Lawn Care Forum banner

Przyczepa 6x12 wystarczająco duża?

17K views 19 replies 15 participants last post by  jones68  
#1 ·
Cześć,

Myślę o kupnie Exmark Lazer 60 cali i Exmark TT 60 cali i zastanawiam się, czy zmieszczą się na przyczepie 6x12? A może powinienem wybrać inny rozmiar?

#2 ·
Cześć,

Myślę o zakupie Exmark Lazer 60 cali i Exmark TT 60 cali i zastanawiałem się, czy zmieściłyby się na przyczepie 6x12? A może powinienem wybrać inny rozmiar?
Dla dwóch kosiarek 60-calowych wybrałbym większą przyczepę niż 6x12 i pomyślałbym o podwójnej osi. To tylko moje przemyślenia.

#3 ·
Dla dwóch kosiarek 60-calowych poszedłbym z większą przyczepą niż 6x12 i pomyślałbym o podwójnych osiach. To tylko moje przemyślenia.
sugestia co do rozmiaru? Nie mam pojęcia, jakie są rozmiary przyczep, wciąż przyzwyczajam się do cali i stóp w przeciwieństwie do centymetrów i metrów

#4 ·
Sugestia co do rozmiaru? Nie mam pojęcia jakie są rozmiary przyczep, wciąż przyzwyczajam się do cali i stóp zamiast centymetrów i metrów
Rozważyłbym zakup czegoś w rodzaju 7x16, w ten sposób powinieneś mieć więcej miejsca od przodu do tyłu, aby bez problemu umieścić kosiarki samojezdne... chociaż może być trochę ciasno z boku na bok. Nie jestem pewien, czy istnieje przyczepa o szerokości 7 1/2, wiem, że jest 8x14 i 8x16, jaka jest długość i szerokość kosiarek?

#5 · (Edited)
Kiedyś miałem 6x12 z moim 60-calowym Lazerem i 36 WB i 21. Było dość tłoczno, nie mogłem zmieścić moich 60 i 48 jeźdźców na tej przyczepie. Można dostać przyczepę o wymiarach 6, 6,5 lub 7x14 stóp, która ma jedną oś lub dwie osie. W większości przypadków nie można dostać niczego o szerokości powyżej 7 stóp. Istnieje prawny limit całkowitej szerokości przyczepy.

Aby dostać przyczepę o szerokości powyżej 7 stóp, musi być zamknięta, moja ma 8 stóp, zawsze można dostać 8,5 (co jest limitem prawnym). Jedynymi otwartymi przyczepami, które mają ponad 7 stóp szerokości, są deckovery, gdzie pokład znajduje się nad osiami. Istnieją również niestandardowe przyczepy, gdzie jest 7 stóp między osiami i rozciąga się przed i za osiami do 8 lub 8,5.

#10 ·
7x16 mój 7x12 jest ciasny z ZTR za nim i 21 też.

#11 ·
Najgorszą rzeczą, jaką możesz zrobić, to kupić 14, a potem zdać sobie sprawę, że powinieneś wydać te kilkaset dolarów więcej, żeby dostać 16. Może to działać dla ciebie w tej chwili, ale musisz pomyśleć o tym, co stanie się w przyszłości, jeśli będziesz dodawać więcej sprzętu.

#15 ·
Zależy, czy jest otwarty, czy zamknięty. 60-calowy nie zmieści się w zamkniętym 6x12. Próbowałem... Gdybym miał dostać bursztynową przyczepę, wybrałbym 7x14 lub 7x16.

#16 ·
8,5 na 20, dużo miejsca na rozbudowę. Myślisz, że nie będziesz potrzebować tyle miejsca, ale szybko się zapełnia, a do tego możesz reklamować się z boku i wyglądasz niesamowicie jak ja.

#17 ·
8,5 na 20, dużo miejsca na rozbudowę, myślisz, że nie będziesz potrzebować tyle miejsca, ale szybko się zapełnia, plus możesz reklamować się z boku i wyglądasz niesamowicie jak ja.

https://www.facebook.com/photo.php?...a.xx.fbcdn.net/hphotos-snc6/199692_117435615001662_3308130_n.jpg&size=2048,1536
To jest IMO przesada. Dla pojedynczego ZTR i WB wszystko powyżej 16 stóp to tylko ciągnięcie ciężaru i marnowanie benzyny. Nie wspominając o problemach z parkowaniem. Nie ciągnąłbym 20 stóp niczym mniejszym niż toną. Rzadko widzę tu osoby mieszkające, które ciągną więcej niż 7x16. Ale jeśli czujesz potrzebę pełnego sklepu z lodówką, to śmiało.

#18 ·
Poszedłbym z przyczepą z podwójną osią o długości 16 stóp. Prawdopodobnie można by się obyć z przyczepą o długości 12 stóp, ale dwie kosiarki o szerokości 60 cali są dość ciężkie na jednej osi. Dodatkowo można znaleźć się w sytuacji, w której potrzebne będą trzy kosiarki, wtedy przyczepa o długości 16 stóp będzie odpowiednia.

#19 ·
Poważnie przemyśl swoją trasę, zanim kupisz przyczepę. Moja zamknięta 8x16 może być trochę uciążliwa, często zawracam na podjazdach ludzi i jest to trudne, gdy nie widać za sobą. W zeszłym tygodniu wziąłem moją 6x12 i Tacoma, żeby to zrobić i niesamowite, jak dużo mniej stresu powoduje mały zestaw i pojedyncza oś, zwłaszcza widoczność.

#20 ·
Chcesz jechać co najmniej 7 x 16. Mam teraz 6 x 12 i wiosną kupię 7 x 16. Mam 56-calowy lazer z ultra vac i ledwo się mieści, z około 1 calem po każdej stronie. Z 60 żadne odkurzanie nie zmieści się w szerokości 6 stóp. Ostatecznie chcę dostać zamkniętą 8,5 x 18. Idź również z podwójną osią. 2 ZTR i masz nadwagę na osi 3500 funtów. Waga brudu i kamienia szybko się sumuje. Nie brałbym takiego z masą całkowitą poniżej 7000, idealnie szukasz masy całkowitej 10 000. Wiele z 7000 używa kątownika do ramy i po prostu nie jest wystarczająco mocne, 10000 zwykle używa ramy kanałowej, rurowej lub dwuteowej. Nie chcesz być ograniczony przez swoją przyczepę. IMO