Lawn Care Forum banner

Zużyty nawóz, teraz mój trawnik jest brązowy!!

13K views 26 replies 15 participants last post by  bug-guy  
#1 ·
Witajcie wszyscy,

Mieszkam w Chicago i mieszkam w domu rodzinnym. Niewiele wiem o pielęgnacji trawnika, aby mieć bardzo ładnie wyglądający trawnik.
Przez ostatnie dwa lata z jakiegoś powodu wiosną (kwiecień) zaczynam podlewać trawę i trawa zaczyna rosnąć. Ale około sierpnia moja trawa zaczyna wyglądać na bardzo gęstą w kolorze i nie wygląda zdrowo, jak powinien wyglądać ładny zielony trawnik. Nie wiem, jaki rodzaj trawy jest obecny, ponieważ około 4 lata temu dział wodny musiał wykopać mój trawnik przed domem do pracy, a dział zlecił wykonawcy położenie nowej darni.

Tydzień temu kupiłem worek nawozu, a instrukcje wspominają, aby skosić mój trawnik na najniższe ustawienie i podlewać trawnik przez dwa dni, a następnie zastosować nawóz.

Teraz moja trawa ma 'wypalone' plamy... Nie wiem, co teraz zrobić!

Czy mogę ponownie skosić mój trawnik i po prostu dosiać workiem Kostrzewy Wysokiej tam, gdzie trawa jest spalona, ​​czy jest coś na rynku, co może uratować moją spaloną, martwą trawę?

Wszystkie najlepsze informacje będą wspaniałe w ożywianiu mojej trawy...

Image

#4 ·
Jak często i ile podlewasz w ciągu sezonu? Jaka jest Twoja zwykła wysokość koszenia? Jaki to był rodzaj nawozu? Czego użyłeś do nawożenia? Jak oceniłeś, że nakładasz odpowiednią ilość z odpowiednią jednolitością pokrycia?

Nie kosiłbym ponownie trawnika.
Nie siałbym. Zdecydowanie nie nawozić. Daj mu czas na wzrost i regenerację.

#10 · (Edited)
Poparzenie nawozem. Zbyt dużo nawozu w niektórych miejscach. Czasami instrukcje na opakowaniu są niejasne.
Niektóre z brązowych obszarów się zregenerują. Po kilku tygodniach kup trochę tego samego darni (lub bardzo podobnej) i załataj martwe miejsca nową darnią. Utrzymuj ją wilgotną przez 3 tygodnie.
Potrzebujesz lepszego rozsiewacza nawozów. I staraj się nie przesadzać z aplikacją. Trochę na raz jest lepsze i o wiele bezpieczniejsze dla trawy. Wygląda na to, że ten nawóz Pennington jest wysoce skoncentrowany. Prawdopodobnie zawiera mało lub wcale powlekanego lub wolno uwalniającego się azotu - co byłoby bezpieczniejsze dla Twojej trawy. Mój sąsiad miał ten sam problem dwa tygodnie temu.
Możesz potrzebować organicznego Milorganite lub nawozu, który jest mniej skoncentrowany.
Zauważ, że na opakowaniu jest napisane 30 procent azotu mocznikowego - skoncentrowanego nawozu, który prawdopodobnie spowoduje poparzenie w przypadku nadmiernej aplikacji. Nie mogłem znaleźć żadnych informacji wskazujących na to, że zawiera on azot o spowolnionym uwalnianiu lub długotrwałym działaniu. Poproś o zwrot pieniędzy.
Mimo że na opakowaniu widnieje napis "azot o spowolnionym uwalnianiu", składniki tego nie wskazują.
Rozważ rozmowę z właścicielem małej, rodzinnej, niezależnej firmy zajmującej się pielęgnacją trawników. Doświadczona osoba z dobrymi produktami, sprzętem i wysokiej jakości rozsiewaczem uniknie tego problemu.

#27 ·
Poparzenie nawozem. Zbyt dużo nawozu w niektórych miejscach. Czasami instrukcje na opakowaniu nie są jasne.
Niektóre brązowe obszary odzyskają zdrowie. Po kilku tygodniach kup trochę tej samej darni (lub bardzo podobnej) i załataj martwe miejsca nową darni. Utrzymuj ją wilgotną przez 3 tygodnie.
Potrzebujesz lepszego rozsiewacza nawozu. I staraj się nie przesadzać z aplikacją. Trochę na raz jest lepsze i znacznie bezpieczniejsze dla trawy. Wygląda na to, że ten nawóz Pennington jest wysoce skoncentrowany. Prawdopodobnie zawiera mało lub wcale powlekanego lub wolno uwalniającego się azotu - co byłoby bezpieczniejsze dla twojej trawy. Mój sąsiad miał ten sam problem dwa tygodnie temu.
Możesz potrzebować organicznego Milorganite lub nawozu, który jest mniej skoncentrowany.

Zauważ, że na opakowaniu jest napisane 30 procent azotu mocznikowego - skoncentrowanego nawozu, który prawdopodobnie spowoduje poparzenie, jeśli zostanie zastosowany w nadmiarze. Nie mogłem znaleźć żadnych informacji wskazujących na to, że zawiera on azot o spowolnionym uwalnianiu lub długotrwałym działaniu. Poproś o zwrot pieniędzy.
Mimo że na opakowaniu jest napisane "azot o spowolnionym uwalnianiu", składniki tego nie pokazują.

Rozważ rozmowę z właścicielem małej, rodzinnej, niezależnej firmy zajmującej się pielęgnacją trawników. Doświadczona osoba z dobrymi produktami, sprzętem i wysokiej jakości rozsiewaczem uniknie tego problemu.
Na etykiecie jest napisane, że jest to mocznik powlekany polimerem, który jest wolnym uwalnianiem

#13 ·
Jeśli dostanę trochę nasion trawy i wrobię je w ziemię za pomocą glebogryzarki. Czy muszę usunąć "martwą" trawę?
Możesz wrobić je bezpośrednio w martwą trawę, będzie działać jako ściółka. Tylko upewnij się, że wystarczająco je wrobiłeś, aby nasiona dostały się do gleby. I bardzo dobrze je podlej. Jeśli było za dużo nawozu, chcesz go rozcieńczyć na tyle, aby nie był negatywny dla siewek.

#18 ·
Ok, więc na worku jest 10,5% powolnego uwalniania. Oznacza to, że około 70% to szybkie uwalnianie. Przy tak wysokiej zawartości azotu i tak dużej ilości szybkiego uwalniania, nic dziwnego, że masz wypalone plamy tylko od chodzenia z ręcznym rozsiewaczem. Możesz odzyskać część, ale myślę, że czeka cię co najmniej jesienny siew. Jak niektórzy wspomnieli, podlewaj to cholernie mocno i głęboko. Nie podlewaj lekko i nie ścinaj, dopóki nie osiągnie około 5 cali, a następnie upewnij się, że nie ścinasz go krócej niż 4 cale.

#22 ·
Czy to, co pokazuje ten film, nie zadziała u mnie?

To może... ale będziesz musiał lekko podlewać kilka razy dziennie, aby gleba była wilgotna w miejscu, gdzie znajduje się nasiono. Górny 1 cal wyschnie szybko, stąd potrzeba podlewania kilka razy dziennie. Jesteś tutaj w błędnym kole. Musisz głęboko podlewać, aby zapobiec podchodzeniu istniejących korzeni darni w górę, aby pobrać wodę, ale musisz również utrzymywać wilgotny górny otwarty obszar, aby nasiona mogły wykiełkować... wybierz swoją truciznę.

#21 ·
Dobre uwagi od Zlandmana. Garden Weasel sprawdzi się dobrze do wpracowania nasion w glebę. Spróbuj zakopać większość nasion na głębokość około ćwierć cala. Potencjalnie możesz użyć trymera do przycięcia i skrócenia trawy tylko w tych miejscach. Nasion jest mało - w tym roku drogie - jednak użyj dużo nasion, ponieważ kiełkowanie jest znacznie poniżej kiełkowania podanego na opakowaniu, jeśli warunki nie są idealne. Spróbuj uzyskać około 20 nasion na cal kwadratowy. Podlewaj codziennie przez 30 dni. Dwa razy dziennie, jeśli temperatura przekracza 85 stopni. Nie panikuj - ale - letnie chwasty i crabgrass są powszechne, gdy nasiona są wysiewane w miesiącach letnich.

#23 · (Edited)
Ze wszystkimi wspaniałymi radami to będzie mój następny krok w naprawie spalonej trawy.
  • Kosić trawnik na najwyższe ustawienie.
  • Użyj trymera i usuń spaloną trawę
  • lekko zgrabić całą spaloną trawę
  • Użyj grządki ogrodowej
  • Dodaj nasiona
  • Zakopać nasiona za pomocą grządki ogrodowej
  • Dodaj więcej nasion
  • W końcu podlej trawę...
Wszystko, co mogę robić źle, będzie wspaniałe, żebym nie zepsuł tego odzyskiwania spalonej trawy...

#24 ·
Zegar do wody, który pomaga utrzymać wilgoć - na wypadek, gdybyś był czasem zajęty. Wart swojej wagi w złocie.

Wygrabić nadmiar nawozu, jeśli to możliwe. Dobrze podlać, aby usunąć nadmiar nawozu.

Niektórzy eksperci zalecają półcalową warstwę torfu na wierzchu, aby dłużej zatrzymywać wilgoć.
I nie używaj tanich nasion - siej dobre rzeczy.
Pamiętaj, że nasiona mogą testować na poziomie 80 procent, gdy zostały przetestowane - ale to prawdopodobnie 6 miesięcy temu. Po przechowywaniu i leżeniu na półce w sklepie, będzie ich mniej. Co gorsza, jeśli pójdziesz do jednego z tych sklepów, które przechowują je na zewnątrz pod baldachimem, który częściowo chroni je przed warunkami atmosferycznymi. Nadal robi się gorąco i wilgotno - może się pogorszyć.

#25 ·
Witajcie wszyscy,

Mieszkam w Chicago i mieszkam w domu rodzinnym. Niewiele wiem o pielęgnacji trawnika, aby uzyskać bardzo ładnie wyglądający trawnik.
Przez ostatnie dwa lata z jakiegoś powodu wiosną (kwiecień) zaczynam podlewać trawę i trawa zaczyna rosnąć. Ale około sierpnia moja trawa zaczyna wyglądać bardzo gęsto w kolorze i nie wygląda zdrowo, jak powinien wyglądać ładny, zielony trawnik. Nie wiem, jaki rodzaj trawy jest obecny, ponieważ około 4 lata temu dział wodny musiał wykopać mój trawnik przed domem do pracy, a dział zlecił wykonawcy położenie nowej darni.

Tydzień temu kupiłem worek nawozu, a instrukcje wspominają o skoszeniu trawnika do najniższego ustawienia i podlewaniu trawnika przez dwa dni, a następnie nałożeniu nawozu.

Teraz moja trawa ma "wypalone" plamy... Nie wiem, co teraz zrobić!

Czy mogę ponownie skosić trawnik i po prostu dosiać workiem Kostrzewy Wysokiej tam, gdzie trawa się spaliła, czy też na rynku jest coś, co może uratować moją spaloną, martwą trawę?

Wszystkie najlepsze informacje będą wspaniałe w ożywianiu mojej trawy...

View attachment 513077
Prawdopodobnie za dużo wody, jeśli pada deszcz, to się liczy jako woda. Nie sądzę, żeby nawóz to spalił, to musi być trawa sezonu chłodnego, prawda, to w Chicago. Kup trochę nasion i uzupełnij, woda jest dla ludzi, więc nie zapomnij o tym!!!