze. W niektórych miejscach myślę, że widzę wyraźną linię między dobrą trawą a rzadką trawą. Sugeruje to, że jest to spowodowane różnicami w glebie pod trawą. Czy to jest z kosmosu?
Myślę, że wszystko będzie dobrze. Sprawdź glebę za pomocą sondy glebowej. Piaszczysta?
Myślę też, że nawóz startowy byłby pomocny. Szybszy wzrost i ciemniejsza zieleń. Należy uważać, aby nakładać go równomiernie. Może wschód i zachód - a następnie północ i południe, aby zmniejszyć prawdopodobieństwo nierównej zieleni.
Pomyśl o wyższej jakości nasionach. Najlepsze rodzaje życicy trwałej mają piękny ciemnozielony kolor.
Oczywiście życica trwała się nie rozprzestrzenia - brak kłączy - ma tendencję do bycia nieco grudkowatą, jeśli nasiona nie są blisko siebie. Dlatego należy upewnić się, że na cal kwadratowy wysiewa się odpowiednią ilość nasion.
Potrzebujesz około 25 nasion na cal kwadratowy.
I rozważ dodanie wiechliny łąkowej. Kłącza powodują, że pędy wypełniają małe, cienkie miejsca - co ostatecznie prowadzi do gęstszej murawy.
I...
From multi-purpose sports fields to golf courses & recreational parks, our Perennial Ryegrass Seeds are the perfect solution when only the highest quality turf will do
www.mtviewseeds.com
I musisz zasiać odpowiednią liczbę nasion na cal kwadratowy. Ja osobiście lubię sugerować trochę więcej - na wypadek gdyby nie wszystkie wykiełkowały.
Choose DLF Seed Reasearch brand for exceptional turf quality, density, and disease resistance on your golf course. Our Seed Reasearch varieties ensure healthy, resilient, and beautiful playing surfaces.
www.sroseed.com