Lawn Care Forum banner
21 - 40 of 88 Posts
Are you running it with or without the guard?
Uruchamiam go z lub bez osłony?
Uruchamiam go bez osłony, która była na nim. Mam własną zmodyfikowaną osłonę.
To nie ma nic wspólnego z problemami, które mam. Dbam o swój sprzęt. Nie pozwól, aby działał ze zbyt długą żyłką, to go spowolni. Dlaczego producent tych podkaszarek nie robi większej osłony, aby żyłka była dłuższa i pokrywała większy obszar? Wszyscy ogrodnicy, których widziałem w mieście, mają zdjęte osłony!

Jak można sprawdzić, czy jest alkohol? Po zapachu? To właśnie zrobiłem. Zdecydowałem się na Shell 91. Kiedyś używałem Chevron, ale naprawdę czuć było alkohol (słodki zapach). Więc powąchałem i zdecydowałem się na Shell!!! To tylko w mojej okolicy. Jak powiedziałem, nie mam teraz żadnych problemów z moimi rzeczami. Używam Seafoam 100% czasu.....około 1 uncji na galon.
Serwisanci Mayos powiedzieli, żeby nie używać benzyny wysokooktanowej w żadnych małych silnikach podkaszarek, dmuchaw do liści ani nożyc do żywopłotu. Nawet w kosiarkach powiedzieli, że spali tłoki! Nie są przeznaczone do pracy na benzynie wysokooktanowej.

Wszystkie moje urządzenia przenośne to shindaiwa i nigdy nie miałem żadnych problemów, z wyjątkiem 242, którą kupiłem w zeszłym roku. Ciągle sprawia problemy. Będzie się dusić i przestanie działać po rozgrzaniu. Kilka razy zabrałem ją z powrotem do dealera w ramach gwarancji, ale problem wciąż się powtarza. Za pierwszym razem dealer przebudował gaźnik, za drugim razem założył nowy gaźnik. Za trzecim razem twierdzi, że wyczyścił i wyregulował gaźnik. Mam nadzieję, że tak nie będą wyglądać wszystkie nowe shindaiwy.
Mieliśmy dokładnie to samo z naszą nową 242 w zeszłym roku. Okazało się, że to maleńka, maleńka dziurka w czarnym przewodzie paliwowym biegnącym między zbiornikiem a gaźnikiem. To może być twój problem. Nasz nie działał po rozgrzaniu.

Myślę, że problem polega na tym, że ludzie uruchamiają je zbyt bogato, co powoduje gromadzenie się węgla i problemy z gaźnikiem. Miałem tylko jeden problem, a mianowicie to, że ssanie było trzymane przez pierścień w niektórych modelach, a Shindaiwa je wycofała i zamiast tego trzymała je śrubą. Poza tym nie ma problemu.

Discussion starter · #27 ·
Uruchamiam go bez osłony, która była w zestawie, mam własną zmodyfikowaną osłonę. To nie ma nic wspólnego z problemami, które mam. Dbam o swój sprzęt. Nie pozwól, aby działał ze zbyt długą żyłką, to go spowolni. Dlaczego producent tych podkaszarek nie robi większej osłony, aby żyłka była dłuższa i pokrywała większy obszar? Wszyscy ogrodnicy, których widziałem w mieście, mają zdjęte osłony!
To tylko silnik 23,9 cm3, nie sądzę, żeby miał moc do obsługi dłuższej żyłki!!! W szczególności moja głowica podkaszarki jest dostarczana z żyłką 0,105. To już dodatkowo obciąża podkaszarkę. Używam żyłki 0,095 i działa bardzo dobrze.

Jesteś pewien, że nie wymagasz zbyt wiele od tej małej podkaszarki? Mam moją dużą Hondę do dużych chwastów!!!:laugh:

Jeśli używasz długich, dużych żyłek, być może T272 lub T280 będą odpowiednie.

Discussion starter · #28 ·
Serwisanci Mayos powiedzieli, żeby nie używać benzyny wysokooktanowej w żadnych małych silnikach podkaszarek, dmuchaw do liści ani nożyc do żywopłotu. Powiedzieli, że nawet w kosiarkach spali tłoki! Nie są przeznaczone do pracy na benzynie wysokooktanowej.
Myślałem, że benzyna wysokooktanowa spala się trochę wolniej i dlatego pracuje chłodniej!!!

To tylko silnik 23,9 cm3, nie sądzę, żeby miał moc, by uruchomić dłuższą linkę!!! W szczególności moja głowica trymera żyłkowego jest dostarczana z linką .105. To już dodatkowo obciąża trymer. Używam linki .095 i działa bardzo dobrze.

Czy na pewno nie oczekujesz zbyt wiele od tego małego trymera? Mam moją dużą Hondę do dużych chwastów!!!:laugh:

Jeśli używasz długich, dużych linek, być może T272 lub T280 będą odpowiednie.
2 rzeczy 1. Używam i zawsze używałem linki .095, dokładnie linki obrotowej.

2. Mam mniejsze głowice żyłkowe speed feed, aby dodatkowo odciążyć silnik. Nie używam bardzo długiej linki, ponieważ będzie się psuła!

Myślałem, że benzyna o wysokiej liczbie oktanowej spala się nieco wolniej i dlatego silnik pracuje chłodniej!!!
Właśnie mówiłem wszystkim, co powiedział mi główny mechanik w mayos. Możesz jeździć na wszystkim, co chcesz. Zacząłem jeździć na benzynie średniej klasy jako kompromis, ale nie jestem pewien, czy to też jest mądre. Są one zaprojektowane do pracy na benzynie 87 oktanów, więc nie powinno być żadnych problemów, jeśli używasz właściwej mieszanki oleju i paliwa.

Discussion starter · #31 ·
2 rzeczy 1. Używam i zawsze używałem żyłki .095, żeby być precyzyjnym.

2. Mam mniejsze głowice do żyłki Speed Feed, aby zapewnić dodatkowe odciążenie silnika. Nie używam bardzo długiej żyłki, ponieważ będzie się obniżać!
zauważyłem, że masz AHS-242. Kupiłem M242 (głowica wielofunkcyjna) głównie do nożyc do żywopłotu o krótkim zasięgu. Właściwie miałem kupić AHS, ale akurat mieli promocję na M242, dzięki której dostałem darmową przystawkę do podkaszarki. Bardzo lubię nożyce do żywopłotu o krótkim zasięgu. Nie używam już nawet moich zwykłych nożyc do żywopłotu. Jak podoba Ci się AHS 242? Czy sprawia Ci jakieś problemy?

Zacząłem używać przystawki do podkaszarki dopiero 2 miesiące temu i wycofałem Hondę, ponieważ Shindaiwa jest lżejsza i bardzo lubię tę głowicę.

Używamy T242 od dwóch lat, to mój ulubiony trymer.
Głowica z szybkim podawaniem żyłki i mniejsza waga mi odpowiadają.
Minusem jest to, że dwa razy wracał do dealera z powodu naprawy przepustnicy.
Używamy T272 (ostrze do krzaków), Stihl 110 i właśnie wycofaliśmy starszego Husky'ego.
Porównywanie 2 cylindrów do 4 cylindrów jest jak porównywanie jabłek do pomarańczy

Głównym słabym punktem T242 jest ssanie, które Shindaiwa wzmocniła i jest to ulepszenie. Pierwotnie były problemy z wielowypustami wału i dopasowanymi wielowypustami bębna sprzęgła, które zużywały się zbyt szybko, ale zostało to naprawione za pomocą numeru części 89213, który jest zestawem zawierającym bęben sprzęgła, pierścień zatrzaskowy i wał główny, część wielowypustowa bębna została przedłużona, aby lepiej podtrzymywać wał główny. Poza tym to niesamowita maszyna, podobno prawdziwy zwycięzca dla Shindaiwa.

Mam 230 i 242, które są używane jako kopie zapasowe. 242 zawsze potrzebuje 5 lub 6 pociągnięć, aby uruchomić się na gorąco lub na zimno i wymaga dobrych 30 sekund na rozgrzanie. 230 odpala za każdym razem za pierwszym pociągnięciem, nawet po kilku miesiącach postoju i od razu pracuje na pełnych obrotach.

Głównym słabym punktem T242 jest ssanie, Shindaiwa je wzmocniła i jest to ulepszenie. Pierwotnie były problemy z wielowypustami wału i dopasowanymi wielowypustami bębna sprzęgła, które zużywały się zbyt szybko, ale zostało to naprawione za pomocą numeru P/N 89213, który jest zestawem zawierającym bęben sprzęgła, pierścień zatrzaskowy i wał główny, część wielowypustowa bębna została przedłużona, aby lepiej podtrzymywać wał główny. Poza tym to niesamowita maszyna, podobno prawdziwy zwycięzca dla Shindaiwa.
To są dokładnie problemy, które mam. Nie sądzę, żeby użyli Państwa P/N 89213 w mojej maszynie, ponieważ sprzęgło znowu jest słabe i cała konstrukcja została wymieniona w czerwcu! Jak widać po moim podpisie, uwielbiam rzeczy Shindawa, ale ten T242X doprowadza mnie do szału:dizzy:

Nożyce do żywopłotu są dobre. Używają tego samego układu 242 i za każdym razem rozgrzanie zajmuje około 30 sekund. To samo dotyczy podkaszarki żyłkowej.

Discussion starter · #37 ·
Po uruchomieniu obróć je do góry nogami i daj im gaz na kilka sekund. To skraca czas rozgrzewania.
Dlaczego odwracanie ma znaczenie?:confused:

Zazwyczaj po prostu uruchamiam bez gazu i pozwalam im pracować na biegu jałowym, podczas gdy idę do miejsca, w którym chcę przyciąć i nigdy nie mam problemu. Nie gazuję moich rzeczy przy pierwszym uruchomieniu. Zajmuje to kilka sekund, aby dojść do miejsca, w którym chcesz przyciąć, lub nosisz dmuchawę na plecach!!! To wystarczająco dużo czasu, aby rzeczy już się szczęśliwie rozgrzały!!:laugh:

Dlaczego ludzie chcą gazować swój sprzęt na zimno?!!! Myślę, że równie ważne jest, aby pozwolić sprzętowi delikatnie rozgrzać się do temperatury, jak i pozwolić mu pracować na biegu jałowym przez 30 sekund po pełnym otwarciu przepustnicy przed wyłączeniem. Powtarzające się wstrząsy termiczne na metalu będą osłabiać uszczelnienie i metal w kółko.

Sprzedawca powiedział mi, że powinienem pozwolić mojej dmuchawie bb802 rozgrzać się przed jej otwarciem. Wygląda na to, że wszystkie rzeczy shindawa poszły w tym kierunku. Problem, jaki mam, to poświęcanie czasu na rozgrzanie wszystkiego na każdym podwórku STAJE SIĘ STARO!! i nie wspominając o czasie.

Czas rozgrzewki ze wszystkimi moimi shindaiwami wynosi około 5 sekund.
Wysłano za pomocą urządzenia mobilnego

Discussion starter · #40 · (Edited)
Sprzedawca powiedział mi, że powinienem pozwolić dmuchawie bb802 rozgrzać się przed otwarciem. Wygląda na to, że wszystkie rzeczy shindawa poszły w tym kierunku. Problem, jaki mam, to poświęcanie czasu na rozgrzanie wszystkiego na każdym podwórku STAJE SIĘ STARE!! nie wspominając o czasie.
Chcesz powiedzieć, że masz problem nawet po raz pierwszy w ciągu dnia? Oczywiście, jeśli postoi ponad godzinę, znowu jest całkowicie zimno!!Wow, brzmi jak EB802 jest gorszy niż mój Maru. Na szczęście nie czekałem, aż 802 będzie dostępny w Kalif!!! Nie sądzę, żeby był już dostępny. Powoli zakładam bp, zawsze było to dla mnie wyzwanie, zawsze jest miło i ciepło, zanim przypnę go do pleców!!

21 - 40 of 88 Posts