Lawn Care Forum banner
1 - 8 of 8 Posts

johnyredd99

· Registered
163 Posts
Discussion starter · #1 ·
Mam starszy fs90. używany, ale konserwowany. Dziś czyściłem nim teren i po prostu umarł. Próbowałem, ale nie mogłem go uruchomić ponownie. Musiałem wrócić do echo, żeby dokończyć pracę... co za zabawa.

Odkąd wróciłem do domu, zrobiłem następujące rzeczy, żeby spróbować go uruchomić:
Nowa świeca... i sprawdziłem, tak, mam iskrę
Nowy filtr paliwa
Oczyszczony filtr wydechowy
Płyn rozruchowy nawet nie sprawia, że zaczyna się dławić

Wolałbym nie musieć oddawać go do warsztatu, mam zaplanowane większe zlecenia i polegam na WW, że wykona swoją pracę.

Wszelka pomoc proszę i dziękuję

Discussion starter · #4 ·
Kiedy masz swoje problemy, czy maszyna przejdzie z pełnej prędkości do po prostu martwej? A może stopniowo będzie działać coraz gorzej? Moja przeszła z szeroko otwartej na martwą. Wtrysnąłem płyn rozruchowy do otworu świecy zapłonowej i próbowałem uruchomić, nawet bez zająknięcia. Czy pominięcie świecy zapłonowej nie ominęłoby gaźnika?

Discussion starter · #8 ·
Wyregulowałem niską prędkość na gaźniku i natychmiast odpalił. Chociaż spowodowało to dużo przestojów i było uciążliwe. To wspaniale, że nie trzeba płacić za dojazd do warsztatu, płacić za regulację i płacić za powrót do domu. Badania, czas i pomoc z forów takich jak to sprawiły, że to darmowy sukces... dziękuję

1 - 8 of 8 Posts