Lawn Care Forum banner

Zakładanie firmy zajmującej się pielęgnacją trawników w Michigan

15K views 11 replies 7 participants last post by  cuttingedgelawncare1  
#1 ·
Zakładam własną firmę zajmującą się pielęgnacją trawników i szukam porad od obecnych właścicieli. W ciągu najbliższych kilku tygodni kupię ciężarówkę, kosiarkę i nową przyczepę. Kupiłem już 2 podkaszarki, dmuchawę, pełny zestaw narzędzi, wizytówki i ubezpieczenie.

Moim celem jest rzucenie obecnej pracy i po prostu robienie tego. Płaciłem gotówką za wszystko i mam nadzieję, że uda mi się kupić wszystko za nie więcej niż 10 tys. zł.

Wszelkie opinie byłyby bardzo pomocne.

#2 ·
Brzmi jak plan. Moja rada byłaby taka, żeby nie popadać w zbyt duże długi. Kup dobrą używaną ciężarówkę i kosiarkę, rozłóż ulotki i ogłoszenie na Craigslist. Nie wiem jak u ciebie, ale firmy zajmujące się kształtowaniem krajobrazu, które rozdają tutaj ulotki, nie podają na nich cen, a ja tak i myślę, że bardzo mi to pomogło. Tak jak średnia cena za 1/4 akra 30 $, 1/2 akra i tak dalej. W 2003 roku, kiedy miałem 13 lat, rozłożyłem ulotki tylko w mojej okolicy (około 40 domów) i dostałem 14 podwórek. Powodzenia!

#3 ·
Wygląda na to, że masz pojęcie, co robisz, ale brakuje ci dwóch rzeczy:

Napisz biznesplan: bardzo ci pomoże.

Przygotuj plan reklamowy: wiedz, gdzie zamierzasz się reklamować. To idzie w parze z biznesplanem, ale rozumiesz ideę.

Dobrze, że wcześnie wykupiłeś ubezpieczenie! Jeśli chodzi o sprzęt: używam Craigslist do wyszukiwania używanego sprzętu, to dobrze działa. Powiedziałbym, żebyś kupił używaną przyczepę zamiast kosiarki. Kup lekko używaną kosiarkę, jeśli możesz.

Powodzenia
Wysłano przez urządzenie mobilne

#5 ·
Jak wspomniał inny członek, musisz napisać biznesplan. Skontaktuj się ze score.org i umów się na spotkanie z doradcą. Naucz się pisać biznesplan od emerytowanych profesjonalistów, którzy chcą pomagać innym, jeśli zależy im na ich biznesie i karierze. Nie myśl, że masz wszystko inne lub nie masz czasu lub jakiejkolwiek innej wymówki. Słyszałem je wszystkie. Jeśli nie masz biznesplanu, nie trać więcej czasu i pieniędzy. Brak planu = mała lub żadna szansa na sukces, nie mówiąc już o przetrwaniu.

#6 ·
Dzięki, zajmę się planem biznesowym tak szybko, jak to możliwe. Kupiłem już nowe trymer i dmuchawę, więc mam nadzieję, że to pomoże w problemach na ten rok. Rozważam teraz ciężarówki i kosiarki samojezdne. Właśnie na własnej skórze przekonałem się, że najpierw trzeba zarejestrować firmę, zanim zacznie się reklamować. Musiałem zmienić nazwę i wszystko inne, ponieważ była zbyt zbliżona do innej nazwy. Ale będę was wszystkich informował na bieżąco i jestem wdzięczny za pomoc.

#7 ·
Zakładam własną firmę zajmującą się pielęgnacją trawników i szukam porad od obecnych właścicieli. W ciągu najbliższych kilku tygodni kupię ciężarówkę, kosiarkę i nową przyczepę. Kupiłem już 2 podkaszarki, dmuchawę, pełny zestaw narzędzi, wizytówki i ubezpieczenie.

Moim celem jest rzucenie obecnej pracy i po prostu robienie tego. Płaciłem gotówką za wszystko i mam nadzieję, że uda mi się wszystko zdobyć za nie więcej niż 10 tys. zł.

Wszelkie opinie byłyby bardzo pomocne.
Dlaczego rezygnować z tej pracy?
Co skłoniło cię do przekonania, że wydawanie około 20% twojej rocznej pensji na coś, co NIE przynosi tej rocznej pensji i może nigdy nie przyniesie, chyba że masz dużo szczęścia lub jesteś bardzo sprytny?

#8 ·
Inne rzeczy:

Oczywiście, jeśli OP zamierza utrzymać wszystko poniżej 10 tys., planuje używany sprzęt.

Napisanie biznesplanu to nie wszystko, na co się zapowiada w pierwszym lub drugim roku.

Większość facetów nie wie jak, przejść przez właściwe kanały, aby się tam dostać, a nawet jeśli by to zrobili, nie mają możliwości podążania za nimi przez pierwsze kilka lat.

Pierwsze kilka lat to ciągła walka o dostosowanie się do wszystkiego, co można napotkać.
Biznesplan to bardzo surowy, liniowy "zestaw instrukcji", który często nie jest elastyczny, aby improwizować.

Możesz pomyśleć, zaczynając: "Zamierzam kosić 400 podwórek po 25 dolarów tygodniowo, aby zarobić na życie", a to, co ostatecznie robisz, to pełna konserwacja 12 posiadłości i nigdy nie potrzebujesz więcej pracy niż to.

Prawda jest taka, że… krajobraz/pielęgnacja trawników nie jest jak otwarcie restauracji, księgarni czy czegoś takiego.
To nie jest liniowe, to jak drzewo… kiedy je zasadzisz, nie masz pojęcia, dokąd mogą prowadzić te gałęzie i jakie owoce przyniesie, ponieważ jest to naprawdę, jak dotąd, niezidentyfikowany gatunek.
Możesz zasadzić drzewo jabłoni i skończyć jako najbardziej obfite drzewo morelowe, jakie kiedykolwiek widziałeś… czy mówisz "Nie, do cholery! Planowałem jabłka" lub po prostu podążasz za nurtem i zarabiasz $$ sprzedając wszystkie morele, które skończyłeś, które są bardzo poszukiwane (coś, czego nie planowałeś).

Dlatego, zwłaszcza na początku, tak ważne jest, aby BYĆ elastycznym.
Faceci często zaczynają od kupowania zamkniętej przyczepy i ZTR, ale co, jeśli klient, którego ostatecznie dostaniesz, ma nieruchomości, które wymagają 21" i otwartej przyczepy do transportu wszystkich krzewów, które ciągle generujesz?
JEŚLI nigdy wcześniej tego nie robiłeś i nie masz doświadczenia, skąd wiesz (wystarczająco, aby stworzyć plan), co w ogóle będziesz robić w pracy.

Ryba rzadko zaczyna od pudełka z przynętami, wędki i kołowrotka, które są zaprojektowane specjalnie do tego, co łowi.
To woda, nie ma wzroku rentgenowskiego, nie wie, czego szuka.

Więc zaczyna od tego, co, jak przypuszcza, umożliwi mu łowienie jak największej liczby gatunków, ponieważ jego rodzina jest głodna i próbuje jeść.
JEŚLI jego żyłka pęknie, dostaje cięższy test, jeśli nie ma brań, dostaje lepszą przynętę lub przynętę.
Ponieważ próbuje wyżywić swoją rodzinę, PRAWDOPODOBNIE nie ma funduszy, aby w ogóle zdobyć każdą przynętę w swoim pudełku z przynętami…
(jeśli ma, ma przyczepę z maszyną do chodzenia, jeźdźcem, stenderem i kosiarką do przycinania).

Problem polega na tym, że w końcu wchodzisz w rytm, zdajesz sobie sprawę, że w końcu łowisz BASS… pstrąg nie jest tam, gdzie miałeś nadzieję, a staw nie jest zarybiany niczym innym… masz bass, więc teraz potrzebujesz tylko narzędzi do łowienia bass.
(co oznacza, że masz teraz ZTR i kosiarkę do przycinania, których nie potrzebujesz… maszyna do chodzenia to wszystko, czego użyjesz)
Ale... jeśli miałbyś tylko 21, nadal możesz złowić bass, tylko nie tak szybko.
Jeśli kupiłeś wędkę do łowienia pstrąga tęczowego, z ciężkim testem i dużym haczykiem, złowisz bardzo mało bass, jeśli w ogóle (ZTRS nie pasują do mniejszych podwórek).

Widzisz, chodzi o to, że nie wiesz wystarczająco dużo, aby ZROBIĆ plan, dopóki nie masz "analizy rynku"
Dlatego tak ważne jest, aby wiedzieć coś o branży lub w niej pracować (najbardziej pomocne w TYM obszarze).

Nikt nie rzuca pracy, ponieważ jego mama i sąsiad chcą, żeby skosił im trawnik (chyba że masz 16 lat, oczywiście), więc musisz wiedzieć, które trawniki MYŚLISZ, że będziesz kosić.
Ale to trochę głupie, jeśli PLANUJESZ pstrąga, wszystko przygotowane pod pstrąga, a BASS zabijają się, próbując wskoczyć do twojej łodzi, a ty ciągle mówisz "nie, do cholery! Próbuję złapać PSTRĄGA!!!" i wyrzucasz je wszystkie z powrotem.
(jak na ironię, to właśnie widzisz, jak facet z nowym ZTR robi to w kółko)

Więc…. Nie sądzę, żeby biznesplan był pierwszą rzeczą, której potrzebujesz.

Bez analizy rynku (którą możesz uzyskać na przykład z mentorem, płacąc za analizę lub pracując w terenie) jedyną inną opcją jest włożenie haczyka do wody i zobaczenie, co się złapie.

W latach 90. można było włożyć goły haczyk do wody tutaj na Alasce, a niewykwalifikowany rybak mógł złapać i wylądować ogromne ryby, tylko kłamstwa mogły to przebić.
Branża krajobrazowa była w latach 90. do pewnego stopnia podobna.

Chodzi o to, że ludzie słyszeli o tej rzeczy, z rybami, dziejącej się na Alasce.
Więc jest o WIELE więcej rybaków, a ryby i dziczyzna ustanowiły zasady kontroli ludzi.
Więc łowienie ryb teraz nie jest takie jak łowienie ryb wtedy.
Czy nadal są ryby?
Tak.
Czy jest mnóstwo ryb?
Niezbyt.
Czy możesz je złapać z nagimi haczykami…. prawdopodobnie?
Czy możesz obserwować, co złowisz, jeśli je złowisz? Nie zawsze.

Tak właśnie wygląda dzisiaj krajobraz.

Zbyt wiele osób słyszało wszystkie wspaniałe historie o łowieniu ryb i chciało też łowić ryby.
I nie wiesz, co złowisz, dopóki nie przetestujesz wody.

#9 ·
Powodzenia oferuje świetne rady: 1) Miej plan reklamowy. 2) Wiedz, gdzie zamierzasz się reklamować. Przez lata współpracowaliśmy z wieloma klientami z branży pielęgnacji trawników, wprowadzając kreatywne i unikalne elementy do planów reklamowych. Opublikowaliśmy na naszej stronie blog (Rozpocznij rok 2015 z planem sukcesu) 29.12.14, który możesz sprawdzić. Sprawdź naszą stronę internetową pod adresem www.adeasprinting.com i kliknij PRODUCTS, aby zobaczyć, co mamy w ofercie. Nasze wieszaki na drzwi Band-It Stick-It są ulubionymi produktami członków Lawnsite. Właśnie dodaliśmy również nowe ceny, a nasz kalkulator online i narzędzie do projektowania mogą Cię zainteresować. Chcielibyśmy porozmawiać z Tobą o planowaniu i wykorzystywaniu każdej okazji do zwiększenia i utrzymania sprzedaży. Zadzwoń do nas pod numer 866-778-4254 lub porozmawiaj na czacie od poniedziałku do piątku w godzinach 9:00-17:00. Miłego popołudnia!

#10 ·
Dlaczego rzuciłeś tę pracę?
Co skłoniło cię do uwierzenia, że wydawanie około 20% twojej rocznej pensji na coś, co NIE przynosi tej rocznej pensji i może nigdy nie przynieść, chyba że masz dużo szczęścia lub jesteś bardzo sprytny?
Szczerze mówiąc, jeżdżę ciężarówką od 5 lat i chcę robić swoje i zejść z drogi. Chcę utrzymać koszty początkowe na poziomie około 10 tysięcy dolarów, więc jeśli się nie uda, nie stracę wszystkiego. Pod względem finansowym chcę tylko wyjść na zero w pierwszym roku, moja żona jest pielęgniarką, więc mamy dobry dochód, aby pokryć wszystkie rachunki i dodatki. Muszę rzucić pracę, ponieważ nie mogę założyć firmy, będąc w domu 4 dni w miesiącu.
Wysłano za pośrednictwem urządzenia mobilnego

#11 ·
Szczerze mówiąc, jeżdżę ciężarówką od 5 lat i chcę robić swoje i zejść z drogi. Chcę utrzymać koszty początkowe na poziomie około 10 tys. dolarów, więc jeśli się nie uda, nie stracę wszystkiego. Pod względem finansowym chcę tylko wyjść na zero w pierwszym roku, moja żona jest pielęgniarką, więc mamy dobry dochód, aby pokryć wszystkie rachunki plus dodatki. Muszę rzucić pracę, ponieważ nie mogę założyć firmy, będąc w domu 4 dni w miesiącu.
Wysłane przez urządzenie mobilne
Hmm, to ma sens, gdybym musiał jeździć ciężarówką, zasnąłbym i wylądował w twoim salonie.

Żona ma stabilność… ubezpieczenie, dobra oferta.

10 tys. to rozsądna inwestycja początkowa (o ile nie wydasz wszystkiego w jednym miejscu, jak kierowca Z)

Co was wszystkich interesuje w koszeniu trawników zamiast, powiedzmy… krótkich przewozów lokalnych/dostaw dla lokalnych wykonawców?
Lub prowadzenie lawety/biznesu repo? Możesz umieścić jeden z tych ukrytych zaczepów z tyłu swojej ciężarówki i być w tym wszystkim podstępnym..

Prawdopodobnie kosztowałoby to trochę więcej niż 10 tys., ale DUŻO mniej pracy/stresu.
Nietrudno sprawić, by ludzie płacili, gdy masz ich rzeczy.

#12 ·
Kiedy byłem młodszy, kosiłem trawę i nie ma pieniędzy w lokalnej pracy w okolicy. Przyjrzałem się pracy w repo, ale ponieważ wszyscy to robią w okolicy, a koszty ubezpieczenia i uruchomienia są wysokie, nie wygląda na coś, w co chcę się angażować. Po prostu wybieram kosiarkę pchana, ponieważ wszystkie podwórka w okolicy są małe, a moim celem jest 1 akr i mniej.