Lawn Care Forum banner

Uszkodzenia herbicydami St. Augustine - Potrzebna rada

9.7K views 13 replies 7 participants last post by  G@tor B@it  
#1 ·
Cześć,

mam trawnik św. Augustyna, który, jak sądzę, jest Floratam (to zamówiłem, kiedy go obsadzałem).

W zeszłym roku miałem pewne problemy z chwastem, który, jak sądzę, jest gwiazdnicą, ale nie jestem tego do końca pewien. Mam usługę i dzwoniłem do nich wielokrotnie, żeby przyszli i spryskali, co zrobili, ale wyniki były słabe. Częścią problemu jest to, że mieliśmy tu bardzo mokre lato i często padało w dzień, w którym spryskiwali. Cóż, trzeci raz był szczęśliwy i zlikwidowało chwasty. Jednak teraz obszary, które potraktowali w październiku, są nadal brązowe, martwe i łyse. Od tego czasu zrezygnowałem z usługi i postanowiłem zrobić to sam.

Reszta mojego trawnika wygląda wspaniale, jest gęsty i zielony i szybko rośnie. Jednak te obszary wydają się nie wypełniać. Zrobiłem trochę badań i czuję, że to nie pluskwiaki, ponieważ nie widzę żadnych ich oznak i rozumiem, że są one widoczne w upale lata. Uważam, że jest to wynik ich nadmiernego traktowania tych obszarów. Nie wiem, czego użyli, ale podejrzewam, że użyli Celsiusa, ponieważ jest on tutaj bardzo popularny.

Jakie są Twoje zalecenia, aby przyspieszyć regenerację? Mój tata powiedział, że potrzebuję żelaza lub trochę nowej gleby? Dwa razy położyłem na tym obszarze chwast i nawóz, co niewiele pomogło. W niedzielę włożyłem kilka sadzonek, w nadziei, że będą zdrowe i rozprzestrzenią się. Powiem, że nie jest całkowicie łyso, w tych obszarach są zielone pędy, ale żywa trawa po prostu nie wydaje się robić większych postępów.

Wszelkie rady będą bardzo mile widziane.

#3 · (Edited)
Gwiazdnica pospolita to chwast zimowy i wczesnowiosenny. Jeśli problem występował w upalne lato lub jesień, bardziej prawdopodobne było, że jest to chwast jednoroczny. Wilczomlecz obupłciowy jest najważniejszym letnim chwastem w wielu stanach. Wilczomlecz jest bardzo trudny do zwalczenia, szczególnie w późnym stadium dojrzałości latem. Sam się rozsiewa na nadchodzące lato i preferuje gorące warunki z obszarami z rzadką trawą.

#6 ·
TurfMD - Oto 5 zdjęć na Twoją prośbę. Jak widać na dużym zdjęciu, duża część mojego trawnika ma się bardzo dobrze, tylko kilka nagich obszarów, gdzie miałem problem z chwastami. Myślę, że tam, gdzie jest najgorzej, rozłogi są martwe. Ale jak widać, wśród martwych i brązowych są zielone pędy. Zatem jest życie wśród martwych, ale teraz, gdy wszystko inne jest zielone i rośnie, obszary te wydają się nie robić żadnych postępów i zastanawiam się, jakie jest rozwiązanie.

Dziękuję za pomoc i sugestie!

Image

Image

Image

Image

Image

#7 ·
Gwiazdnica pospolita to chwast zimowy i wczesnowiosenny. Jeśli problem występował w gorące dni – późnym latem lub jesienią – bardziej prawdopodobne było, że jest to chwast jednoroczny letni. Wilczomlecz obupłciowy jest najważniejszym chwastem letnim w wielu stanach. Wilczomlecz jest bardzo trudny do zwalczenia, szczególnie w późnym stadium dojrzałości latem. Sam się rozsiewa na nadchodzące lato i preferuje gorące warunki z obszarami z rzadką trawą.

http://www.msuturfweeds.net/details/_/prostrate_spurge_38/

Gwiazdnica pospolita:
http://www.msuturfweeds.net/details/_/common_chickweed_26/
Riggle - Zrobiłem własne badania i natknąłem się na wilczomlecz. Ale patrząc na zdjęcia, poczułem, że to nie pasuje. Najlepszym porównaniem, jakie mogłem zrobić z liśćmi, była gwiazdnica pospolita. Jednak w przeciwieństwie do jakiegokolwiek chwastu, który mogłem znaleźć, ten chwast miał małe fioletowe lub niebieskie (jestem daltonistą) kwiaty w dojrzałości. Niedawno znowu się pojawił (w marcu), więc cokolwiek to jest, pojawiło się o każdej porze roku, latem, jesienią i wiosną. Jednak pojawia się w zacienionych obszarach trawnika, a nie w obszarach, które otrzymują pełne słońce. Udało mi się zabić go w marcu Atrazyną i udało mi się to zrobić bez zabijania mojej trawy! Na razie nie stanowi to problemu, ale jeśli wróci, na pewno zamieszczę zdjęcia i poproszę o pomoc w identyfikacji!

Dziękuję za pomoc i sugestie!

#8 ·
Może płożący się kwiat dnia. http://courses.missouristate.edu/pbtrewatha/spreading_dayflower.htm
Riggle - Zrobiłem własne badania i natknąłem się na wilczomlecz. Ale patrząc na zdjęcia, poczułem, że to nie pasuje. Najlepszym porównaniem, jakie mogłem zrobić z liśćmi, był gwiazdnica pospolita. Jednak w przeciwieństwie do jakiegokolwiek chwastu, który mogłem znaleźć, ten chwast miał małe fioletowe lub niebieskie (jestem daltonistą) kwiaty w dojrzałości. Niedawno znowu się pojawił (w marcu), więc cokolwiek to jest, pojawił się o każdej porze roku, latem, jesienią i wiosną. Jednak wchodzi na zacienione obszary trawnika, a nie na obszary, które mają pełne słońce. Udało mi się zabić go samemu w marcu Atrazene i udało mi się to zrobić bez zabijania mojej trawy! Na razie więc to nie problem, ale jeśli wróci, na pewno opublikuję zdjęcia i poproszę o pomoc w identyfikacji! Dziękuję za pomoc i sugestie!

#9 ·
FL krajobrazy -

To najbliższe dopasowanie, jakie widziałem i rzeczywiście może to być to! Dziękuję za pomoc! Przeczytałem trochę na ten temat w odniesieniu do Missouri. Widzę, że jesteś na Florydzie, czy spotkałeś się z tym na Florydzie? Jeśli tak, jak leczyłeś?

Jakieś rady dotyczące moich brązowych plam pozostałych po nadmiernym leczeniu?

#10 ·
Krajobrazy FL -

To najbliższe dopasowanie, jakie widziałem i rzeczywiście może to być to! Dziękuję za pomoc! Przeczytałem trochę na ten temat, ponieważ dotyczy to Missouri. Widzę, że jesteś na Florydzie, czy spotkałeś się z tym na Florydzie? Jeśli tak, jak to potraktowałeś?
Jakieś rady dotyczące moich brązowych plam pozostawionych przez nadmierne leczenie?[/QUOTE

Wygląda na to, że w krótkim czasie było za dużo herbicydu. Wstrzymaj się z dalszym nawożeniem. Istnieje płyn, który pomaga trawnikowi w regeneracji, ale trzeba go rozpylić. Zaopatrz się w kilka kawałków darni i potnij je na około 6 kawałków o wymiarach około 6"X6" i wypełnij nimi plamy. Darń z farmy darni zapewniłaby, że masz odpowiedni rodzaj. Utrzymuj ją dobrze podlaną; po miesiącu zacznij stosować dobry kompost i nawóz o wyższej zawartości azotu, aby ją uruchomić, ponieważ St. Augustine uwielbia azot. Po tym, jak rozłogi zaczną się rozwijać i zakorzeniać, MOŻESZ JE PRZYCIĄĆ, aby pobudzić większą aktywność. Jeśli nie, powinny się w końcu wypełnić. Jeśli zasilisz ten trawnik odpowiednią kombinacją, trawa stanie się tak gęsta, że udusi większość, jeśli nie wszystkie chwasty. Informuj nas na bieżąco.

#11 ·
Zgadzam się, że chwastem jest szczawik.

Zatykanie obszaru z pewnością szybciej zwiększy gęstość. Milorginit powinien być Twoim pierwszym wyborem do stosowania składników odżywczych.

Jeśli zatkasz obszar. Włóż 1/2 garści milorginitu do otworu przed zainstalowaniem każdego korka. Następnie nałóż milorginit na cały obszar. Zdecydowanie skróci to czas regeneracji.

Wtyczki będą wymagały więcej wody niż reszta trawnika, aby się zakorzenić, ale nie należy przelewać zdrowych obszarów, aby podlać wtyczki. Powinieneś podlewać wtyczki osobno, gdy są suche, za pomocą zraszacza do węża. Proces ten nie spowoduje nadmiernego podlewania zdrowych obszarów, powodując inne problemy.

Dwa tygodnie po zastosowaniu milorginitu należy zastosować 18-46-0. Floryda ma prawo dotyczące braku fosforu (środkowa liczba), ale ponieważ zainstalowałeś wtyczki, możesz zastosować składnik odżywczy fosforu jako nawóz startowy do zakładania nowych wtyczek. Lokalny John Deere Landscapes może pomóc w uzyskaniu 18-46-0.

Kwiecień i maj to generalnie najlepsze miesiące w roku dla św. Augustyna, aby stać się zdrowym i zwykle wtedy wygląda najlepiej, zanim nadejdzie stres związany z latem.

Reszta Twojej murawy wygląda fantastycznie. Wykonujesz dobrą robotę. Jeśli zastosujesz się do tych instrukcji, obszar problemowy powinien nadrobić zaległości w ciągu 4 do 6 tygodni.

Powodzenia. Swoją drogą. Zdecydowanie wygląda na to, że obszar został uszkodzony przez herbicydy. Chwasty i pasze nie są najzdrowszym sposobem dostarczania składników odżywczych. Miejscowe zwalczanie chwastów jest lepsze dla ogólnego zdrowia murawy. Zawsze minimalizuj stres, jeśli to możliwe.
Wysłano za pośrednictwem urządzenia mobilnego

#12 ·
Tak, widzę to na Florydzie i miałem to na własnym podwórku. Jest tu powszechne. Zazwyczaj lubi zagęszczone obszary. Niektórzy ludzie nie mieszają Celsjusza i metsulfuronu, ale tego użyłem do tego, zmieszanego z metylowanym olejem z nasion. I jak powiedziałby greendoc, nakładane przez regulowaną rękojeść i dysze ai w ilości 1 galon na k. Jedynym powodem, dla którego użyłem linku z Missouri, było to, że wrzuciłem w Google wyszukiwanie dla pełzającej kwiatu dnia i to było pierwsze, które się pojawiło. Pomyślałem, że dam ci zdjęcie do porównania. Nigdy nie byłem w Missouri :laugh:

#13 ·
Tak, widzę to na Florydzie i miałem to we własnym ogrodzie. Jest tu powszechne. Zazwyczaj lubi zagęszczone obszary. Niektórzy ludzie nie mieszają Celsjusza i metsulfuronu, ale tego użyłem do tego, zmieszanego z metylowanym olejem z nasion. I jak powiedziałby greendoc, nakładane przez regulowaną końcówkę ręczną i dysze ai w ilości 1 galona na k. Jedynym powodem, dla którego użyłem linku misouri, było to, że wrzuciłem w google wyszukiwanie dla pełzającego kwiatu dziennego i to było pierwsze, które się pojawiło. Pomyślałem, że dam ci zdjęcie do porównania. Nigdy nie byłem w misouri :laugh:
Nie powiedziałem ci o tej mieszance. Jest to opcja dla trawników z pełzającym indygo. Wiem, że masz ten chwast w południowej Florydzie. Wystarczająco dużo majsterkowiczów pojawiło się na forum z pytaniem, ile Metsufuronu włożyć do opryskiwacza na końcu węża lub konewki.

#14 ·
Zgadzam się, że chwastem jest dzienna roślina.

Zatykanie obszaru z pewnością zwiększy gęstość szybciej. Milorginit powinien być Twoim pierwszym wyborem w zakresie stosowania składników odżywczych.

Jeśli zatkasz obszar. Włóż 1/2 garści milorginitu do otworu przed zainstalowaniem każdej wtyczki. Następnie nałóż milorginit na cały obszar. Zwiększy to znacznie czas regeneracji.

Wtyczki będą wymagały więcej wody niż reszta Twojego trawnika, aby się zakorzenić, ale nie podlewaj nadmiernie zdrowych obszarów, aby podlać wtyczki. Powinieneś podlewać wtyczki osobno, gdy są suche, za pomocą zraszacza wężowego. Proces ten nie spowoduje nadmiernego podlewania zdrowych obszarów, powodując inne problemy.

Dwa tygodnie po zastosowaniu milorginitu należy zastosować 18-46-0. Na Florydzie obowiązuje prawo dotyczące braku fosforu (środkowa liczba), ale ponieważ zainstalowałeś wtyczki, możesz zastosować składnik odżywczy fosforu jako nawóz startowy do zakładania nowych wtyczek. Lokalny John Deere Landscapes może pomóc w uzyskaniu 18-46-0.

Kwiecień i maj to generalnie najlepsze miesiące w roku dla św. Augustyna, aby stać się zdrowym i zwykle wtedy wygląda najlepiej, zanim nadejdzie stres związany z latem.

Reszta Twojej murawy wygląda fantastycznie. Dobrze sobie radzisz. Jeśli zastosujesz się do tych instrukcji, obszar problemowy powinien nadrobić zaległości w ciągu 4 do 6 tygodni.

Powodzenia. Nawiasem mówiąc. Zdecydowanie wygląda na to, że obszar został uszkodzony przez herbicydy. Chwasty i pasze nie są najzdrowszym sposobem dostarczania składników odżywczych. Leczenie punktowe chwastów jest lepsze dla ogólnego stanu zdrowia murawy. Zawsze minimalizuj stres, jeśli to możliwe.
Wysłano przez urządzenie mobilne
Dziękuję TurfMD i wszystkim pozostałym komentatorom. Rada brzmi bardzo rozsądnie i rozsądnie. Cieszę się, że dołączyłem do tego forum!

Dziękuję za komplement... W rzeczywistości wygląda o wiele lepiej niż zdjęcie, które zrobiłem... po prostu próbowałem zrobić zdjęcie wielkości uszkodzonego obszaru. Kąty bez uszkodzeń w nim wyglądają naprawdę dobrze. Niektóre miejsca są bardzo zdrowe. Jeden obszar wymaga już dwutygodniowego cięcia, a jest dopiero połowa kwietnia!

Jestem bardzo podekscytowany moim trawnikiem w tym roku. Zasadziłem ponad 3 lata (ze względu na koszty/obszar do ponownego wykończenia), a teraz trawnik jest w końcu założony. Kupiłem rozsiewacz lesco, opryskiwacz plecakowy i odziedziczyłem opryskiwacz wysięgnikowy rzemieślnika. Mam więc wszystkie narzędzia potrzebne do zrobienia tego samemu i pozwoliłem firmie odejść. Wiem, że dzięki praktyce, temu forum i odrobinie smaru do łokci mogę zaoszczędzić pieniądze i sprawić, by wyglądało nieskazitelnie.

Jeszcze raz dziękuję za pomoc. Zamieszczę więcej zdjęć, gdy zaczną pojawiać się wyniki!