Lawn Care Forum banner
1 - 20 of 25 Posts

FrankenScagMachines

· Registered
4,956 Posts
Discussion starter · #1 ·
Dostałem niedawno nowe urządzenie do przycinania krawędzi Echo split boom i dopiero teraz mogłem się nim pobawić w moim domu. Czy to tylko ja, czy te krawędzie wyglądają dość źle? A może po prostu za dużo oczekuję od podjazdu z czarnej nawierzchni (szorstkiego na krawędzi)?

ROTFLMAO. Dzięki!

Ok, teraz na poważnie. Czarny asfalt po prostu nie ma czystych krawędzi. Po drugie, może wyglądałoby lepiej, gdybyś miał trochę trawy na krawędziach. Niezbyt potrzebne jest obramowanie bez trawy.

Discussion starter · #4 ·
Aha, ok, dzięki! Powiedziano mi przez znajomego/LCO, że czarny asfalt po prostu się nie obrabia, ale w zeszłym roku radziłem sobie dobrze z podkaszarką z zakrzywionym wałem. Nigdy nie mogłem sobie z tym poradzić z moim prostym wałem Stihl... więc przypuszczam, że na czarnym asfalcie po prostu bierzesz podkaszarkę pod kątem 45 stopni i przycinasz trawę, gdy rośnie wzdłuż krawędzi?

Nie sądzę, żeby były za wąskie. Widzę kilku facetów z 2-calową przerwą między trawą a krawężnikiem. To wygląda źle dla mnie.

Zawsze używam trymera do obcinania krawędzi asfaltu. Po prostu nie ma wystarczająco dobrej krawędzi, aby uzyskać czysty wygląd podczas używania obcinarki do krawędzi. Zawsze używam obcinarki do krawędzi do obcinania krawędzi betonu. Jak powiedział 65HOSS, wyglądałoby o wiele lepiej, gdyby trawa była gęstsza na krawędziach trawnika. Przedostatnie zdjęcie wyglądało jednak całkiem dobrze.

Miałem lepsze wyniki na obrzeżach asfaltu, pozwalając trawie wyrosnąć ponad krawędź asfaltu, a następnie przycinając prostą krawędź trymerem żyłkowym około 1 cala od krawędzi asfaltu. Trudno to wytłumaczyć... czy ktoś jeszcze robi to samo? Jeśli tak, może uda ci się to lepiej wyjaśnić...

Używaj obcinarki do betonu tylko do betonu!! Używaj podkaszarki do obcinania wokół drewna, cegły, kostki brukowej, łupku (kamienia naturalnego) i tak, asfaltu.

BHB - zrelaksuj się trochę! Wiemy, że dążysz do perfekcji, ale aby uzyskać najlepsze wyniki - skorzystaj z mojej powyższej rady.

BushHogBoy
Aby uzyskać dobrą krawędź za pomocą podkaszarki z prostym wałem, obróć ją w górę i w dół i upewnij się, że chodzisz po trawie. Jeśli chcesz nieco szersze krawędzie za pomocą swojej krawędziarki, obróć ją pod kątem. Właściwie to, co masz, nie wygląda tak źle i będzie wyglądać lepiej, im częściej będziesz to robić. Tutaj przycinamy za każdym razem, gdy kosimy. Miłego lata.

BHB,

Co robisz, CHŁOPCZE!

Zachowaj krawędziarkę do betonowych krawędzi i krawężników.

Naprawdę zdenerwujesz klienta, gdy w końcu zaczniesz wżerać się w jego asfaltowy podjazd!

Do asfaltu....

Trzymaj trymer pod kątem 75 stopni i idź do przodu po asfalcie, wyrzucając zanieczyszczenia w lewo i w trawę. Mogę to robić tak szybko, jak chodzę. Zwolnij tylko, aby dotknąć po więcej żyłki.

Mam nadzieję, że nie myślałeś, że możesz użyć tego przystawki do krawędzi do czegoś więcej niż tylko chodniki i krawężniki (bo naprawdę nie możesz!). Na szczęście przystawka nie jest aż tak droga.

Powodzenia

1 - 20 of 25 Posts