Czy ktoś inny miał jakieś dobre lub złe doświadczenia z silnikami Predator?
Brzmi dość drogo???Czynnikiem dla ciebie będzie średnica wału korbowego w twoim Snapperze. Jeśli ma średnicę 7/8, to jesteś w domu. Powiedziawszy to, zapłaciłem 32,47 $ za adapter ostrza i koło pasowe. Koło pasowe to największy wydatek, adapter ostrza kosztował 6,xx $. Jak dotąd wszystko, co znalazłem, pokazuje, że Snapper używa wpustów 5/32, ale Harbor Freight Predator ma wpust 3/16 i wpust. Części, które sprzedał mi dealer Snappera, mają wpusty 5/32. Poszedłem do lokalnego warsztatu w poszukiwaniu materiału na wpust 5/32. Szybko sprawdzili i powiedzieli, że materiał na wpust 5/32 nie jest dostępny. Zaproponowali wycięcie mojego, zamieniając go na wpust schodkowy 3/16 do 5/32. FYI, wziąłem silnik i wszystkie części, aby mogli wszystko dopasować, aby upewnić się, że będzie działać/pasować prawidłowo. Musieli wykonać jedno dodatkowe cięcie po tym, jak pomyśleli, że powinno działać. Zabranie wszystkiego do nich, aby to wszystko dopasować, zaoszczędziło dużo czasu i frustracji.
Bardzo poważnie rozważam pójście tą drogą i renowację sporej liczby starych pokładów kosiarek, które zostaną złomowane. Dla mnie jest to bardziej realna droga niż po prostu wyrzucanie starych pokładów Toro. Właśnie otworzyłem własny mały warsztat silnikowy i chcę być bardziej zróżnicowany w moich usługach dla branży pielęgnacji trawników. Wszelkie opinie są mile widziane. Wolałbym podjąć świadomą decyzję w oparciu o doświadczonych ludzi, takich jak wy, i nie musieć wkładać dużo czasu i pieniędzy w coś, co nie jest opłacalne. Dziękuję za umożliwienie mi bycia członkiem i czekam na wasze opinie.Zdaję sobie sprawę, że większość z nas tak naprawdę nie używa dziś 21-calowej kosiarki, ale tutaj są ludzie, którzy lubią, gdy trawnik jest koszony w ten sposób i są gotowi zapłacić dodatkowe 15-25 dolarów za to, więc... Nasze Toro recycler/bagger 21 mają silniki techumseh i briggs, które słabną, więc dzisiaj poszliśmy do lokalnego HF, gdzie silnik pionowy 173cc 5,5 KM był w sprzedaży za 109 dolarów, więc dostaliśmy 4 z nich, plus pozwolili mi użyć mojego kuponu 20% zniżki, więc było to 87 dolarów za sztukę plus 20 za dodatkową 2-letnią gwarancję! Więc jeśli jeden zawiedzie, po prostu przynieś go z powrotem, zapłać 18 dolarów i nowy jest twój. Plus dla Toro to bezpośrednie przykręcenie, nawet kable zatrzaskują się od razu! Czy ktoś inny miał jakieś dobre lub złe doświadczenia z silnikami Predator?