Mieszkam w konserwatywnej części kraju. Obsługuję również głównie nieruchomości z wyższej półki. Ta kombinacja oznacza, że wiem tylko o 3% moich klientów, którzy mają tatuaże. Tatuaże i kolczyki są prawdopodobnie uważane za niesmaczne i dla bandytów i przestępców. Pomimo moich osobistych odczuć, tak prawdopodobnie patrzą na ludzi moi klienci, którzy tak wyglądają.
Jak wiesz, osoby, które ubiegają się o pracę w branży usługowej, są generalnie pokryte tatuażami i kolczykami. Jakie są Twoje osobiste odczucia, biorąc pod uwagę powyższe obserwacje dotyczące zatrudniania pracowników z pełnymi rękawami tatuaży? Czy byłoby niestosowne wymagać od nich noszenia koszul z długim rękawem? Wymagałbym również, aby nie nosili kolczyków w pracy. Czy powinienem w ogóle unikać zatrudniania osób o takim wyglądzie? Nie chcę, aby pojawiły się problemy z zaufaniem z moimi klientami, mimo że im ufam.
Doceniam wszelkie uwagi.
Żeby dać ci pojęcie od kogoś, kto ma tatuaże i prowadzi firmę. Całe moje ciało jest wytatuowane od ramion w dół do stóp.
Teraz podsumujmy tę sumę. Niektórzy nie widzą nic złego w tatuażach. Niektórzy myślą, że tatuaże są dla „przestępców”. Wielu nazwie mnie przestępcą, wielu nazwie mnie skazanym, wielu nazwie mnie złym człowiekiem. Ale w rzeczywistości, z mojego punktu widzenia, nigdy nie złamałem prawa. Zostałem skazany na 10 lat za zastrzelenie człowieka, który wszedł na moją posesję w środku nocy. Aby skrzywdzić moje dzieci, które spały, aby ukraść moją własność, powód jest nadal nieznany. Powiedziawszy to, nigdy niczego nie ukradłem, nigdy nie popełniłem cudzołóstwa, nigdy nikogo nie okradłem, nie piję i nie prowadzę, nie zażywam narkotyków, nie palę nawet papierosów. Ale niektórzy osądziliby mnie i powiedzieliby, że „wyglądam jak przestępca”, ponieważ wytatuowałem sobie całe ciało z nudów w ciągu dziesięciu lat więzienia, aby chronić moją rodzinę, moją własność i moje rzeczy.
Moje przekonania za tatuażami. Nigdy nie oceniaj książki po okładce. Podczas gdy niektórzy ludzie z tatuażami mogą być przestępcami. Wszyscy nie jesteśmy oszustami. Niektórzy z nas wychowali się w kościele, niektórzy z nas popełnili błędy, tak jak wszyscy inni. Cholera, znam kilku facetów, którzy są teraz wytatuowani od stóp do głów, którzy będą o 4 rano kopać dziury lub huśtać aggie na polu, aż pęcherze wypełnią ich dłonie krwią i z radością prześcigną każdego mężczyznę, którego możesz znać. Jeszcze raz, tylko dlatego, że mężczyzna ma tatuaże, nie ma powodu, aby go nie zatrudniać w moich książkach. Tylko dlatego, że ktoś był w więzieniu, nie ma powodu, aby go nie zatrudniać. Czy wiesz, jak trudno jest dziś znaleźć dobrą pomoc? Czy kiedykolwiek przeszło ci przez myśl, że jeśli zatrudnisz zmienionego skazanego, zatrudniasz kogoś, kto został przeszkolony do cięższej pracy niż przeciętny człowiek, zatrudniasz człowieka, który został przeszkolony, aby być obudzonym, uruchomionym i gotowym do pracy, zanim wzejdzie słońce. Bóg powiedział, żeby nigdy nie osądzać drugiego człowieka. To nie jest dla nas, żeby kogoś osądzać. Zostaw to człowiekowi na górze.
Jeśli chodzi o wizerunek w biznesie. Jak powiedziałem, osobiście nie widzę nic złego w ludziach z tatuażami, oczywiście. Ale pochodzę również z rodziny zorientowanej na biznes, więc wciąż mam trochę rozsądku, nawet po dziesięciu latach. Musisz pamiętać, że tylko dlatego, że nie powinniśmy osądzać, nie oznacza to, że wiele osób przestrzega tej zasady Boga. Wielu klientów będzie osądzać, wielu nie. Jedyne, co możesz zrobić, to przygotować się na to, wdrożyć strategię, jak sugerowano powyżej. Kod ubioru. Pamiętaj również, że pracujesz wokół cudzej własności. Chociaż niektórzy ludzie nie widzą nic złego w tatuażach, musimy szanować opinię każdego, zwłaszcza opinie naszych klientów. Tatuaże mogą otworzyć puszkę Pandory u ludzi, którzy ich nie lubią, zwłaszcza gdy pracujesz wokół ich własności. Nigdy nie pozwalam, aby moje tatuaże były widoczne, nawet jeśli oznacza to zapięcie koszuli do ostatniego guzika, nie pozwalam klientom tego widzieć. Chodzi nie tylko o ochronę wizerunku przed tymi, którzy szybko osądzają, ale może to być również odpowiedzialność. Wprowadź kod ubioru i nie pozwól, aby było wiadomo, że ma on „ukryć tatuaże”. Można to sformułować inaczej w polityce firmy. Poinformuj ich o kilku liczbach lub danych dotyczących raka skóry. Ma sens noszenie długich rękawów tutaj, gdy temperatura przekracza 105 stopni. Jasne, robi się gorąco, ale chroni to skórę przed poparzeniem przez słońce. Czujesz się też o wiele lepiej, gdy kamień wylatuje i uderza cię długim rękawem, w porównaniu z nagą skórą.