Lawn Care Forum banner

Tatuaże u pracowników

15K views 67 replies 33 participants last post by  Chris_NC06  
#1 ·
Mieszkam w konserwatywnej części kraju. Obsługuję również głównie nieruchomości wyższej klasy. Ta kombinacja oznacza, że wiem tylko, że 3% moich klientów ma tatuaże. Tatuaże i kolczyki są prawdopodobnie uważane za niesmaczne i dla bandytów i przestępców. Pomimo moich osobistych odczuć, prawdopodobnie tak właśnie moi klienci patrzą na ludzi, którzy tak wyglądają.

Jak Państwo wiedzą, osoby ubiegające się o pracę w branży usługowej są na ogół pokryte tatuażami i kolczykami. Jakie są Państwa osobiste odczucia w związku z powyższą obserwacją dotyczącą zatrudniania pracowników z pełnymi rękawami tatuaży? Czy byłoby niestosowne wymagać od nich noszenia koszul z długim rękawem? Wymagałbym również, aby nie nosili kolczyków w pracy. Czy powinienem w ogóle unikać zatrudniania osób o takim wyglądzie? Nie chcę, aby pojawiły się problemy z zaufaniem do moich klientów, pomimo tego, że im ufam.

Doceniam wszelkie uwagi.

#2 ·
Możesz mieć politykę opisaną w podręczniku pracownika, aby rozwiązać ten problem.
Możesz zakazać noszenia kolczyków w czasie pracy ze względu na kwestie bezpieczeństwa.
Możesz zapewnić i wymagać mundurów, które mogą mieć krótki lub długi rękaw.
Zapewnij pracownikowi możliwość przeczytania podręcznika i podpisania, że ​​przeczytał i zrozumiał.
Bądź szczery podczas rozmowy kwalifikacyjnej, abyś Ty i pracownik byli na tej samej stronie, aby zrozumieli wymagania przed przyjęciem pracy.

#3 ·
Prawdopodobnie o wiele więcej Twoich klientów ma tatuaże, których po prostu nie widać... Osobiście uważam, że aby być profesjonalnym, nie powinieneś robić sobie tatuaży w miejscach, których nie możesz ukryć ubraniem... To dość powszechne, że wymaga się od ludzi zakrywania tatuaży i wyjmowania kolczyków... Ale uczyń to jednakowym w całej firmie, w przeciwnym razie wpadniesz w tarapaty z nowymi pracownikami, którzy będą wściekli, że starszy facet jest traktowany inaczej... Może to również rzadko powodować problemy prawne, jeśli nie zastosujesz tej polityki wobec wszystkich pracowników
Wysłano przez urządzenie mobilne

#5 ·
Cóż, nie możesz im po prostu powiedzieć: "Hej, patrz Bill, będziesz nosił koszulę z długim rękawem z powodu swoich tatuaży". Mam przeczucie, że na pewno możesz i zostaniesz pozwany. Najlepszą rzeczą do zrobienia jest wdrożenie kodu ubioru dla wszystkich pracowników w terenie.
Mieszkam w konserwatywnej części kraju. Obsługuję również głównie nieruchomości wyższej klasy. Ta kombinacja oznacza, że wiem tylko o 3% moich klientów, którzy mają tatuaże. Tatuaże i kolczyki są prawdopodobnie uważane za niesmaczne i dla bandytów i przestępców. Pomimo moich osobistych odczuć, prawdopodobnie tak właśnie moi klienci patrzą na ludzi, którzy mają taki wygląd. Jak wiesz, osoby, które ubiegają się o pracę w branży usługowej, są generalnie pokryte tatuażami i kolczykami. Jakie są Twoje osobiste odczucia w związku z powyższą obserwacją dotyczącą zatrudniania pracowników z pełnymi rękawami tatuaży? Czy byłoby niestosowne wymagać od nich noszenia koszul z długim rękawem? Wymagałbym również, aby nie nosili kolczyków w pracy. Czy powinienem w ogóle unikać zatrudniania osób o takim wyglądzie? Nie chcę, aby pojawiły się problemy z zaufaniem z moimi klientami, pomimo tego, że im ufam. Doceniam wszelkie uwagi.
Wysłano za pośrednictwem urządzenia mobilnego

#6 ·
O ile są zakryte, moim zdaniem nie ma problemu.

Miałem gościa, który poprosił o aplikację z tatuażem na szyi. Powiedziałem mu nie, ponieważ tylko idiota zrobiłby sobie tatuaż na szyi, który nie jest w branży, w której coś takiego jest akceptowalne. Nie miał nawet tatuaży na ramionach, tylko głupio wyglądającą rzecz napisaną na szyi.

#7 ·
Mieszkam w konserwatywnej części kraju. Obsługuję również głównie droższe nieruchomości. Ta kombinacja oznacza, że wiem tylko o 3% moich klientów, którzy mają tatuaże. Tatuaże i kolczyki są prawdopodobnie uważane za niesmaczne i dla bandytów i przestępców. Pomimo moich osobistych odczuć, prawdopodobnie tak właśnie moi klienci patrzą na ludzi, którzy tak wyglądają.

Jak wiesz, osoby ubiegające się o pracę w branży usługowej są na ogół pokryte tatuażami i kolczykami. Jakie są Twoje osobiste odczucia, biorąc pod uwagę powyższe obserwacje dotyczące zatrudniania pracowników z pełnymi rękawami tatuaży? Czy byłoby niestosowne wymagać od nich noszenia koszul z długim rękawem? Wymagałbym również, aby nie nosili kolczyków w pracy. Czy powinienem w ogóle unikać zatrudniania osób o takim wyglądzie? Nie chcę, aby pojawiły się problemy z zaufaniem z moimi klientami, mimo że im ufam.

Doceniam wszelkie uwagi.
Statystycznie rzecz biorąc, Utah to tylko 50% mormonów, z czego może 40% to faktycznie uczestnicy na pełny etat… to pozostawia kolejne 60%, którym nie zależy tak bardzo, a z tych 60%… połowa z nich aktywnie gardzi mormonami….
To atmosfera w stylu Hatfields i McCoyów… Myślę, że w dużej mierze zależy to od tego, jaki procent Twoich klientów się w tym zawiera.
Kiedy pracowałem w Utah, miałem może JEDNEGO praktykującego klienta mormońskiego….i mieszkał w Cedar City! lol
Jeśli masz głównie konserwatywnych mormońskich typów osądzających i masz wytatuowane dzieci z dziwnymi brodami (co się dzieje z brodą King Tut Utah?) i mówisz im, że nie mogą pokazywać swoich tatuaży ani nosić kolczyków, pracownicy prawdopodobnie odejdą z powodu zasady… a klienci prawdopodobnie znajdą kogoś innego… z powodu zasady.
Trudna sytuacja.

Po prostu zatrudnij mormońskie dzieci.

#8 ·
Cóż, nie można im po prostu powiedzieć: "Hej, Bill, będziesz nosił koszulę z długim rękawem z powodu swoich tatuaży". Mam przeczucie, że na pewno można i zostaniesz pozwany.

Najlepszą rzeczą do zrobienia jest wdrożenie kodu ubioru dla wszystkich pracowników w terenie.

Nie, wiem na pewno, że McDonald's i Wendy's mają politykę dotyczącą tatuaży i widziałem "specjalne" mundury dla wytatuowanych pracowników w Wendy's, moja żona była tam menadżerem.

Nie ma nic złego w oczekiwaniu określonego wyglądu od pracowników.
nie ma czegoś takiego jak równe prawa dla kolczyków i tatuaży.

Jeśli powiedziałbyś to samo o czarnych, kobietach lub gejach, miałbyś problemy.

Każdy MOŻE wnieść pozew o wszystko, ale… musi to mieć uzasadnienie, aby coś wygrać.
ponieważ nie ma precedensu ani podstaw, żadnego prawa ani zwyczaju… a kilka firm ma już wprowadzone zasady dotyczące wyglądu, które dyktują takie rzeczy…. możesz podążać za tym przykładem.

#9 ·
Dopóki są zakryte, moim zdaniem nie ma problemu.

Miałem gościa, który chciał się zgłosić z tatuażem na szyi. Powiedziałem mu nie, ponieważ tylko idiota zrobiłby sobie tatuaż na szyi, który nie jest w branży, w której coś takiego jest akceptowalne. Nie miał nawet tatuaży na ramionach, tylko głupio wyglądającą rzecz napisaną na szyi.
Wojsko cię nie weźmie z tatuażem na szyi!

#10 ·
Stary. Koszisz trawniki.
No co.
Uważają, że nie jesteś elegancki. Kropka.
Jeśli ci to przeszkadza, wprowadź dress code. Dla wszystkich.
Gdybyś wszedł do restauracji, a kelner miałby tatuaże, wyszedłbyś?
Pomyśl o przyszłej sile roboczej. Nie jest to piękne, prawda?
Rozumiem bycie profesjonalnym, dlatego nie lubię koszul bez rękawów ani palenia na posesjach. Ale tatuaże to czyjaś osobowość, a nie reprezentacja ich etyki pracy lub wiedzy.
Jeśli wyglądają jak skinhead z jakimiś strasznymi tatuażami, rozumiem. Tylko nie mów im, że dlatego nie mogli dostać pracy lub musieli się inaczej ubierać.
Cholera, mam kolczyk w języku i jestem właścicielem firmy świadczącej pełen zakres usług krajobrazowych. Jeśli klient dostanie szału, i tak na pewno będzie PITA i nie chcę tej pracy.
Jeśli uważasz, że tatuaże są dla bandytów lub przestępców, musisz wyjść z obszaru usług. Nigdy nie oceniaj książki po okładce. Nie martw się, czy twoi klienci to robią, czy nie. Twoi pracownicy pojawiają się z kosiarką do trawy, a nie z kluczami do swoich drzwi wejściowych.

#11 ·
Mieszkam w konserwatywnej części kraju. Obsługuję również głównie nieruchomości z wyższej półki. Ta kombinacja oznacza, że wiem tylko o 3% moich klientów, którzy mają tatuaże. Tatuaże i kolczyki są prawdopodobnie uważane za niesmaczne i dla bandytów i przestępców. Pomimo moich osobistych odczuć, tak prawdopodobnie patrzą na ludzi moi klienci, którzy tak wyglądają.

Jak wiesz, osoby, które ubiegają się o pracę w branży usługowej, są generalnie pokryte tatuażami i kolczykami. Jakie są Twoje osobiste odczucia, biorąc pod uwagę powyższe obserwacje dotyczące zatrudniania pracowników z pełnymi rękawami tatuaży? Czy byłoby niestosowne wymagać od nich noszenia koszul z długim rękawem? Wymagałbym również, aby nie nosili kolczyków w pracy. Czy powinienem w ogóle unikać zatrudniania osób o takim wyglądzie? Nie chcę, aby pojawiły się problemy z zaufaniem z moimi klientami, mimo że im ufam.

Doceniam wszelkie uwagi.
Żeby dać ci pojęcie od kogoś, kto ma tatuaże i prowadzi firmę. Całe moje ciało jest wytatuowane od ramion w dół do stóp.

Teraz podsumujmy tę sumę. Niektórzy nie widzą nic złego w tatuażach. Niektórzy myślą, że tatuaże są dla „przestępców”. Wielu nazwie mnie przestępcą, wielu nazwie mnie skazanym, wielu nazwie mnie złym człowiekiem. Ale w rzeczywistości, z mojego punktu widzenia, nigdy nie złamałem prawa. Zostałem skazany na 10 lat za zastrzelenie człowieka, który wszedł na moją posesję w środku nocy. Aby skrzywdzić moje dzieci, które spały, aby ukraść moją własność, powód jest nadal nieznany. Powiedziawszy to, nigdy niczego nie ukradłem, nigdy nie popełniłem cudzołóstwa, nigdy nikogo nie okradłem, nie piję i nie prowadzę, nie zażywam narkotyków, nie palę nawet papierosów. Ale niektórzy osądziliby mnie i powiedzieliby, że „wyglądam jak przestępca”, ponieważ wytatuowałem sobie całe ciało z nudów w ciągu dziesięciu lat więzienia, aby chronić moją rodzinę, moją własność i moje rzeczy.

Moje przekonania za tatuażami. Nigdy nie oceniaj książki po okładce. Podczas gdy niektórzy ludzie z tatuażami mogą być przestępcami. Wszyscy nie jesteśmy oszustami. Niektórzy z nas wychowali się w kościele, niektórzy z nas popełnili błędy, tak jak wszyscy inni. Cholera, znam kilku facetów, którzy są teraz wytatuowani od stóp do głów, którzy będą o 4 rano kopać dziury lub huśtać aggie na polu, aż pęcherze wypełnią ich dłonie krwią i z radością prześcigną każdego mężczyznę, którego możesz znać. Jeszcze raz, tylko dlatego, że mężczyzna ma tatuaże, nie ma powodu, aby go nie zatrudniać w moich książkach. Tylko dlatego, że ktoś był w więzieniu, nie ma powodu, aby go nie zatrudniać. Czy wiesz, jak trudno jest dziś znaleźć dobrą pomoc? Czy kiedykolwiek przeszło ci przez myśl, że jeśli zatrudnisz zmienionego skazanego, zatrudniasz kogoś, kto został przeszkolony do cięższej pracy niż przeciętny człowiek, zatrudniasz człowieka, który został przeszkolony, aby być obudzonym, uruchomionym i gotowym do pracy, zanim wzejdzie słońce. Bóg powiedział, żeby nigdy nie osądzać drugiego człowieka. To nie jest dla nas, żeby kogoś osądzać. Zostaw to człowiekowi na górze.

Jeśli chodzi o wizerunek w biznesie. Jak powiedziałem, osobiście nie widzę nic złego w ludziach z tatuażami, oczywiście. Ale pochodzę również z rodziny zorientowanej na biznes, więc wciąż mam trochę rozsądku, nawet po dziesięciu latach. Musisz pamiętać, że tylko dlatego, że nie powinniśmy osądzać, nie oznacza to, że wiele osób przestrzega tej zasady Boga. Wielu klientów będzie osądzać, wielu nie. Jedyne, co możesz zrobić, to przygotować się na to, wdrożyć strategię, jak sugerowano powyżej. Kod ubioru. Pamiętaj również, że pracujesz wokół cudzej własności. Chociaż niektórzy ludzie nie widzą nic złego w tatuażach, musimy szanować opinię każdego, zwłaszcza opinie naszych klientów. Tatuaże mogą otworzyć puszkę Pandory u ludzi, którzy ich nie lubią, zwłaszcza gdy pracujesz wokół ich własności. Nigdy nie pozwalam, aby moje tatuaże były widoczne, nawet jeśli oznacza to zapięcie koszuli do ostatniego guzika, nie pozwalam klientom tego widzieć. Chodzi nie tylko o ochronę wizerunku przed tymi, którzy szybko osądzają, ale może to być również odpowiedzialność. Wprowadź kod ubioru i nie pozwól, aby było wiadomo, że ma on „ukryć tatuaże”. Można to sformułować inaczej w polityce firmy. Poinformuj ich o kilku liczbach lub danych dotyczących raka skóry. Ma sens noszenie długich rękawów tutaj, gdy temperatura przekracza 105 stopni. Jasne, robi się gorąco, ale chroni to skórę przed poparzeniem przez słońce. Czujesz się też o wiele lepiej, gdy kamień wylatuje i uderza cię długim rękawem, w porównaniu z nagą skórą.

#12 ·
Cóż, mam tatuaże na ramionach, które widać. Nie zakrywam ich. Nie wydaje mi się, żeby ludziom w dzisiejszych czasach zbytnio na nich zależało.

#13 ·
Wy Teksańczycy i wasza broń… Jestem z Dallas, więc nie potrafię powiedzieć, ile razy słyszałem tę historię. Przykro mi słyszeć, że odbyłeś karę. Ale wierzę, że ty i ja mamy rację. Nie oceniaj książki po okładce. Jeśli chodzi o zatrudnianie skazanych, masz rację co do ich etyki pracy. Niektórzy nigdy się nie zmienią, ale nie mógłbym być bardziej dumny z jednego z naszych pracowników, który ma kolczyki w twarzy i tatuaże więzienne (bardziej jak oparzenia). Spędził 8 lat w różnych więzieniach. Jest zahartowany i czasami mnie przeraża. Ale jeśli chodzi o naszych klientów, to tak jest, proszę pana, nie ma pani. Rozwinął się w firmie i pracuje ciężej niż ktokolwiek, kogo znam. Odszedł nawet na kilka miesięcy dla czegoś lepszego i wrócił z tą samą etyką pracy. W końcu wyszedł z warunkowego zwolnienia, dostał prawo jazdy i wychowuje 3 dzieci. Jestem z niego dumny tak samo, jak byłbym z brata, a nawet syna, a nie tylko pracownika. W końcu, OP, to twoja firma, a nie twoi klienci. Nie pozwól, by potencjalny strach, który możesz odczuwać, prowadził twój biznes. Mężczyzna z tatuażami i kosiarką do trawy nie jest bardziej groźny niż mężczyzna w garniturze z pistoletem u boku. Tatuaże to tylko sztuka. Nic więcej, nic mniej.

#14 ·
#16 ·
Wy, Teksańczycy i wasza broń…
Pochodzę z Dallas, więc nie potrafię powiedzieć, ile razy słyszałem tę historię. Przykro mi słyszeć, że odbyłeś karę.
Ale wierzę, że obaj mamy rację.
Nie oceniaj książki po okładce.
Jeśli chodzi o zatrudnianie skazanych, masz rację co do ich etyki pracy. Niektórzy nigdy się nie zmienią, ale nie mógłbym być bardziej dumny z jednego z naszych pracowników, który ma kolczyki w twarzy i tatuaże więzienne (bardziej jak oparzenia). Spędził 8 lat w różnych więzieniach. Jest zahartowany i czasami mnie przeraża. Ale jeśli chodzi o naszych klientów, to tak, proszę pana, nie, proszę pani. Rozwinął się w firmie i pracuje ciężej niż ktokolwiek, kogo znam. Odszedł nawet na kilka miesięcy dla czegoś lepszego i wrócił z tą samą etyką pracy. W końcu wyszedł z warunkowego zwolnienia, dostał prawo jazdy i wychowuje 3 dzieci. Jestem z niego dumny tak samo, jak byłbym z brata, a nawet syna, a nie tylko pracownika.
Podsumowując, OP, to twoja firma, a nie twoi klienci. Nie pozwól, aby potencjalny strach, który możesz odczuwać, prowadził twój biznes. Mężczyzna z tatuażami i kosiarką do trawy nie jest bardziej groźny niż mężczyzna w garniturze z pistoletem przy biodrze. Tatuaże to tylko sztuka. Nic więcej, nic mniej.
Wiele osób o tym nie wie, ale rząd również przyznaje zachęty podatkowe za zatrudnianie skazanych. Nie mówię, że wszyscy skazani są ciężko pracującymi, nie zrozumcie mnie źle. Powiem, że wszyscy są uczeni ciężkiej pracy. Nie tylko są uczeni ciężkiej pracy, ale są zmuszani do uczenia się ciężkiej pracy. Ale to po prostu nie oznacza, że wszyscy się zmieniają, gdy wracają do domu. Rząd przyznaje jednak zachęty podatkowe za zatrudnianie osób, które próbują zmienić swoje życie. Jeśli chodzi o tatuaże, wiem na pewno, że wiele osób nie miałoby nic przeciwko, no cóż, jak wspomniano powyżej, mam klientów, którzy mają tatuaże. Ale wiem też, że mam klientów, którzy by tego nie zaakceptowali. Łatwo je zakryć, o ile nie straciłeś głowy, umieszczając je w niewłaściwych miejscach. Nie mam problemu z zakrywaniem moich, i tak wolę nie poparzyć się na słońcu. :laugh:

#17 ·
Człowieku, wydaje się, że wszyscy w dzisiejszych czasach mają rękawy. Miałem już kilku facetów z rękawami i całkowicie pokrytymi tatuażami na nogach, którzy dla mnie pracowali. Zanim zacząłem działać na własną rękę, pracowałem dla jednej z największych firm w mojej okolicy. Przez te 8 lat widziałem więcej facetów z tatuażami niż bez. Niektórzy z tych facetów mieli szalone tatuaże więzienne. Nagie panie na ramionach, jeden facet miał tatuaż AK47 na szyi, inny facet miał napisane SATAN na czole! Kostki wytatuowane z różnymi rzeczami. Nikt nigdy się tym nie przejmował. Ani właściciele, ani klienci. I tak mieli do czynienia z gładko mówiącym brygadzistą, a nie z facetem z napisem szatana na głowie. A jeśli widzieli te tatuaże, nic z tego nie wynikło, ta firma wciąż jest ogromna. Osobiście nie obchodzi mnie, czy facet jest cały wytatuowany, obchodzi mnie, czy jest dobrym pracownikiem. Nie mogę być tak wybredny, żeby odsiać facetów z tatuażami, bo siła robocza dzisiaj jest wystarczająco zła, a ja noszę koszule bez rękawów i tank topy przez całe lato, więc na pewno nie mógłbym egzekwować dress code'u.

#18 ·
Dokładnie.. Ja osobiście nienawidzę wchodzić do sklepu i widzieć kogoś zakrywającego tatuaż.. Pierwszą rzeczą, która przychodzi mi do głowy, jest to, że pracują dla twardego dupka.. A jeśli zapytasz, zawsze mówią, że nienawidzą tego robić.. Więc wiesz, że masz pracownika, który nie lubi tego, co robi, ponieważ naruszasz jego wolność słowa, a w końcu jest to XXI wiek.. Ogarnij się!

#20 ·
Zgadzam się, że WIELE miejsc pracy, w których pracownicy pracują bezpośrednio z klientami, ma wymagania, aby tatuaże i kolczyki były zakryte lub usunięte podczas pracy. Niestety, osoby, które podjęły decyzję o zrobieniu tatuaży na szyi i twarzy, zazwyczaj nie są najlepsze w podejmowaniu jakichkolwiek decyzji życiowych. Tatuaże na ramionach są trochę inne, ale wtedy można spojrzeć na to, co przedstawiają tatuaże i szybko wydać osąd. Imiona dzieci lub ich nazwisko, prawdopodobnie nie stanowią większego problemu. Wulgarne słowa lub obrazy, zazwyczaj nie są to dobre charaktery.

#21 ·
50% ludzi, którzy robią sobie tatuaże, żałuje tego później. To dużo wyrzutów sumienia. Duży szyld przy I-95 reklamuje usuwanie tatuaży laserem. To twoje ciało, rób, co chcesz. Kwestionuję osąd i mądrość ludzi, którzy nie mogą płacić rachunków, ale mają tusz na całym ciele i chcą więcej. Mam doświadczenie z pierwszej ręki z takimi rodzinami, więc czy jestem stronniczy? Tak, trochę. Tatuaż na twarzy, wulgarność, znaki gangów i tak dalej? Dalej!

#22 ·
Jestem w zasadzie typem "łatwo przyszło, łatwo poszło". To powiedziawszy, muszę powiedzieć, że nienawidzę widzieć naszej lokalnej policji i wszystkich ich tatuaży. To po prostu nieprofesjonalne ze strony funkcjonariuszy. Nie chcę też, żeby ktoś z kolczykami na twarzy dotykał mojego jedzenia.

#25 ·
Myślę, że musisz zdecydować, gdzie powinna przebiegać ta granica. Oczywiście nie chciałbym, żeby dla mnie pracował facet, który wygląda jak jakiś lew lub chłopiec-zombie. Ale przeciętny facet z tatuażami na ramionach, które widać, no cóż, to naprawdę nie problem. Prezes zarządu w jednym z moich wspólnot mieszkaniowych ma około 60 lat i oba ramiona ma całkowicie pokryte tatuażami lol i jest z nich dumny. Tatuaże nie są już tak szokujące jak kiedyś. Zgadzam się, że mogę być trochę osądzający wobec faceta z tatuażem na szyi, twarzy lub dłoniach, ale i tak przeprowadziłbym z nim rozmowę kwalifikacyjną, a jeśli wydałby się wystarczająco przyzwoity i naprawdę potrzebowałbym pomocy, i tak dałbym mu szansę. Spotkałem wielu podmiejskich dzieciaków, którzy są bardzo uprzejmi, ale całkowicie wytatuowani. Jeśli wyglądasz jak występ w show z setkami kolczyków na twarzy, prawdopodobnie i tak nie ubiegasz się o pracę przy koszeniu trawników. Chodzi mi o to, czy ktoś tu kiedykolwiek miał kogoś na rozmowie kwalifikacyjnej z setkami kolczyków na twarzy? Wątpię

#26 ·
Wojsko cię nie weźmie z tatuażem na szyi!
Wojsko jest zacofane. Odmawiają również homoseksualistom i kobietom w walce. Większość mniejszości w służbie pracuje w zawodach wspierających, takich jak kucharze i konserwatorzy. Tylko 24% czarnoskórych w wojsku faktycznie służy w dziedzinach związanych z walką. Nie jest to dobry wzór do naśladowania dla firmy, która musi przestrzegać przepisów antydyskryminacyjnych podczas procesu rekrutacji.