Lawn Care Forum banner

6" Mini-piła łańcuchowa. Ktoś tego używa?

19K views 91 replies 25 participants last post by  Hurryupelectric  
#1 · (Edited)
Czy ktoś używa tych małych urządzeń? Nie mogłem uzasadnić kosztu małego Stihla, ale skończyłem kupując azjatycki model przez Amazon i jest to bardzo przydatne małe narzędzie... Dostałem również przystawkę do piły na wysięgniku i po kilku miesiącach jestem z niej bardzo zadowolony! Podoba mi się, że mogę ją naoliwić podczas użytkowania, ponieważ ma wbudowaną ręczną oliwiarkę, ma świetne recenzje i długo wytrzymuje na jednej baterii. Pociąłem kilka 7-calowych gałęzi i nie miałem z tym żadnych problemów, po prostu nie spiesz się i pozwól pile wykonać swoją pracę. Robi również krótką robotę ze wszystkim, co jest za duże dla sekatorów. Ma futerał i można go wrzucić do ciężarówki i jechać. Do małych prac naprawdę dobrze się sprawdza, nie rujnując przy tym banku.

#2 ·
Nie elektryczna, ale dużo używamy piły do przycinania Stihl, działa świetnie

#5 ·
Istnieje kilka kanałów operacji LCO na YT, które używają podobnych jednostek i je promują. Wyglądają na bardzo przydatne, gdy się je ogląda w akcji.
Teraz, kiedy już to mam, zwykle zostawiam większe piły w domu... załatwia 90% tego, czego potrzebuję, wszystko, co większe, to zwykle specjalistyczna praca, a wtedy biorę duże działa... no cóż, nie bardzo duże, ale wystarczająco duże dla mnie... LOL

#9 ·
Milwaukee był w wersji 12 V i 18 V, my mamy 18 V. O jedną markę akumulatorów mniej do przechowywania, ponieważ wszystkie nasze narzędzia są Milwaukee. Jeden z chłopaków to uwielbia i cały czas z niego korzysta, ja osobiście nigdy go nie używałem, więc nie mogę się w żaden sposób wypowiedzieć.

#10 ·
Czy ktoś używa tych małych urządzeń? Nie mogłem uzasadnić kosztu małego Stihla, ale kupiłem azjatycki model przez Amazon i jest to bardzo przydatne małe narzędzie... Dostałem również przystawkę do piły na wysięgniku i po kilku miesiącach jestem z niej bardzo zadowolony! Podoba mi się to, że mogę go oliwić podczas użytkowania, ponieważ ma wbudowaną ręczną oliwiarkę, ma świetne recenzje i długo wytrzymuje na jednej baterii. Pociąłem kilka gałęzi o średnicy 7" i nie miałem z tym żadnych problemów, po prostu nie spiesz się i pozwól, aby piła wykonała swoją pracę. Ułatwia również pracę ze zbyt dużymi rzeczami dla sekatorów. Ma futerał i można go wrzucić do ciężarówki i jechać. Do małych prac naprawdę dobrze się sprawdza, nie rujnując przy tym banku.

View attachment 538098

View attachment 538100
Więc poszedłeś i kupiłeś tanią chińską opcję, podczas gdy istniała wysokiej jakości opcja spoza Chin, taka jak Stihl? A jednak głosisz, że nie będziesz wspierać Chin.....

#11 ·
Uważam, że każdy, kto świadomie kupuje produkt wyprodukowany w Chinach, zaprojektowany ponad 20 lat temu, jest po prostu trochę mniej Amerykaninem, robiąc to... dziwne, jak ludzie są za "Made in the USA", chyba że jest to dla nich osobiście, wtedy zgadzają się na tanie rzeczy z Chin...
Może powinieneś po prostu przestać publikować, to po prostu żenujące w tym momencie

#14 ·
Może powinieneś po prostu przestać publikować, to w tym momencie po prostu żenujące
Czy mini-piła łańcuchowa to ponad 20-letni produkt inżynierii wstecznej?? Wcale się nie wstydzę...no cóż, gdybym twierdził, że motocykle sportowe istnieją od 1943 roku, byłbym upokorzony...LOL

#27 ·
Czy ktoś używa tych małych urządzeń? Nie mogłem uzasadnić kosztu małego Stihla, ale kupiłem azjatycki model przez Amazon i jest to bardzo przydatne małe narzędzie... Dostałem też przystawkę do piły na wysięgniku i po kilku miesiącach jestem z niej bardzo zadowolony! Podoba mi się to, że mogę ją smarować podczas użytkowania, ponieważ ma wbudowany ręczny smarownik, ma świetne recenzje i długo wytrzymuje na jednej baterii. Pociąłem kilka gałęzi o średnicy 7" i nie miałem z tym żadnych problemów, po prostu nie spiesz się i pozwól pile wykonać swoją pracę. Robi też krótką robotę ze wszystkim, co jest za duże dla sekatorów. Ma futerał i można ją wrzucić do ciężarówki i jechać. Do małych prac naprawdę dobrze się sprawdza, nie rujnując banku.

View attachment 538098

View attachment 538100
90 $ za piłę z 2 bateriami/ładowarką i dodatkowym łańcuchem.
Niezła okazja.

90 $ dodatkowo za zestaw, czyli 90 $ tylko za wysięgnik. Ojej.
Może to kupię, ale myślę, że zakleję piłę taśmą do malowania do wysięgnika i zakleję spust "włączony" zamiast płacić 90 $ za wysięgnik. LOL

Tak naprawdę nie potrzebuję tego do pracy, ale mam rząd ligustrów na podwórku, które chciałbym przyciąć niżej i mogę ciąć tylko do pewnego stopnia nożycami do żywopłotu, zanim pnie będą zbyt grube do cięcia.
Hmmmm...

#36 ·
Wygląda na to, że to chińskie gówno dotarło do twoich drzwi, sjessen. Jest kilka dobrych recenzji na temat mini pił DeWalt i zawsze mówię, że jeśli już masz baterie, to równie dobrze możesz trzymać się tej samej linii produktów.
Zostało wysoko ocenione przez kanał na YouTube. Recenzje na Amazon nie były zbyt złe. Nie można się spodziewać wiele za 50 dolarów.

#35 ·
Kości zostały rzucone, ale tylko do wiadomości: Milwaukee, Ryobi, Ridgid są własnością Techtronic Industries. Jest to własność chińska z siedzibą w Hongkongu. Nie wiesz tego po marketingu Milwaukee, wielu handlowców, z którymi pracowałem, zakłada, że jest to "amerykańska" firma.

Stanley Black and Decker, który jest właścicielem Dewalt/Craftsman/Cub Cadet, jest nadal własnością USA.

#38 ·
Kamienie zostały już rzucone, ale tylko do wiadomości: Milwaukee, Ryobi, Ridgid są własnością Techtronic Industries. Jest to firma chińska z siedzibą w Hongkongu. Nie dowiedziałbyś się tego po marketingu Milwaukee, wielu rzemieślników, z którymi pracowałem, zakłada, że to "amerykańska" firma.

Stanley Black and Decker, który jest właścicielem Dewalt/Craftsman/Cub Cadet, jest nadal własnością USA.
Ale założona i rozpoczęta w USA. Dopiero od 2005 roku w posiadaniu TTI, co zdarza się coraz częściej. Większe firmy kupują inne firmy.

Nie uznałbym tego za "chińską firmę", ponieważ TTI je kupiło i teraz Milwaukee jest spółką zależną. Byłbyś zszokowany, gdybyś wiedział, ile firm jest w ten sposób własnością. Narzędzia Milwaukee mają również siedzibę w Wisconsin i są produkowane w USA. Wielu Amerykanów uczestniczy w produkcji tych narzędzi. To nie tak, że są produkowane za granicą i importowane bez korzyści dla Ameryki.

#40 ·
Oto kilka informacji na temat Milwaukee, należącej do firmy z Hongkongu. Z siedzibą w USA. Produkowane w Chinach. Są absolutnie produkowane za granicą i importowane, obudźcie się i poczujcie zapach kawy, chłopaki!

Jednak ich najpopularniejsze produkty są na razie produkowane za granicą. Większość modeli ich bezprzewodowych wiertarek i pił tarczowych jest produkowana w Chinach.
Zbyt wiele osób daje się nabrać na tanią sztuczkę marketingową "made in America".

#41 ·
Prawie kupiłem wczoraj wersję 8-calową z wysięgnikiem. 179 $ i silnik o mocy 900 watów zamiast 600 watów, ale tylko 1 bateria i smarowanie przyciskiem. Niektóre recenzje mówiły, że dostali złe baterie, ale firma natychmiast wysłała zamienniki. To niezwykłe. Czy Twój model 6-calowy wymaga ręcznego smarowania przyciskiem? (Człowieku, to otwiera mnie na kilka żartów, co?). Nadal jedyne narzędzie, jakie znalazłem, które można zdjąć z wysięgnika i używać jedną ręką. Będąc w Lowes, przyjrzałem się najmniejszemu akumulatorowemu Craftsmanowi (bez wysięgnika, tylko piła), a na pudełku napisano „Made in China”.

#42 ·
Niemal kupiłem wczoraj wersję 8-calową z wysięgnikiem. 179 $ i silnik o mocy 900 watów zamiast 600 watów, ale tylko 1 bateria i olejowanie za pomocą przycisku. Niektóre recenzje mówiły, że dostali złe baterie, ale firma od razu wysłała zamienniki. To niezwykłe.
Czy Twój model 6-calowy wymaga ręcznego olejowania za pomocą przycisku? (Człowieku, to otwiera mnie na kilka żartów, co?).
Nadal jedyne narzędzie, które mogłem znaleźć, które można zdjąć z wysięgnika i używać jedną ręką.
W Lowes obejrzałem najmniejszy akumulatorowy Craftsman (bez wysięgnika, tylko piła), a na pudełku napisano „Made in China”.
Kiedy skontaktowałem się z firmą, powiedzieli, że wyślą więcej baterii. Nigdy ich nie otrzymałem.