Lawn Care Forum banner

PRO Landscape lub RealTime Landscape Architect firmy Idea Spectrum

5.6K views 1 reply 2 participants last post by  Ld9791  
#1 ·
Zredukowałem to do tych 2 opcji: Pro Landscape VS RealTime. Podoba mi się jednorazowa opłata z opłatą za uaktualnienie, kiedy chcę uaktualnić. Myślę, że są lepsze opcje (DynaScape itp.), ale nie jestem tak bardzo zaangażowany w projektowanie krajobrazu, potrzebuję tylko więcej renderów 3D, aby pokazać je klientom i podoba mi się opcja 2D z listami roślin i cenami. Konkretnie o tych 2 - każdy, kto ich używa, proszę, podaj mi zalety i wady??? PRO krajobraz kosztuje w tej chwili 1250 $ a RealTime 399 $.

#2 ·
Zdecydowanie wolę RealtTime. Mam wersję Architect i uważam, że jest warta swojej ceny. Nie jestem tak dobrze zaznajomiony z ProLandscape, minęło kilka lat, odkąd go dotknąłem, więc trudno jest porównać zalety i wady.
Mogę jednak rozbić na czynniki pierwsze 3, które znam.
Najlepsze połączenie Sketch-up/Lumion Najlepsze pod względem wizualnym, stroma krzywa uczenia się. Najwyższy koszt. Wtyczki wymagane dla Sketchup, nie tak proste jak w przypadku innych, ponownie koszt.
VIP 3D Vizterra 2. najlepsza jakość wideo. Płatność miesięczna, więc jeśli kiedykolwiek przestaniesz używać, tracisz pracę w toku. (nadal mam plan, ale nie mogę ponownie odwiedzać starych projektów bez płacenia miesięcznie/rocznie.
RealTime/UVision jest prawie na równi z VIP3D. Staje się osobistą preferencją. Uważam, że jest bardziej przyjazny dla użytkownika. I jest to płatność i gotowe. Ogromny plus moim zdaniem. Może wyglądać naprawdę szczegółowo, jeśli chcesz włożyć w to dodatkowy wysiłek. Lub jest dobry od razu po wyjęciu z pudełka
Podsumowując, wolę RealTime od innych